X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Dziwny wynik testu obciążenia glukozą
Odpowiedz

Dziwny wynik testu obciążenia glukozą

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • panka Nowa

Wysłany: 3 stycznia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Po zbadaniu glukozy na czczo moja ginekolog skierowała mnie na test obciążenia glukozą 75g, bo mój wynik to 92,8 więc blisko górnej granicy.
    Wynik testu obciążenia jest conajmniej dziwny:
    Na czczo 91mg
    Po 1h 185mg
    Po 2h 83mg
    Jestem już umówiona do poradni diabetologicznej, bo jestem w 5 tyg ciąży i tak zaleciła moja gin, ale czy któraś z Was miała kiedyś podobna sytuację?

Pozdrawiam!

• livia30 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po godzinie masz za wysoką wartość (norma do 180mg). Poza tym nie jest jakoś strasznie dziwnie - Normalnie po 2h organizm sobie poradził z nadmiarem. W poradni Ci wszystko wytłumaczą, pewnie będziesz musiała pilnować diety.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 03:32

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ