X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Dziwny wynik testu obciążenia glukozą
Odpowiedz

Dziwny wynik testu obciążenia glukozą

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • panka Nowa

Wysłany: 3 stycznia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Po zbadaniu glukozy na czczo moja ginekolog skierowała mnie na test obciążenia glukozą 75g, bo mój wynik to 92,8 więc blisko górnej granicy.
    Wynik testu obciążenia jest conajmniej dziwny:
    Na czczo 91mg
    Po 1h 185mg
    Po 2h 83mg
    Jestem już umówiona do poradni diabetologicznej, bo jestem w 5 tyg ciąży i tak zaleciła moja gin, ale czy któraś z Was miała kiedyś podobna sytuację?

Pozdrawiam!

• livia30 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po godzinie masz za wysoką wartość (norma do 180mg). Poza tym nie jest jakoś strasznie dziwnie - Normalnie po 2h organizm sobie poradził z nadmiarem. W poradni Ci wszystko wytłumaczą, pewnie będziesz musiała pilnować diety.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 03:32

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ