Ginekolodzy Gdańsk nfz i pytanie o usg
-
Hej!
Nie znalazłam tutaj takiego tematu, przynajmniej w miarę świeżego. Czy są tutaj kobietki, które prowadzą/prowadziły ciążę w Gdańsku i mogą polecić lekarza w ramach nfz? Ja na razie pozytywnego testu nie zobaczyłam (choć mam na to ogromną nadzieję) i chcę się rozejrzeć. Pierwszą ciążę prowadziłam w enelmedzie z pakietu, o ile lekarka super, o tyle dość kiepsko z terminami, deklarują np, że nie ma teleporad w ciąży
Myślałam też np. o Invicie.
Mam też pytanie odnośnie usg, być może wyda się trochę dziwne, ale nie mam porównania, więc chodzi mi o to, czy na wizytach kontrolnych wasze usg też było takie mega podstawowe? Tzn tylko bicie serca plus długość dziecka? Nie znam się na sprzetach do usg, ale np to co miałam na usg 1 trymestru (w innym miejscu niż enel med) a na kontrolnych wizytach to było niebo a ziemia, wgl w tym jak jest widoczne dziecko itd. Wiem, ze usg I trymestru jest z założenia bardzo dokładne ale chodzi mi tez o sam obraz usg.
Z góry dziekuję za odpowiedzi! 😍
-
Hej, z tego co wiem, dziewczyny polecają dr Zinkiewicza w Gdańsku na NFZ do prowadzenia ciąży.
Jeśli chodzi o USG, to chyba tak właśnie ma być - prenatalne USG są bardzo szczegółowe, a na wizytach kontrolnych podstawowe sprawy. Ale podobno ten dr Zinkiewicz robi zawsze szczegółowe USG.adenomioza i endometrioza
podwyższone androgeny
Euthyrox 0,25
01.12.24: ⏸️
18.12: wizyta, 0,47 cm człowieczka i bijące serduszko
28.12: plamienia, wizyta, 1,17 cm i bijące serduszko
09.01: wizyta, 2,5 cm dzidzi, bijące serduszko -
pelasia wrote:Hej, z tego co wiem, dziewczyny polecają dr Zinkiewicza w Gdańsku na NFZ do prowadzenia ciąży.
Jeśli chodzi o USG, to chyba tak właśnie ma być - prenatalne USG są bardzo szczegółowe, a na wizytach kontrolnych podstawowe sprawy. Ale podobno ten dr Zinkiewicz robi zawsze szczegółowe USG.
Dziękuję Ci za odpowiedź poczytam sobie o nim. -