X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ginekolodzy Gdańsk nfz i pytanie o usg
Odpowiedz

Ginekolodzy Gdańsk nfz i pytanie o usg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Judyta_ Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Nie znalazłam tutaj takiego tematu, przynajmniej w miarę świeżego. Czy są tutaj kobietki, które prowadzą/prowadziły ciążę w Gdańsku i mogą polecić lekarza w ramach nfz? Ja na razie pozytywnego testu nie zobaczyłam (choć mam na to ogromną nadzieję) i chcę się rozejrzeć. Pierwszą ciążę prowadziłam w enelmedzie z pakietu, o ile lekarka super, o tyle dość kiepsko z terminami, deklarują np, że nie ma teleporad w ciąży :/
    Myślałam też np. o Invicie.

Mam też pytanie odnośnie usg, być może wyda się trochę dziwne, ale nie mam porównania, więc chodzi mi o to, czy na wizytach kontrolnych wasze usg też było takie mega podstawowe? Tzn tylko bicie serca plus długość dziecka? Nie znam się na sprzetach do usg, ale np to co miałam na usg 1 trymestru (w innym miejscu niż enel med) a na kontrolnych wizytach to było niebo a ziemia, wgl w tym jak jest widoczne dziecko itd. Wiem, ze usg I trymestru jest z założenia bardzo dokładne ale chodzi mi tez o sam obraz usg.

Z góry dziekuję za odpowiedzi! 😍

• pelasia Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, z tego co wiem, dziewczyny polecają dr Zinkiewicza w Gdańsku na NFZ do prowadzenia ciąży.

Jeśli chodzi o USG, to chyba tak właśnie ma być - prenatalne USG są bardzo szczegółowe, a na wizytach kontrolnych podstawowe sprawy. Ale podobno ten dr Zinkiewicz robi zawsze szczegółowe USG. :)

adenomioza i endometrioza
    podwyższone androgeny
    Euthyrox 0,25

01.12.24: ⏸️
    18.12: wizyta, 0,47 cm człowieczka i bijące serduszko
    28.12: plamienia, wizyta, 1,17 cm i bijące serduszko
    09.01: wizyta, 2,5 cm dzidzi, bijące serduszko
  • Judyta_ Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelasia wrote:
    Hej, z tego co wiem, dziewczyny polecają dr Zinkiewicza w Gdańsku na NFZ do prowadzenia ciąży.

Jeśli chodzi o USG, to chyba tak właśnie ma być - prenatalne USG są bardzo szczegółowe, a na wizytach kontrolnych podstawowe sprawy. Ale podobno ten dr Zinkiewicz robi zawsze szczegółowe USG. :)

Dziękuję Ci za odpowiedź :) poczytam sobie o nim.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ