X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ginekolodzy Gdańsk nfz i pytanie o usg
Odpowiedz

Ginekolodzy Gdańsk nfz i pytanie o usg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Judyta_ Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Nie znalazłam tutaj takiego tematu, przynajmniej w miarę świeżego. Czy są tutaj kobietki, które prowadzą/prowadziły ciążę w Gdańsku i mogą polecić lekarza w ramach nfz? Ja na razie pozytywnego testu nie zobaczyłam (choć mam na to ogromną nadzieję) i chcę się rozejrzeć. Pierwszą ciążę prowadziłam w enelmedzie z pakietu, o ile lekarka super, o tyle dość kiepsko z terminami, deklarują np, że nie ma teleporad w ciąży :/
    Myślałam też np. o Invicie.

Mam też pytanie odnośnie usg, być może wyda się trochę dziwne, ale nie mam porównania, więc chodzi mi o to, czy na wizytach kontrolnych wasze usg też było takie mega podstawowe? Tzn tylko bicie serca plus długość dziecka? Nie znam się na sprzetach do usg, ale np to co miałam na usg 1 trymestru (w innym miejscu niż enel med) a na kontrolnych wizytach to było niebo a ziemia, wgl w tym jak jest widoczne dziecko itd. Wiem, ze usg I trymestru jest z założenia bardzo dokładne ale chodzi mi tez o sam obraz usg.

Z góry dziekuję za odpowiedzi! 😍

• pelasia Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, z tego co wiem, dziewczyny polecają dr Zinkiewicza w Gdańsku na NFZ do prowadzenia ciąży.

Jeśli chodzi o USG, to chyba tak właśnie ma być - prenatalne USG są bardzo szczegółowe, a na wizytach kontrolnych podstawowe sprawy. Ale podobno ten dr Zinkiewicz robi zawsze szczegółowe USG. :)

adenomioza i endometrioza
    podwyższone androgeny
    Euthyrox 0,25

01.12.24: ⏸️
    18.12: wizyta, 0,47 cm człowieczka i bijące serduszko
    28.12: plamienia, wizyta, 1,17 cm i bijące serduszko
    09.01: wizyta, 2,5 cm dzidzi, bijące serduszko
  • Judyta_ Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelasia wrote:
    Hej, z tego co wiem, dziewczyny polecają dr Zinkiewicza w Gdańsku na NFZ do prowadzenia ciąży.

Jeśli chodzi o USG, to chyba tak właśnie ma być - prenatalne USG są bardzo szczegółowe, a na wizytach kontrolnych podstawowe sprawy. Ale podobno ten dr Zinkiewicz robi zawsze szczegółowe USG. :)

Dziękuję Ci za odpowiedź :) poczytam sobie o nim.

• Anastiq Koleżanka

Wysłany: 16 lutego, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam dużo dobrego z różnych źródeł o doktorze Zinkiewiczu - daj znać czy byłaś u niego na wizycie :)

👩🏻 i 🧑🏻‍🦱 '96

preg.png
  • Judyta_ Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastiq wrote:
    Też słyszałam dużo dobrego z różnych źródeł o doktorze Zinkiewiczu - daj znać czy byłaś u niego na wizycie :)
    Hej,

Nie, zdecydowałam się jednak zostać w enel-medzie. Na razie udało się umówić bez problemu na druga wizytę w takim terminie jak chciałam, więc mam nadzieję, że będzie tak dalej :)

Anastiq lubi tę wiadomość

• Anastiq Koleżanka

Wysłany: 16 lutego, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, powodzenia! 🤞🏼

Judyta_ lubi tę wiadomość

👩🏻 i 🧑🏻‍🦱 '96

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ