X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gniezno - szpital, poród
Odpowiedz

Gniezno - szpital, poród

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    z racji, że nie ma stricte grupy na fb „Rodzę w Gnieźnie”, chciałam zapytać czy są tu któreś z Was, które rodziły w niedawnym czasie w Gnieźnie lub zdecydowały się na ten szpital?
    Zależy mi na aktywnym porodzie, pozycjach wertykalnych, ochronie krocza, kontakcie skóra do skóry po porodzie, późnym odpępnieniu, czy wiecie czy jest to do zrobienia w Gnieźnie?
    Pierwszy poród miałam w św. Rodziny w Poznaniu, było okej, ale pod kątem logistycznym to Gniezno bardziej do mnie przemawia. Byłam też kilka dni na oddziale ginekologicznym i naprawdę byłam zadowolona, pod kątem chociażby wyposażenia, obłożenia sal, itd. nawet Gniezno lepiej wypadło niż św. Rodziny. Ale nie ukrywam, że nie chciałabym sobie straumatyzować porodu. Niestety słyszałam dwie historie, że położyli dziewczyny na plecach i tak rodziły - do końca nie wiem, czy to był ich wybór, czy je do tego zmusili.

Dajcie proszę znać! Ja mam do porodu jeszcze trochę czasu, ale może któraś z Was będzie też szukała informacji :)

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

czekamy na dziewczynkę 🌸🥹

preg.png
  • Sunday92 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba dzisiaj wymieniałyśmy komentarze na fb w tej sprawie mały ten świat;) także jeśli faktycznie wyjdzie u mnie Gniezno, to dam znać na przełomie lipca/sierpnia, a teraz napisze dla podbicia postu :) w czerwcu wybieram się tam na drzwi otwarte, to też zobaczę jak wrażenia.

Agni97 lubi tę wiadomość

👶06.2023 G. 💙
    👶08.2025 F. 💙
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 30 maja, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dr polecała Św Rodzinę mi bliżej do Gniezna i jak jej powiedziałam to powiedziała że odkąd jest nowy ordynator to znacznie się polepszyło. Ja co prawda będę miała cesarkę więc mi tylko zależy na późnym odcięciu pępowiny i kangurowaniu małego przez męża . Wiem że te dwie rzeczy są . Mogę dać znać po cięciu pewnie w tym samym czasie co Sunday92 bo planujemy razem rodzic 😅

Agni97 lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday92 wrote:
    My chyba dzisiaj wymieniałyśmy komentarze na fb w tej sprawie mały ten świat;) także jeśli faktycznie wyjdzie u mnie Gniezno, to dam znać na przełomie lipca/sierpnia, a teraz napisze dla podbicia postu :) w czerwcu wybieram się tam na drzwi otwarte, to też zobaczę jak wrażenia.
    serio!!! nie wierzę 🤭🤭🤭 ale super! to będę czekała na wieści od Ciebie! ❤️🤞

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

czekamy na dziewczynkę 🌸🥹

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 31 maja, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Gnieźnie rodziłam w 2016 roku, miałam indukcję. Sam poród ok, natomiast pękła mi szyjka dość mocno, nikt tego nie zauważył przez co później przechodziłam sepsę. Zdaję sobie sprawę z tego, że dużo zmieniło się od tamtego czasu, ale mam traumę i wiem, że nigdy więcej nie zdecyduję się na Gniezno.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ