X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gniezno - szpital, poród
Odpowiedz

Gniezno - szpital, poród

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    z racji, że nie ma stricte grupy na fb „Rodzę w Gnieźnie”, chciałam zapytać czy są tu któreś z Was, które rodziły w niedawnym czasie w Gnieźnie lub zdecydowały się na ten szpital?
    Zależy mi na aktywnym porodzie, pozycjach wertykalnych, ochronie krocza, kontakcie skóra do skóry po porodzie, późnym odpępnieniu, czy wiecie czy jest to do zrobienia w Gnieźnie?
    Pierwszy poród miałam w św. Rodziny w Poznaniu, było okej, ale pod kątem logistycznym to Gniezno bardziej do mnie przemawia. Byłam też kilka dni na oddziale ginekologicznym i naprawdę byłam zadowolona, pod kątem chociażby wyposażenia, obłożenia sal, itd. nawet Gniezno lepiej wypadło niż św. Rodziny. Ale nie ukrywam, że nie chciałabym sobie straumatyzować porodu. Niestety słyszałam dwie historie, że położyli dziewczyny na plecach i tak rodziły - do końca nie wiem, czy to był ich wybór, czy je do tego zmusili.

Dajcie proszę znać! Ja mam do porodu jeszcze trochę czasu, ale może któraś z Was będzie też szukała informacji :)

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
  • Sunday92 Koleżanka

Wysłany: 30 maja, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba dzisiaj wymieniałyśmy komentarze na fb w tej sprawie mały ten świat;) także jeśli faktycznie wyjdzie u mnie Gniezno, to dam znać na przełomie lipca/sierpnia, a teraz napisze dla podbicia postu :) w czerwcu wybieram się tam na drzwi otwarte, to też zobaczę jak wrażenia.

Agni97 lubi tę wiadomość

preg.png
    👶06.2023 G. 💙
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 30 maja, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dr polecała Św Rodzinę mi bliżej do Gniezna i jak jej powiedziałam to powiedziała że odkąd jest nowy ordynator to znacznie się polepszyło. Ja co prawda będę miała cesarkę więc mi tylko zależy na późnym odcięciu pępowiny i kangurowaniu małego przez męża . Wiem że te dwie rzeczy są . Mogę dać znać po cięciu pewnie w tym samym czasie co Sunday92 bo planujemy razem rodzic 😅

Agni97 lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday92 wrote:
    My chyba dzisiaj wymieniałyśmy komentarze na fb w tej sprawie mały ten świat;) także jeśli faktycznie wyjdzie u mnie Gniezno, to dam znać na przełomie lipca/sierpnia, a teraz napisze dla podbicia postu :) w czerwcu wybieram się tam na drzwi otwarte, to też zobaczę jak wrażenia.
    serio!!! nie wierzę 🤭🤭🤭 ale super! to będę czekała na wieści od Ciebie! ❤️🤞

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 31 maja, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Gnieźnie rodziłam w 2016 roku, miałam indukcję. Sam poród ok, natomiast pękła mi szyjka dość mocno, nikt tego nie zauważył przez co później przechodziłam sepsę. Zdaję sobie sprawę z tego, że dużo zmieniło się od tamtego czasu, ale mam traumę i wiem, że nigdy więcej nie zdecyduję się na Gniezno.

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ