Gorący prysznic w ciaży
-
Dziewczyny, nie wiem czy dopadła mnie już ciążowa paranoja czy słusznie się martwię...
Otóż praktycznie od początku ciąży niemal codziennie biorę gorący 10 minutowy prysznic (woda ma ok. 38-39st). Myślicie, że jest to równie niebezpieczne jak gorąca kąpiel czy sauna? W necie niby piszą, że prysznic to za mało żeby podnieść temperaturę ciała - a to jest właśnie problemem, ale sama nie wiem. Martwię się
Bierzecie gorące prysznice?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 14:39
-
nick nieaktualny
-
Kurcze do głowy mi nie przyszło, że to może być niebezpieczne. Ciągle mi zimno i te prysznice poprawiały mi samopoczucie. W pierwszej ciąży nie zwracałam na to uwagi, ale raczej brałam gorace prysznice tak samo jak teraz, corci nic nie dolega... super, teraz będę sie jeszcze o to stresować
-
nick nieaktualnylithe123 wrote:corci nic nie dolega...
w ogóle się urodzi
Gorąca woda może spowodować skurcze i poronienie
Ja w pierwszej ciąży zaczęłam krwawić od razu po prysznicu i po dwóch dniach poroniłam. Chociaż myślę że jeśli by nie było gorącego prysznica to i tak by się to stało tylko że trochę później.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 15:28
-
Anoolka wrote:Ale to nie o to chodzi czy dziecko urodzi się zdrowe czy chore a o to czy
w ogóle się urodzi
Gorąca woda może spowodować skurcze i poronienie
Dokładnie takie wyjaśnienie podała mi ginWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 15:17
-
Wiecie co, poczytałam i to jednak nie do końca tak. Gorący prysznic, a nawet krótka gorąca kąpiel nie podniesie temperatury ciała na tyle żeby zaszkodzić. Długa goraca kąpiel, jacuzzi, sauna - już mogą. Chyba dla świętego spokoju będę się kąpać w chłodniejszej wodzie, ale jestem strasznym zmarźluchem i te prysznice uwielbiaaaam Ciężko będzie.
-
38 to jeszcze nie jest gorący prysznic, temperatura ciała w ciąży to ok. 37 a chodzi o to by za bardzo jej nie podnosić, 1 st to wydaje mi się nie dużo. Dla mnie gorąca woda to 41-41 st w takiej kąpałam się przed ciążą, teraz się staram właśnie 38 w wannie, a pod prysznicem jakoś nie zwracam tak bardzo uwagi czy nie jest stopień dwa wyższa. Jeśli nie siedzisz pod tym prysznicem 20 min to wydaje mi się, że powinno być ok. Pilnuj by tobie nie było za gorąco i słabo:)
lithe123 lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:38 to jeszcze nie jest gorący prysznic, temperatura ciała w ciąży to ok. 37 a chodzi o to by za bardzo jej nie podnosić, 1 st to wydaje mi się nie dużo. Dla mnie gorąca woda to 41-41 st w takiej kąpałam się przed ciążą, teraz się staram właśnie 38 w wannie, a pod prysznicem jakoś nie zwracam tak bardzo uwagi czy nie jest stopień dwa wyższa. Jeśli nie siedzisz pod tym prysznicem 20 min to wydaje mi się, że powinno być ok. Pilnuj by tobie nie było za gorąco i słabo:)
-
Też uwielbiam gorące prysznice i kąpiele, choć wiem, że są niezdrowe.. w ciąży całkiem z nich zrezygnowałam. w kąpieli w wannie sprawdzam temperaturę łokciem, niestety jak dla mnie-woda jest za zimna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 16:39
-
nick nieaktualny
-