Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurczaki boję się z tego limango zamawiać kiedyś zagraniczna firma mnie oszukała i mam taką życiową karę 😒
Chociaż limango jest mi znane i wiele pozytywnych rzeczy słyszę.
Narazie też mam butów dla dzieci na najbliższy rok z kawałkiem. Najwyżej potrzebuje tańszych butów dla córki do przedszkola bo tam straszne zużycie obuwia bo mam mrugaly dla niej. I korki do piłki dla córki chociaż ona z tych co raczej musi mierzyć bo ma wysokie podbicie. Powoli już się koryguje pulchną stopa. Ale ostatnio brałam sandałki z 5 10 15 przez neta i na rajstopki wejdą a tak to kiepsko. I klapki z kappalh ale to wymieniłam. Kto taka pojebana rozmiarówka robi. Córka nosi 25 a klapki z kappalh wymieniłam na 27😡
Taka Mama wywołuje cie. Potrzebuję rady co do biszkoptu ty jesteś wymiatacz tortów i może zdradzisz mi przepis na biszkopt wydaje mi się że kiedyś pisałaś stronę z której korzystasz ale czy dobrze pamiętam. 🤔 Kupiłam rant na biszkopt i zrobię tort mężowi. Chcę zrobić o 20. Średnica i na 3 warstwy 😀 jeszcze nie wiem co kreatywnego zrobić na torcie.
Ja już torty robiłam ale nigdy sama biszkoptu no i moje torty to daleka droga do twoich ale uważam lepszy swój niż kupny. A że teraz jesteśmy 4. Os rodzina więc okazji zawsze będzie więc chce się nauczyć i doskonalić w tym. 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 15:31
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Agnieszka- Promieniejesz!
Nicky- witaj w klubie, moje foty też takie... chciałabym jakis ladne foto z dzieckiem, jedyne bez ruchu to jak Tadzio pokaz jezyczek to wtedy mam tą sekundę na foto, ale ileż mozna miec fot z językiem
Co do Limango to wzsystko ok ale zwrot na własną rękę, moje zamówienie niestety nieudane bo buty jedne za duże drugie za małe, wysyłka szybka ale pozniej sie zdziwiam że płatny zwrot. No i zamówiłam z eobowie ze skanem stopy i faktycznie buty leża super.
Maxi ja polecam biszkopt https://akademiatortu.pl/przepisy/idealny-przepis-na-tradycyjny-biszkopt/. W ogóle kremy też są pyszne.
Ja na zdalnym od dziś, tesciowa siedzi z dziecmi na dole a ja ulokowalam biuro na strychu, monitor na maszynie singer a laptop na stoliku ogrodowym..mąż w gabinecie i proponował żebym sie tam rozłożyła ale tu mam spooookój. Mimo to mogę tak popracować kilka dni ale nie więcej, dziwnie tak i nie idzie mi ta robota...
Mnie zabawy męczyły z córką jak miała 1,5 roku to był taki kryzys, jak poszła do złobka to się poprawiło. Teraz w wekendy jakoś inaczej do tego podchodzę, choć synek to taki alpinista, przerazają mnie jego pomysły na wspinaczki...on chyba mysli że jest kotem i ma 7 żyć albo że umie latać..
Maxi lubi tę wiadomość
-
U nas też żłobek ratował sytuację, ale teraz zamknięte i ciężko zapchać cały dzień zabawami i się nie zanudzić. Tak mi się marzy wspólne rysowanie kolorowanie albo gry planszowe Może kiedyś się doczekam
Spacery ratują życie, dzisiaj chodziłyśmy 3 godziny pomimo średniej pogody, Ania od niedzieli zaczęła chodzić sama po dworze (w domu chodzi od 2 miesięcy, ale na dworze się bała) i już nie da się posadzić w wózku 🤣 Widzę początki fazy uciekania, pomału przestaję się dziwić dzieciom na szelkach 🤣
Zapowiedziałam w pracy, że wracam na 7/8 i godzina na karmienie, nie byli specjalnie szczęśliwi, ale cóż...nie mają wyjścia. -
Madzia zaczęła mi uciekać 🙈 na razie nie puszczam jej na otwartych przestrzeniach, bo się boję... Ostatnio ma takie głupie pomysły...
Czy byłyście lub będziecie na usg bioderek jak dziecko zaczęło chodzić?
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Nie. U nas nie ma takich zaleceń. Poprzednio (inny lekarz i w przypadku Emilki i Piotrusia) mieliśmy się pokazać kiedy dziecko samodzielnie stoi-lekarz sprawdzal te wyrostki biodrowe
Oczywiście jeśli coś niepokoi można przyjść-skierowanie ma ważność 2 lataaganieszkam lubi tę wiadomość
-
Ja mam chyba angine 🙈
Zapisałam się na teleporade. Bez antybiotyku anginy nie wylecze 🙈2 noce w ogóle nie przespane. Dziś 2h snu. Wczoraj bolało gardło i troszkę ketonal oraz picie pomagały. Dziś już nic. Nie jadlam nic... A jeszcze na 7 wiozlam chłopaków do logopedy A potem do biedronki. Nie zamierzam odwiedzać sklepow przed świętami. Na 11.40 nieszczęsne usg nerki Małgosi. Dzwonilam i niby mogę z całą ferajna przyjechać. oby ferajna była grzeczna . Odkąd pamiętam-anginy łapie na takie ciepłe dni (U nas wczoraj 22 stopnie)Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2021, 09:06
-
Weźcie mnie trzymajcie bo tym ostatkiem sił kogoś (sama siebie) rozszarpie
Zachcialo mi się teleporady...
Miałam rano łykac zinnat- trzymalam w razie w. Idealny na angine ...Ale pomyslalam że jeśli się dodzwonie to zawsze ten zapas w apteczce pozostaje
Mam klasyczna angine ropna. Przechodziłam naście razy. A oni mnie kur...na test covid wysyłają. Normalnie paranoja 🙈 także tego no-usg Małgosi przelozone . Test na szczescie dzisiaj. Zawsze to dwie doby w domu...o ile będzie negatyw. Bo raczej przy fałszywie dodatnim nikt mi wyniku nie cofnie jak np u Szumowskiego. Dobrze ze antybiotyk dostalam. Niestety penicylina🙈 slabo na mnie działa 🤷♀️ ale przy covidzie nic mocniejszego nie może wypisać 🙈 ale obłuda . Piotrus dostał cos innego
Jajca będą przy pozytywie
Jestem naprawdę zla -
Kamciaelcia oni to testują każdego masowo. Kilometrowe kolejki się widzi. Możesz mieć objaw anginy czy bólu zęba a oni testy 😳 wydaje mi się że je fałszują.
Teraz koleżanka miała lecieć za granicę obowiązkiem był test do zrobienia. Dobrze się czuła zero obiawow a test pozytywny. Przechodzi bezobjawowo 🤔 czy raczej fałsz 🤔
Agnieszkam zależy od lekarza z bioderkami i od specyfiki przychodni. Z córką byłam kilka razy. Pomimo że było dobrze. To byłam chyba 1, 3, 9, 12 miesiąc. I teraz mam iść jeszcze raz bo jest odpieluchowana warunkiem było nawet bez pieluch w nocy 6 miesięcy minimum ale od roku pandemii nie ma kiedy iść.
A z synem bo pandemia i to ta sama Przychodnia. Byłam dwa razy i teraz jak będzie mieć 2 lata. Nawet nie widzieli go jak chodzi czy stoi. Ale byłam darmowo u fizjoterapeuty i powiedzieli ze jest wszystko dobrze. To tam gdzie mi Magda Sz poleciła to byłam z dzieciakami na kontroli stóp i chodu.
Magda dzięki za link. Przydatny z tym ciastem. W piątek robię 😋Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2021, 12:06
19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Olza
Ucho to już chyba nie infekcja górnych dróg oddechowych bo u nas taki argument padł. Mąż mi dzwonił że żona kolegi (mieszkają w klatce obok) tydzień temu miała taka sama sytuacje-angina- teleporada-erecepta i zaraz dostaje wiadomość że ma iść na test covid
Nie wypowiadam sie o tych testach bo mam zdecydowane zdanie. Chyba za duzo wiem...
Test dzisiaj. Nie ma szans by karetka do mnie przyjechała. Dzie i będą miały wyjscie (zamiast tego wyjazdu na usg). No i test dziś więc za 48h powinien być wynik
A ja już zapomnialam jak angina bardzo boli 🙈 dziś już nic mi nie pomaga. Nawet ketonal -
Jeszcze się pozale
Nie mam komu
Splakalam się jak dziecko z tego bolu😥
Chyba nie mam skali na ten ból
Mówić już nie mogę
Ust nie zamknę
Węzły chłonne większe niz migdalki
Bije w uszy
Głową skręcać nie mogę
Lykac nic A nic-opryszczka wychodzi...chciałam polknac heviran A ten stanął...Ja już serio panikowalam. Ani w dół ani w górę. A odruch wymiotny boli makabrycznie...zjadlam ćwierć banana i poszło...tak. ćwierć banana przez caly dzień...
Chciałam nawilzyc to wszystko inhalacja (oddycham rozdziawiona buzia)I inhalator padł...nie wiem co gorsze-ze nie zrobilam tej inhalacji czy że będzie tragedia jeśli będzie potrzebny(nawet nie mogę wyjść kupić pierwszy lepszy)
I przeraża mnie fakt że noc-trzecia-będzie z bólem i bez spania...
Malgosia tak twardo zasnęła że nie pociagnela butli A to oznacza pobudke w nocy...
A to dopiero 2 tabletki antybiotyku i to watpliwej dla mnie jakości ...
Już nawet nie chcę myśleć jakie miewam powiklania przy anginie 🙈 -
Kamcia współczuję, wiem że przy anginie na reakcję antybiotyku pewnie trzeba poczekać 3-4 doby.
Jeżeli nie dostałaś OSPEN na anginę tylko coś innego to współczuję.
Na twoim miejscu zamówiłabym teleporade przez neta (płaci się coś koło 50 zł) i poprosiłbym o leki na anginę. Bo wiem że ta choroba jest bolesna- sama zaraziłam się od syna w listopadzie.
U mnie zapalenie ucha ale naszczescie bez wymazu. -
Kamciaelcia. Całkiem niedawno miałam napad takiego bolu gardła. Pierwszy raz łyknęłam gripex ten do rozpuszczania. O dziwo pomogło przy pierwszej dawce ulga na gardle po około godzinie. Po drugiej dawce gripex już po bolu.
Raczej nigdy nie wierzyłam w moc tego leku ale naprawdę pomógł. Polecam spróbować. Chociaż jak masz już antybiotyk to oby szybko pomógł i szybkiego powrotu do zdrowia.
Olza na uszy chorowałam długo raz za dzieciecka częste nawroty, później jako nastolatka i 2 tygodnie chore uszy 2 tygodnie zdrowe i tak przez dwa lata. I w ciąży z córką 1,5 roku aż byłam głucha tv ogladalam na głośność 90 jak stara babcia. jak ja nienawidzę tego stanu bolu ucha coś okropnego. Ostatnio to pomogla mi masc pirolam i narazie spokój uff😊 oby szybko ci przeszło, zdrówka...
A za dziecka jeszcze wspomnę jak chorowałam to wkładali mi kwiatki do uszu podobno skuteczny i mi pomagał. Znacie anginke. Bardzo popularny kwiatek domowy szczególnie kiedyś u babć stały na parapetach
Dziś w Lidlu przy kasie czytam test... kuźwa ciążowe nie na covid - 19 🤣🤣🤣 za 39 pln!19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Maxi
Ja to się boję takich testów i jeszcze za takie pieniądze?
Przespalam 1.5h
W pozycji siedzącej-zeby ślina się nie krztusic
Ale usnąć nie mogę
Boli kluje pulsuje...Ja nie rozumiem czemu przez covid jest jakiś zakaz stosowania antybiotyków?? Dla mnie penicylina to penicylina-tyle jej w dzieciństwie na anginy nabrałam, że teraz jest za słaba...
Jako dziecko z uchem też miałam częste doświadczenia . Ale małe dziecko...potem już nie pamiętam żeby było takie nawrotowe ...teraz kluje mnie w obu uszach jak przy zapaleniu... -
No ja też za takie testy dziękuję to raczej zrobione pod te osoby które nie są ubezpieczone na NFZ nie zrobią testu a prywatnie to drogi interes. Ale czy to skuteczne. 🤷♀️ Podobno te testy płytkowe miały kosztować 10 PLN teraz na tym się będą dorabiać.
Współczuję ci tego bólu. Gdzie ty się tak zaziebilas 😳 Ja jeszcze oglądam filmy 🤪 później ciężko będzie rano wstać 😬19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Angina lubi mnie łapać kiedy jest tak bardzo ciepło 🤷♀️
Kiedyś miałam i 2 razy w roku
Mój mąż i jego rodzina natomiast nie znają w ogóle anginy
Pomyślałam że może przy myciu okien niedzielę coś zawialo...Ale odpuscilam temat bo to takie banalne ale jednak nie w moim stylu...żebym to pierwszy raz ...poprzednio miałam angine razem z Patrykiem zaraz po jego urodzeniu czyli latem 🤷♀️