Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Vella, Olza gratulacje dziewczyny!
A mój maluch przestał spać. Przez kilka pierwszych dni jak pojadł i strzelił kupę to zasypiał ładnie na co najmniej 2 godziny i to sam w łóżeczku albo w wózku. Teraz od trzech dni nie zasypia, wierci się, stęka, popłakuje, wymaga huśtania, nawet jak zaśnie na 10 min to zaraz się wybudza i wszystko od nowa.. Ciężko bo nie ma tych przerw dla siebie czy dla domu, wymaga ciągłego dyżurowania przy nim -
Flame u mnie to samo... oszukuje go trochę misiem Wydrą że to niby ja go dotykam
jakoś śpi... ale tak to co chwila, chyba kupię jakąś huśtawkę czy coś co samo buja bo widzę że lubi.
Vella, Olza gratulacje! szybko poszło Vella! Olza odpoczywaj, kurcze ale Cię wymęczyło, niestety te indukcje długo trwają czasem.
Pola kurcze współczuje wiem co czujesz, czasem to dzidzia musi zdecydować, za dobrze ma u Ciebie w brzuszku z tego wynika że jej się nie śpieszy
Kamcia już kawał dziewczynki! Czy Wasze dzieci też tyle kupy robią? ja już wymiękam, co pampers kupa- 7-8 sztuk idzie, w nocy 3. Co pampers kupa i to jaka... Córka kupczyła raz na kilka dni... Jak załozylam pampers na noc to rano przewiajłam bo bylo ok a tutaj po 3h jest taka bulwa ze ledwo się miesci w pajacu -
Rodzynka
I jak się po tym czujesz? Ja czekam na te skurcze, może się jednak pojawią? Mnie chyba jednak nie boli brzuch, tylko szyjka aż tak... A niby przygotowana... Spróbuję jeszcze ten koktajl połoznych o daję spokój...Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Olza duzo czerwonego miesa. M9zna tez z burakow czy innych roslin, ale z wolowiny chyba najszybciej sie wchlonie.
Jutro bede juz mamusia. Wlasnie wypilam "ostatnia ciepla kawe". Jeszcze nie umuem sobie wyobrazic jak bardzo zmieni sie nasze zycie, ale mega jestem szczesliwamagda sz, PozMama, Limonka, Norwegian_forest, taka_mama lubią tę wiadomość
-
Malgonia
Liczę, że też jutro już będę mamąPowodzenia jutro
Rodzynka
U mnie chyba jednak coś się dziejeOdszedł czop z krwią. Liczę, że teraz już pójdzie
Bo mąż mi powiedział, że nie kupi mi nic na ten koktajl, że chyba zwariowałam
Malgonia, AdelaX, magda sz, PozMama, Limonka, anna23, taka_mama lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Pola dobrze, ze cos ruszylo.
W sumie to ciesze sie na to cc bo choc odchodzi mi stres zwiazany z wypatrywaniem objawow.
Sprobuje dzis troche sutki pomeczyc zeby moze choc do laktacji mi sie przyda -
Magda sz
Tyle kup na np to norma
Jak i normą jest ich brak np przez tydzień (tzw pokarm bezresztkowy)
Na mm powinny być regularne, mniej
U nas bywa dzien bez kupy ale wtedy pewne że następnego dnia bedzie ich 3-4
Problemów brzuszkowych zero A to najważniejsze -
Magda_sz, też się zaczynam zastanawiać nad jakimś bujaczkiem, bo jak tak dalej pójdzie to nie wyrobimy. Kwestia czy on się na to da nabrać
jak znajdziesz jakiś fajny bujaczek to podziel się jak się sprawdza. Co do kup to Bartek robi około 5-6 na dobę plus czasem dodatkowo się zmienia pampki tylko zasikane, także wychodzi ilościowo podobnie jak u Ciebie i z tego co mówiła mi położna tak właśnie standardowo powinno być
-
Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam i powodzenia oczekującym ❤❤❤
Magda, Flame, u nas to samo, malutka prawie nie śpi, wisi ciągle na piersi, jak ją odłożę to max 10-15 minut i płacz. W nocy różnie, czasem pośpi 1-2h ale są i takie noce, że pobudka co 20 minut. Poddałam się i od 2 dni śpi z nami w łóżku, jest trochę lepiej, ale też czasem budzi się co chwilę.
Męczą ją straszne wzdęcia i bóle brzuszka, widzę że już już zasypia i nagle podkurcza nóżki, napina brzuszek, jęczy, krzywi się i oczywiście już po spaniu...podajemy probiotyk od tygodnia zalecony przez pediatrę, położna pozwoliła Espumisan połowę dawki, ale nie widzę dużych efektów. Masaż brzuszka i podkurczanie nóżek czasem pomaga na chwilę.
Kupek robi dużo, 7-8 na pewno, kolor książkowy ale wczoraj zauważyłam pasma śluzu i nie wiem co myśleć, na jednych stronach piszą że to norma przy kp, na innych że alergia na coś co ja jem
Jutro mamy wizytę u pediatry, ale na cuda nie liczę.
Kocham malutką ale jest ciężko, zrobienie siku czy herbaty to mega wyzwanie, w domu bajzel, obiadu ugotować nie ma szans, wszystko na głowie męża, bo ja przyrastam do kanapy cały dzień -
Adelax
Czekam na skurcze, albo wody. Mam nadzieję, że teraz ruszy.
Rodzynka
No to trzymam kciuki za szybką akcję z oksyRodzynka, AdelaX, Malgonia lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
Właśnie zobaczyłam po suwaczku że mój Tadzio ma już miesiąc!
Flame poszukam czegoś bo ja ciągle wstaje i bujam albo wyjmuje z kosza i noszę lulam i odkładam i w kółko. W nocy śpi ze mną cały czas bo co chwila stęka i sie rozbudza. Kolek raczej nie ma ale że on ciągle sra to się rozbudza przez to. Kupy ma ok, trochę śluzu też ale lekarz mówila że to normalne, jakby te kupy były zbite/zielone/sluz z krwią to wtedy trzeba kombinować z dietą a tak to ok.
Póki co mogę polecić do oszukiwania dziecka https://www.smyk.com/p/fisher-price-wydra---oddychajacy-uspokajacz-maskotka-interaktywna-i6505366?gclid=Cj0KCQiAuefvBRDXARIsAFEOQ9H3w94N4Clu1DCPuGYwWeE7VQBVp_Ypu3v_j9mTdrRs5CV8W2ByY6YaAuWyEALw_wcB
Najlepiej działa tryb szumu plus odduchanie- wydra się rusza i mały myśli że to ja obok oddycham