Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Judi
Gratulacje! Nie zauważyłabym gdyby nie dziewczyny 😅 Fajnie ☺️ Ja myślę też już o kolejnym, ale po cc powinnam odczekać minimum 9 miesięcy, tym bardziej, że chcialabym dalej próbować naturalnieAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Judi, gratulacje ! Kiedy masz termin ?
Taka_mama, a moze sprobuj podawac czesciej wode w ciagu dnia?
Magda, szkoda, ze wycofali sie i trzymam kciuki aby pojechali Rodzice! Akurat teraz pomoc najbardziej przydalaby sie.
Zmieniamy wlasnie z dostawki na wieksze lozko i sama jestem ciekawa jak to bedzie ze spaniem w nowym lozuCoreczka 11.2019 -
Taka_mama współczuję problemów z brzuszkiem
Ja wczoraj dałam zupkę warzywną z indykiem (wcześniej były tylko warzywa zblendowane albo ze słoiczków)...i dzisiaj Ania zrobiła pierwszą...hm...pachnącą człowiekiem kupkę 😂 koniec z wsiąkającą w pampersa wodą o lekkim zapachu twarożku. Sorry za obrazowy opis, jakoś tak przeżywam 😂
U nas chyba dalej ząbki, dzisiaj była bardzo bardzo marudna, wczoraj pobudki nawet co 40 minut i nie że dam smoczka i okej, musiał być cyc. Aż się boję co będzie dzisiaj w nocy.
-
Mój mały człowiek nie je wielkie, a kupy idą konkretne. Z mężem czekamy jak już pupa będzie siedzieć stabilnie i na nocnik
Ostatnio w biedrze nad morzem kupiłam córce tubki owocowe co było pod ręką nie patrzyłam. Rzadko kupuję tylko tak żeby mieć na małą zachciankę czy pierwszy głód pod ręką. Ponieważ było gorąco wyciągnęłam by dać synowi coś innego niż ciepłe mleko z cyca. Po pierwsze nawet jemu zasmakowało po drugie pierwszy raz trafiłam na tu tubkę w składzie z warzywem tj. z buraczkiem. Dokładnie bobowita suszona śliwka, gruszka i burak. Rozdzieliłam na dwa dni i zjadł.polecam bo całkiem smaczne😉 Odkryłam też że małe łyżeczki z lodziarni te takie płaskie łopatki są fajne do karmienia. Synek to typ wrażliwca córkę karmiłam łyżka do herbaty dla dorosłych. Ale on to ma odruchy wymiotne i nie lubi za dużo, za grubo i łyżki te nasze nie zdawały egzaminu, kupiłam w ikea plastikowe też nie bardzo. A te łopateczki mini do lodów są super dla takich wrazliwcow😅19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Maxi ja karmię łyżka hipp mała i płaska córka ja lubi 😋
Pola podziwiam Cię że już myślisz o 3 😊Maxi lubi tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Judi gratuluje ☺️
Dziewczyny a w czym dajecie pic maluchom? Kupiłam bidon canpola z rurka ale wydaje mi się ze młody jest jeszcze za mały boje się ze się zachłyśnie. Myślałam żeby dać normalnie butelka ale ostatnio jak jadł moje odciągnięte mleko to się krztusił, nie umiał pic z butelki. Może kupic taki kubeczek z ustnikiem? Co polecacie na sam początek? Myślałam ze przez rurkę ale boje się trochę, może niepotrzebnie?
Ja mam wózek easy go optimo air i ma wszystko czego potrzebuje, czyli to co wymieniła Maxi. Podoba mi się to ze siedzisko można zmienic i póki co mały jezdzi przodem do mnie. Jest fajtycznie troszkę ciężki ze względu na pompowane koła ale daje rade ☺️ Jedyne co bym zmieniła to możliwość składania jedna reka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 21:28
-
Co do rozszerzania diety to my powolutku, wciąż jestem na jednoskladnikowych warzywach. Ziemniak i brokuł ble marchewka dynia bardzo smakuje ☺️ Za kilka dni podam pierwszy owoc 😉 jak marchewka czy dynia się kończą to jest krzyk, już jest gotowy chyba na cała porcje
-
Adela ja daję pić w bidonie canpola z rurką od 2 tygodni. Zachłysnęła się lekko 2 razy ale od razu odkasłała, tyle co czasem zachłyśnie się sama śliną.
Z innych naczyń nie chce pić. Butelka ze smoczkiem nie ma mowy, butelka taka właśnie z ustnikiem tomee tipee też w ogóle nie chce. A tą rurkę jakoś od razu załapała, mam nadzieję, że to bezpieczne.
U nas do wczoraj też były tylko warzywa Brokuł mega ble, nawet zblendowany (bo ten ze słoiczka to i dla mnie był paskudny a ogólnie lubię), dynię uwielbia, marchewka ziemniak tak średnio bez szału
A my mamy 2w1 baby design husky. Na razie jeszcze jeździmy w gondolce, Ania bardzo słabo siedzi (nie sadzam jej na siłę, raz posadziłam żeby zobaczyć na ile sobie radzi i totalnie leci do przodu), więc jeszcze czekam ze spacerówką. Miejsce w gondolce jest
Nie mam pojęcia na ile sprawdzi mi się ta spacerówka, stelaż ma solidne pompowane koła, sam wózek 5 punktowe pasy bezpieczeństwa, podnóżek, wkładkę dla mniejszych dzieci. Ale jest mega ciężki i zajmuje dużo miejsca w bagażniku nawet po wyjęciu kół. Nie wiem czy na drugi raz nie kupiłabym czegoś lżejszego i oddzielnie poręcznej spacerówki. Na szczęście nie mamy nigdzie schodów bo bym nie zniosła, wózek 15kg + dziecko 7kg, nie ma szans, chociaż może to dlatego że ja małe chuchro jestem Gondolka wygodna i dobrze się prowadzi ale taka klocowata -
Dzieki Nicky, od razu się nauczyła? No dużo osób poleca te bidony ze słomka dla maluszków ale boje się podać a już powinien pic bo daje mu jedzonko no i tak goraco. Ale cyckiem nie pogardzi często tylko wlasnie łapie na krotko żeby się napić
To ja w takim razie za jakiś tydzień może spróbuje.
Dzisiaj jak dawaliśmy mu brokuła to aż tak się otrząsnął fajnie z krzywa minka, aż obydwoje z mężem wybuchnelismy smiechem😁 jutro kolejna porcja chociaż spróbuje czy zje pare łyżeczek 😜 -
Prawie od razu załapała Najpierw dałam jej pomacać rurkę łapkami a sama trzymałam kubek, oczywiście zapakowała sobie rurkę do buzi i zassała zupełnym przypadkiem, wszystko wypluła i była taka śmiesznie zdziwiona 😂 następnego dnia też wypiła przez przypadek a od 3 dnia załapała i zaczęła pić po łyczku. Niedużo ale cośtam piła i wiedziała już o co chodzi. A dzisiaj (po 2 tygodniach) pierwszy raz piła takimi ciągłymi długimi łykami nie wyjmując rurki z buzi, jak dorosły 🙂
-
AdelaX moja pije z B boxa od razu zalapala przez to że rurkę trzeba przycisnac i.pociągać ani razu się nie zakrztusila teraz sama sobie trzyma i pije nie wylewa się i woda nie cofa się do środka. Mega lubimy ☺
AdelaX lubi tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Mnie to w bidoonach stresuje ze rurka jest jak dla dorosłego dziecko za mocno pociągnie i się zachlysnie. Rurki w niektórych soczkach kartonikach mają sprasowany/ zamknięty przód słomki i 4 dziurki po bokach genialne bo jak córka była mała i potrzebne było picie na mieście to ta wersja była najbezpieczniejsza. Ciągnięte picie przez rurkę nie szło wprost do gardła a w boki co chroniło przed zachlysnieciem.
Ja kupię na początek butelkę nuk niekapek z miękkim ustnikiem. A później zobaczę co dalej...19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Adelax, ja mam ten bidon z canpola z obciążnikiem i w sumie nie jestem z niego zadowolona. Po pierwsze przecieka pod zamknięciem, po drugie picie samo leci przez słomkę jak się bidon przechyli i dziecko nie ma kontroli jaki łyk bierze. Jak na początku Szymek coś z niego wypił tak teraz nie chce ruszyć. Kupiłam bbox i on ma taki zaworek u góry, dziecko musi odpowiednio go ścisnąć żeby coś poleciało. Szymek na razie nie ogarnia ale będziemy się uczyć. Spróbuję zasnąć z tubkami z musem, może szybciej załapie. Aktualnie pijemy albo z niekapka z canpola z silikonowym ustnikiem albo z łyżeczki.
AdelaX lubi tę wiadomość
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤