☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
rybka8 wrote:Dziewczyny czy bierzecie jako "pewną" datę porodu dopiero tą wyznaczoną podczas prenatalnych?
U mnie co wizytę się zmieniała i już nie wiem co myśleć no i co tu podać na pierwszą stronę 😁
Ja mam z OM 02.12 według lekarza, do którego chodzę prywatnie i on na razie mówi, że tego się trzymamy. Lekarz na NFZ twierdzi, że termin jest na 04.12, a z ostatniego USG wyszła mi data 27.11 😉
Dwie córki urodziłam praktycznie idealnie w terminie i były to terminy z prenatalnych, ale różnica wynosiła dosłownie kilka dni 😊 Jak będziemy informować rodzinę, to będziemy mówić o grudniu, żeby później uniknąć męczących telefonów.rybka8, Paula9463 lubią tę wiadomość
-
Sisi1905 wrote:Hej właśnie mi też zaczęły ostatnio puchnąć kostki a nigdy nie miałam z tym problemu, łączę to jednak ze staniem i pogodą. Prócz opuchlizny mam też problem z drętwieniem dłoni i stóp, endokrynolog mówił że tak niestety może być w ciąży, zbiera się woda i uciska nerwy, dał na wszelki wypadek jednak na badania.
A jakie badania zlecił Ci lekarz?
U mnie na razie bez drętwienia. -
MummyYummy wrote:Ja mam z OM 02.12 według lekarza, do którego chodzę prywatnie i on na razie mówi, że tego się trzymamy. Lekarz na NFZ twierdzi, że termin jest na 04.12, a z ostatniego USG wyszła mi data 27.11 😉
Dwie córki urodziłam praktycznie idealnie w terminie i były to terminy z prenatalnych, ale różnica wynosiła dosłownie kilka dni 😊 Jak będziemy informować rodzinę, to będziemy mówić o grudniu, żeby później uniknąć męczących telefonów.
Ja też strategicznie mówiłam tylko o grudniu 😅 Nie wiem jak zachowałaby się rodzina, ale dmucham tu na zimne 🤪MummyYummy lubi tę wiadomość
-
rybka8 wrote:Dziewczyny czy bierzecie jako "pewną" datę porodu dopiero tą wyznaczoną podczas prenatalnych?
U mnie co wizytę się zmieniała i już nie wiem co myśleć no i co tu podać na pierwszą stronę 😁rybka8 lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:A jakie badania zlecił Ci lekarz?
U mnie na razie bez drętwienia. -
Hej my po normalnej wizycie wg OM 9+6 a wg usg 10+2 więc niewielkq różnica:) faktycznie dzidziuś fikał i tętno ma 182. Dostałam w końcu kartę ciazy i jestem umowiona na prenatalne na nfz 07.06. Następna wizyta 24.06. Terminu.porodu narazie nie zmieniam , zobaczymy po.prenatalnych. jutro też pobieram krew. Pozdrawiam Was 😘
rybka8, meowne, Skryta19, Elewina, KarolinaAnastazja, Dariaa29, Aune, mar.1, aambrozjaa93 lubią tę wiadomość
-
Hej, u mnie był intensywny weekend..w weekend byłam z mamą na długich zakupach przed zbliżającym się weselem...a wczoraj spędziłam pół dnia z mamą.
U teściów zaczął się remont, więc mój P. po pracy śmiga prosto to rodziców, pomóc im.
Teściowie w końcu powiedzieli się, że kolejny raz zostaną dziadkami. Przyjęli to lepiej niż myśleliśmy, ucieszyli się trochę pożartowali😀 teść to taki trochę dowcipniś jak mój tata, czuję, że się będziemy dogadywać 😅
Jutro mamy badania prenatalne.. z jednej strony chciałabym znać płeć a z drugiej gdzieś z tyłu głowy chodzi mi, żeby zostało to jednak tajemnicą. Chociaż wiem, że P. chciałby znać płeć a jak on będzie znał to z pewnością mi się wygada😂
Nie nastawiam się, że jutro ją poznamy, bo to dopiero 11+4, ale gdzieś cicha nadzieja jest🤭
W tamtym tygodniu nie miałam ani jednej drzemki, ale dziś chyba jednak mnie dopadnie.. strasznie się niewyspałam. Budzę się codziennie ok.3 i potrzebuje dłuższej chwili, żeby usnąć.👩💼'89
- kilka lat po konizacji szyjki macicy
- niedoczynność tarczycy + Hashimoto
- PCOS (własne owulacje+ brak policystycznych jajników na USG)
- podwyższona prolaktyna (chociaż w grudniu była bardzo ładna po środku widełek)
- początek IO (mama od 2019 ma cukrzycę typu 1 + choroba Addisona)
👨💼'86
08.03.24 OM 🐒
10.04.24 ⏸️ beta 914.4
🤰13.12.2024
-
Hej ho! Wpadam się pożalić, że dziś nie odebrałam płci naszego smerfa🤦🏽♀️ Nikt mnie nie poinformował, że zgodnie z aktualną polityką laboratorium nie dostaniemy wyniku wcześniej niż 14 tc… robią to z uwagi na fakt poronień itp. Więc odbiorę wynik koło 10 czerwca. Zła jestem jak osa, bo bardzo czekałam na ten wynik, no ale trudno… najważniejsze, że wszystkie ryzyka są niskie.❤️ Mieszkanie za granicą wcale nie takie kolorowe😅👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Hej ja po wizycie, dzidzia ma 5,07 cm 😍 tętno 168. Lekarz mówi że mam poczekać na badania prenatalne ale On tam prawdopodobnie widzi dziewczynkę. Mam 11+4 tc więc chyba za wcześnie na tą płeć. Wstawię zdjęcie może Wy coś tam zauważycie 😅
https://zapodaj.net/plik-mJtrJgf1aYWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 16:31
Aune, businesscare, KarolinaAnastazja, Dariaa29, meowne, Rita 💋, Skryta19, Fania017, Merida Waleczna lubią tę wiadomość
-
Dziuba1339 wrote:Dziewczyny gratulacje 😍
Ja tak was czytam i zastanawiam się co ja robię na tej grupie 🫣 bo jestem jakaś opóźniona...😂 niby też termin na grudzień a widzę, że jednak większość z Was już po badaniach prenatalnych, powoli wkracza w drugi trymestr itp. A u mnie dopiero 9+5 i badania prenatalne za ponad 3tygodnie 🤗 nie wiem jak wytrzymam do tego czasu a wy jeszcze nakrecacie czlowieka 😁
Mam te same odczucia, ja mam dzisiaj 10+3, prenatalne za 2 tygodnie, pomiędzy wizytami aż miesiąc, można się wykończyć tym czekaniem 😅 -
Bialeekk wrote:Hej ho! Wpadam się pożalić, że dziś nie odebrałam płci naszego smerfa🤦🏽♀️ Nikt mnie nie poinformował, że zgodnie z aktualną polityką laboratorium nie dostaniemy wyniku wcześniej niż 14 tc… robią to z uwagi na fakt poronień itp. Więc odbiorę wynik koło 10 czerwca. Zła jestem jak osa, bo bardzo czekałam na ten wynik, no ale trudno… najważniejsze, że wszystkie ryzyka są niskie.❤️ Mieszkanie za granicą wcale nie takie kolorowe😅
O ranyy, też bym była zła na Twoim miejscu 😬 zaskakuje mnie to co czasem piszecie o zagranicznej służbie zdrowia 🤯 ale tak jak piszesz, najważniejsze jest to że wszystkie ryzyka niskie 🥰 -
A tak poza tym to ja już zgłupiałam z tymi tygodniami i trymestrami 😬 z ostatniego usg wyszło że dziś jest 12+6, dziś że 13+1 i tego się mamy trzymać 🫣 no i teraz wszystkie aplikacje w telefonie pokazują mi że to 2 trymestr, a drugi nie zaczyna się od 14+0? Zgłupiałam już totalnie 🤣
Najlepsze jest to że chodzę do dwóch lekarzy, jeden chce żebym mu podawała termin z om, drugi z usg 🙈🙈🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 16:52
-
Mnie lekarz mówił, że najbardziej poprawna data jest z I badań prenatalnych i takiej daty mam się trzymaćMama Aniołka 👼 (01.24) 💔
30.03 ⏸ beta 1096, prog 25,8 (31dc)
02.04 beta 3504, prog 35,5
04.04 beta 6922, prog 34,3
08.04 beta 22092
09.04 pęcherzyk ciążowy 14,9 mm, pęcherzyk żółtkowy 3,7 mm, CRL 2,5 mm ❤️ 120/min (5t6d)
23.04 CRL 1,25 cm, HR 170/min
07.05 CRL 3,7 cm, HR 165/min
17.05 Nifty - niskie ryzyka, synuś 🩵
20.05 USG prenatalne + PAPP-A - 6,2 cm zdrowego chłopaka 🩵 (12t4d)
21.05 wizyta u lekarza prowadzącego 🥼
💉 Luteina, Duphaston, Acard, Clexane
Rośnij kruszynko 🍀
-
Sisi1905 wrote:Hej właśnie mi też zaczęły ostatnio puchnąć kostki a nigdy nie miałam z tym problemu, łączę to jednak ze staniem i pogodą. Prócz opuchlizny mam też problem z drętwieniem dłoni i stóp, endokrynolog mówił że tak niestety może być w ciąży, zbiera się woda i uciska nerwy, dał na wszelki wypadek jednak na badania.
Ja obserwuje swoje kostki i palce ( codziennie sprawdzam czy ściągnąć obrączkę) nie mam takich objawów
Jedyne co to głową mi pęka od kilku dni , mimo dobrego ciśnienia
Wczoraj wziełam apap a dzisiaj popołudniu nadal mi dzwoni w głowie 🙈 -
Bialeekk wrote:Hej ho! Wpadam się pożalić, że dziś nie odebrałam płci naszego smerfa🤦🏽♀️ Nikt mnie nie poinformował, że zgodnie z aktualną polityką laboratorium nie dostaniemy wyniku wcześniej niż 14 tc… robią to z uwagi na fakt poronień itp. Więc odbiorę wynik koło 10 czerwca. Zła jestem jak osa, bo bardzo czekałam na ten wynik, no ale trudno… najważniejsze, że wszystkie ryzyka są niskie.❤️ Mieszkanie za granicą wcale nie takie kolorowe😅
Powiem Ci Białek, że czasami się wku*wiem na ten Nasz kraj ale jak widzę czasami w innych Państwach jakie są problemy z badaniami/skierowaniami/lekami czy chociażby tutaj z płcią to cieszę się, że mieszkam w tej Polszczee🤣
A co mają poronienia do płci? 🤔Nina_02 lubi tę wiadomość
-
Nina_02 wrote:A tak poza tym to ja już zgłupiałam z tymi tygodniami i trymestrami 😬 z ostatniego usg wyszło że dziś jest 12+6, dziś że 13+1 i tego się mamy trzymać 🫣 no i teraz wszystkie aplikacje w telefonie pokazują mi że to 2 trymestr, a drugi nie zaczyna się od 14+0? Zgłupiałam już totalnie 🤣
Najlepsze jest to że chodzę do dwóch lekarzy, jeden chce żebym mu podawała termin z om, drugi z usg 🙈🙈🙈
Tak drugi trymestr jest od 14tc, większość kalendarzy pokazuje szybciej 😊 -
Cieszę się dziewczyny, że wszystkie wizyty I wyniki u Was Oki 🥰😍
Za kogo jeszcze trzymamy kciuki w tym tygodniu? 🍀
Ja poproszę kciuki za jutrzejszą wizytę😊meowne, Kam.ila, Wanda_89, Paula9463, mar.1, aambrozjaa93, Elewina, Fania017, Merida Waleczna lubią tę wiadomość
-
Hej ! Melduje się i ja...
Już po prenatalnych.. wszystko super maluch się rozwija elegancko ma już 5,7 cm.
Płeć to wiadomo za wcześnie muszę jeszcze poczekać. 😁
Pobrano mi krew na test pappa i za tydzień wyniki dostanę na maila. USG miałam przez brzuch więc dodatkowy plus 😁
Z tym terminem porodu to co lekarz to inna wersja ale dziś mi wpisała do książeczki więc może faktycznie po prenatalnych ustalają ostatecznie.
@Megipta zmień mi proszę znów termin porodu na 8.12 a następna datę wizyty na 10.06 ♥️
Malina1111, meowne, Wanda_89, Dariaa29, Paula9463, Aune, mar.1, aambrozjaa93, Elewina, Rita 💋, Merida Waleczna lubią tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Cieszę się dziewczyny, że wszystkie wizyty I wyniki u Was Oki 🥰😍
Za kogo jeszcze trzymamy kciuki w tym tygodniu? 🍀
Ja poproszę kciuki za jutrzejszą wizytę😊
Ale coś widzę ze Wasze maluszki takie duże już są .
Czekam na tą wizytę bo żyje trochę w takim zawieszeniu…KarolinaAnastazja, Merida Waleczna lubią tę wiadomość
Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️