HCG wynik
-
Zrobiłam sama z siebie z ciekawości badanie HCG 14 lipca wynik wynosił 156291,44. W czwartek znowu zrobiłam wynik wynosił 156888,32. Wysłałam wyniki lekarzowi i w piątek kazał powtórzyć badanie, więc powtórzyłam i wynik wyniósł 159960,98. Zastanawia mnie czemu nastąpił spadek, czy to może oznaczać coś złego? Jest to prawie 11 tydzień ciąży. Na dodatek lekarz mówił, żeby w poniedziałek pojawić się na wizycie i sama nie wiem co o tym sądzić...
-
Patrzę na Twoje wyniki i mimo że jestem noga z matmy, nie widzę spadku, tylko ciągły wzrost 🤔🤔🤔. A tak jak dziewczyny pisały, na tym etapie beta nie jest już wyznacznikiem zdrowo rozwijającej się ciąży, tylko pomiar USG. Mój lekarz zaprosiłby mnie w tej sytuacji na wizytę, żeby mnie opierniczyć za zbędne badania 😅
Mvada lubi tę wiadomość
-
Winnica wrote:Patrzę na Twoje wyniki i mimo że jestem noga z matmy, nie widzę spadku, tylko ciągły wzrost 🤔🤔🤔. A tak jak dziewczyny pisały, na tym etapie beta nie jest już wyznacznikiem zdrowo rozwijającej się ciąży, tylko pomiar USG. Mój lekarz zaprosiłby mnie w tej sytuacji na wizytę, żeby mnie opierniczyć za zbędne badania 😅
-
nick nieaktualny
-
Który to tydzień ciąży?
Dziecko może być tydzień większe/mniejsze, nie jest to żadną anomaliąmój syn raz jest większy, a raz mniejszy na USG. Już po prenatalnych dzieci rosną indywidualnie, wcześniej jeszcze wiek ciąży określa się wg CRL.
Nie badaj już bety bo to nie ma sensu skoro USG jest w normie i dziecko żyjeLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Który to tydzień ciąży?
Dziecko może być tydzień większe/mniejsze, nie jest to żadną anomaliąmój syn raz jest większy, a raz mniejszy na USG. Już po prenatalnych dzieci rosną indywidualnie, wcześniej jeszcze wiek ciąży określa się wg CRL.
Nie badaj już bety bo to nie ma sensu skoro USG jest w normie i dziecko żyje.
-
alex0806 wrote:Ja jestem po 4. Strach nigdy nie mija. Myśl pozytywnie
skoro dziecko dobrze się rozwija to musisz w nie uwierzyć. Prenatalne przed wami?
.
-