X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Hiperprolaktynemia - badania psychologiczne
Odpowiedz

Hiperprolaktynemia - badania psychologiczne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • EmiliaSch Nowa

Wysłany: 13 stycznia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

Jestem magistrantką w Instytucie Psychologii UJ. Interesują mnie psychologiczne mechanizmy związane ze zwiększonym wydzielaniem prolaktyny. Mam wrażenie, że temu zagadnieniu ciągle nie jest poświęcona wystarczająca uwaga.

Te badania, to narazie badania pilotażowe. W zależności od wyników podejmiemy kolejne działania. Ankieta jest bardzo krótka (ok 15 min) i byłabym naprawdę bardzo wdzięczna za pomoc.
    Wszystkich zainteresowanych oczywiście poinformujemy o wynikach.

Link do ankiety: https://docs.google.com/forms/d/1Q_ObTEJBi2SOkulhC44YiUbTWD7tgS_p-YVuzRkF83c/viewform

Jeśli mają Panie jakieś pytania, proszę o kontakt mailowy: [email protected]

pozdrawiam,

Emilka Schwertner
    Bartosz Majchrowicz

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ