X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Infekcje intymne w ciąży
Odpowiedz

Infekcje intymne w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Forsycja Znajoma

Wysłany: 13 marca, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Na ostatniej wizycie ze względu na dużą ilość śluzu i zaczerwienienie sromu lekarka przepisała mi Fluomizin. Dopiero po zastosowaniu poczułam objawy takie jak pieczenie i świąd, ale dociągnęłam do końca opakowania. Same leki jak dla mnie są fatalne, twarde, słabo rozpuszczające się tabletki. Nie wiem czy to reakcja alergiczna, ale będę musiała wrócić do lekarza, bo jest gorzej niż było.

Jak radzicie sobie z infekcjami w ciąży? Co stosujecie? Czy przyjmowanie probiotyków doustnych też może pomóc?

30 🙎‍♀️ 31 👨‍💼

13.02 ⏸️ cień cienia 😌, beta 40
    15.02 beta 96
    17.02 beta 233
    22.02 USG - pęcherzyk ciążowy
    07.03 USG - mamy ♥️
    10.04 wyniki Nifty, będzie córka!
    18.04 USG prenatalne + test pappa

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak? przeszła infekcja?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ