Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Infekcje intymne w ciąży
Odpowiedz

Infekcje intymne w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Forsycja Znajoma

Wysłany: 13 marca 2025, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Na ostatniej wizycie ze względu na dużą ilość śluzu i zaczerwienienie sromu lekarka przepisała mi Fluomizin. Dopiero po zastosowaniu poczułam objawy takie jak pieczenie i świąd, ale dociągnęłam do końca opakowania. Same leki jak dla mnie są fatalne, twarde, słabo rozpuszczające się tabletki. Nie wiem czy to reakcja alergiczna, ale będę musiała wrócić do lekarza, bo jest gorzej niż było.

Jak radzicie sobie z infekcjami w ciąży? Co stosujecie? Czy przyjmowanie probiotyków doustnych też może pomóc?

30 🙎‍♀️ 31 👨‍💼

13.02 ⏸️ cień cienia 😌, beta 40
    15.02 beta 96
    17.02 beta 233
    22.02 USG - pęcherzyk ciążowy
    07.03 USG - mamy ♥️
    10.04 wyniki Nifty, będzie córka!
    18.04 USG prenatalne + test pappa

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2025, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak? przeszła infekcja?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ