X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Jak obliczać?
Odpowiedz

Jak obliczać?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • neczka90 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    jestem już kompletnie zdezorientowana. Jeśli liczymy początek ciąży od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, i wchodzi, że jest 8tydzień 3 dzień i belly pokazuje, że to 9 tydzień. czy faktycznie już mówimy, że to 9? czy jednak 8? Pytałam koleżanek, które są już w kolejnych ciążach i one twierdzą, że to 8 tydzień.
    jak to wreszcie jest?

m3sxskjolk535f4w.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest to już rozpoczęty 9 tydzień :)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • neczka90 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)

m3sxskjolk535f4w.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpoczęty 9 ale fizycznie 8 i lekarz tez bedzie mowil/pisal 8 tc

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• livia30 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już chyba zależy od lekarza, mój liczy tak jak ja. Obecnie jestem w 19tc (18+3) i tak też wylicza / zapisuje mój lekarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 21:47

kark lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz zawsze zapisywał w karcie ciąży skończony tydzień, czyli jeśli 8 tydzień i 3 dzień, to zapisywał, że to 8 tydzień. Tak samo po porodzie wpisali, że mały urodził się w 40 tygodniu, a był to 40 tydzień i 4 dzień.

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Internety będą mówić, że 9 tydzień, ale lekarz prawdopodobnie będzie mówił, że 8 tydzień :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ