X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Jak obliczać?
Odpowiedz

Jak obliczać?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • neczka90 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    jestem już kompletnie zdezorientowana. Jeśli liczymy początek ciąży od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, i wchodzi, że jest 8tydzień 3 dzień i belly pokazuje, że to 9 tydzień. czy faktycznie już mówimy, że to 9? czy jednak 8? Pytałam koleżanek, które są już w kolejnych ciążach i one twierdzą, że to 8 tydzień.
    jak to wreszcie jest?

m3sxskjolk535f4w.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest to już rozpoczęty 9 tydzień :)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • neczka90 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)

m3sxskjolk535f4w.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpoczęty 9 ale fizycznie 8 i lekarz tez bedzie mowil/pisal 8 tc

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• livia30 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już chyba zależy od lekarza, mój liczy tak jak ja. Obecnie jestem w 19tc (18+3) i tak też wylicza / zapisuje mój lekarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 21:47

kark lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz zawsze zapisywał w karcie ciąży skończony tydzień, czyli jeśli 8 tydzień i 3 dzień, to zapisywał, że to 8 tydzień. Tak samo po porodzie wpisali, że mały urodził się w 40 tygodniu, a był to 40 tydzień i 4 dzień.

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Internety będą mówić, że 9 tydzień, ale lekarz prawdopodobnie będzie mówił, że 8 tydzień :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ