X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Jakich środków czystości (chemia domowa) używacie w ciąży? :)
Odpowiedz

Jakich środków czystości (chemia domowa) używacie w ciąży? :)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pogubiona Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! :)

Do tej pory używałam paru sprawdzonych produktów do sprzątania, ale z racji, że zapach jest tak silny, mąż nie może sprzątać, jak jestem w pobliżu :(

Ponadto, też chciałabym wrócić do obowiązków domowych i trochę go odciążyć.

W związku z tym mam pytanie, czym sprzątacie? Czy próbujecie jakichś domowych mieszanek z octem, czy może macie sprawdzone marki bezpieczne dla kobiet w ciąży? :)

Będę wdzięczna za podzielenie się Waszymi czyściochowymi polecajkami :)

PS> Płynu do płukania też już nie używamy tego, co dotychczas, bo automatycznie mnie mdli od tego zapachu ;)

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])

29.04.25 - beta 77,40mIU/ml
    02.05.25 - beta 294mIU/ml
    05.05.25 - beta 997mIU/ml
    15.05.25 - pierwsze USG 7(6+1) - mamy 0,41cm i ❤️
    26.05.25 - USG (7+4) - 1,40cm i ❤️ (tętno 150)
    05.06.25 - USG (9+1) 2,35cm i ❤️
    23.06.25 - USG (11+5) 5,33cm i ♥️
    24.06.25 - NIFTY PRO - zdrowa dziewczynka 🩷
    30.06.25 - USG (12+5) 5,93cm i ♥️
    24.07.25 - USG (16+4) 14cm i ♥️
    21.08.25 - USG 🤞🤞🤞
    01.09.25 - połówkowe 🤞🤞🤞

preg.png
  • Foxy_Lady Znajoma

Wysłany: 22 czerwca, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Ja sprzątam głównie octem.
    Fajne są tez produkty Frosch np dostępne w biedronce czy rossmanie.
    Sa tez ściereczki z nanosrebrem, wówczas tylko woda - mozna tym myc wszystko od szybko po fugi.
    Coraz więcej wychodzi produktów z naturalnym składem i certyfikatami.
    Dorób prania podobnie używam octu, olejków wterycznych i czasami do płukania i prania kupuje produkty z rossamana te certyfikowane 😊

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ