X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Jakich środków czystości (chemia domowa) używacie w ciąży? :)
Odpowiedz

Jakich środków czystości (chemia domowa) używacie w ciąży? :)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pogubiona Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! :)

Do tej pory używałam paru sprawdzonych produktów do sprzątania, ale z racji, że zapach jest tak silny, mąż nie może sprzątać, jak jestem w pobliżu :(

Ponadto, też chciałabym wrócić do obowiązków domowych i trochę go odciążyć.

W związku z tym mam pytanie, czym sprzątacie? Czy próbujecie jakichś domowych mieszanek z octem, czy może macie sprawdzone marki bezpieczne dla kobiet w ciąży? :)

Będę wdzięczna za podzielenie się Waszymi czyściochowymi polecajkami :)

PS> Płynu do płukania też już nie używamy tego, co dotychczas, bo automatycznie mnie mdli od tego zapachu ;)

👱37 🧔42 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])

29.04.25 - beta 77,40mIU/ml
    02.05.25 - beta 294mIU/ml
    05.05.25 - beta 997mIU/ml
    15.05.25 - pierwsze USG 7(6+1) - mamy 0,41cm i ❤️
    26.05.25 - USG (7+4) - 1,40cm i ❤️ (tętno 150)
    05.06.25 - USG (9+1) 2,35cm i ❤️
    23.06.25 - USG (11+5) 5,33cm i ♥️
    24.06.25 - NIFTY PRO - zdrowa dziewczynka 🩷
    30.06.25 - USG (12+5) 5,93cm i ♥️
    24.07.25 - następne USG 🤞🤞🤞
    01.09.2025 - połówkowe 🤞🤞🤞

preg.png
  • Foxy_Lady Znajoma

Wysłany: 22 czerwca, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Ja sprzątam głównie octem.
    Fajne są tez produkty Frosch np dostępne w biedronce czy rossmanie.
    Sa tez ściereczki z nanosrebrem, wówczas tylko woda - mozna tym myc wszystko od szybko po fugi.
    Coraz więcej wychodzi produktów z naturalnym składem i certyfikatami.
    Dorób prania podobnie używam octu, olejków wterycznych i czasami do płukania i prania kupuje produkty z rossamana te certyfikowane 😊

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ