jakie witaminy
-
Dziewczyny udało się! jestem w ciązy, przynajmniej 5 pozytywnych testów na to wskazuje, bylam dzis u lekarza ale powiedzial ze 2tyg ciazy jeszcze nie widzi, kazal brac kwas foliowy, nie zalecil zadnych witamin, ale ja sie tak boje ze dzidzi bedzie brakowac jakis witamin itd, i moje pytanie czy moge zażywać vitalsss multiwitamina i mineraly? to takie tabletki musujace z biedronki. Zawiera wit c, niacyne, wit e, kwas pantotenowy, wit b6, b12, b1, kwas foliowy, biotyna, wit b12, magnez, wapn, fosfor, sod i potas. Jak sadzicie?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem tydzień przed terminem porodu i napiszę tak pierwsze 3 miesiące tylko kwas foliowy dopiero od 4 miesiaca witaminy (podobno w pierwszym trymestrze to witaminy mogą nawet zaszkodzić). Od drugiego trymestru brałam Vita miner Prenatal DHA, 30 tabletek + 30 kapsułek polecam bo są dobre w składzie i chyba najtansze z tych z DHA cos ok 26-32zł
-
nick nieaktualny
-
Ja bym raczej nie eksperymentowała sama z braniem witamin. Jeśli bierzesz tyle tabletek łatwo się pomylić i coś przedawkować. Kiedy byłam w ciąży brałam mama dha premium plus. Mój lekarz mi je polecił i powiedział, że zawierają wszystkie niezbędne dla dziecka składniki, a dodatkowo też dla mnie. No i pamiętajcie, aby nie brać nic bez konsultacji z lekarzem.
-
nick nieaktualny
-
Na pewno
witamina B12 Oraz inne witaminy z tej grupy
Kwas foliowy, który powinno się brać również przed zajśćiem w ciążę jak również i w trakcie ciąży z uwagi na to, ze wspomaga rozwój cewy nerwowej u dziecka
Witamina D3 w okresie od jesieni do wiosny
Polecam również poczytać sobie o spirulinie bo jest to bardzo naturalny i zdrowy suplement. Spirulinę uważa się powszechnie za bezpieczne źródło składników odżywczych. Można ją spożywać w dawkach od 3 do 6 tabletek na dobę. Wzmacnia i odżywia organizm poprzez dostarczanie niezbędnych substancji do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
https://ktomalek.pl/blog/kwas-foliowy-nie-tylko-dla-kobiet-w-ciazy/w-201Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 13:36
-
Osetta wrote:Na pewno
witamina B12 Oraz inne witaminy z tej grupy
Kwas foliowy, który powinno się brać również przed zajśćiem w ciążę jak również i w trakcie ciąży z uwagi na to, ze wspomaga rozwój cewy nerwowej u dziecka
Witamina D3 w okresie od jesieni do wiosny
Polecam również poczytać sobie o spirulinie bo jest to bardzo naturalny i zdrowy suplement. Spirulinę uważa się powszechnie za bezpieczne źródło składników odżywczych. Można ją spożywać w dawkach od 3 do 6 tabletek na dobę. Wzmacnia i odżywia organizm poprzez dostarczanie niezbędnych substancji do prawidłowego funkcjonowania organizmu.IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Dziewczyny jakie witaminy polecicie ktore sa w miare małe? Mam takie nudnosci i takie wymioty, ze suchy chleb i woda. Cokolwiek nie wypije odrazu zwracam. Moj lekarz przepisal mi mama dha ale te tabletki sa ogromne i przysiegam nie przechodzą przez gardlo przez co od chyba ponad tygodnia nie biore witamin. Ledwo zyje.
-
Pierwsze tygodnie u mnie też były bardzo trudne. Jedna z lepszych rad jakie usłyszałam od cioci pielęgniarki - Zanim wstanie się z łóżka - trzeba coś zjeść. (To oznacza, że wieczorem trzeba sobie przygotować coś lub rano prosić męża/ partnera) Nie pić - tylko najpierw zjeść.
Na wymioty polecam suplementy z imbirem, jak Imbifem.
Natomiast z witamin Composita mama https://compositamama.pl/- tabletki mają dobry skład, nie są rownież takie duze, tak więc mozna je łatwo połkńąć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 10:59
-
ja staram sie w ogole nie brac witamin i uzupelniac je tylko sokami np pije codziennie sok buraczany czyli glownie zelazo i azotany, podobno ma tez kwas foliowy
-