X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Katar, katar alergiczny w ciąży
Odpowiedz

Katar, katar alergiczny w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanie jak radzicie sobie albo radziłyscie z katarem, od którego tygodnia ciązy lekarz pozwolił wam coś przyjmowac i co to było? u mnie w ciągu dnia jest ok ale w nocy albo po nocy nos zatkany a własciwie prawie nic z niego nie leci, narazie smaruje sie amolem i płucze nos woda morska ale chyba za bardzo mi nie pomaga...

iv09hdgenu0skffm.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi własnie isę kończy katar...dodatkowo bolało mnie gardło... piłam przegotowaną wodę z cytryną i miodem...amol wąchałam bo bałam isę nim posmarować bo ma alkohol i inne zioła iwęc wolałam nie ryzykować... i robiłam sobie parówki z wodą z solą...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• scindapsus Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja jako alergik od prawie urodzenia teraz mam spokój. Dzidzia mnie odczula, czasem kichnę, ale się nie sączy. Miewam co prawda zapchany nos i kolorki wydzieliny różnorakie, ale da się żyć. Jak bylam przeziebiona brałam Marimer- spray do płukania z solą morską. Jak rozmawiałam z ginką na początku ciąży o tym moim katarze, powiedziała, że od 2 trymestru można dobrać leki antyalergiczne nie szkodzące maluszkowi.

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uzywam tylko wapna dla alergikow i czuje ulge jesli chodzi o katar

zpbndf9hsafopz9u.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomaga dokładne umycie twarzy i przepłukanie nosa wodą morską (Marimer, Sterimar itp) po każdym pobycie na zewnątrz. Trochę upierdliwe ale mi meeega pomaga. Chodzi oczywiście o spłukanie alergenów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 12:59

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • madziad Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam paskudny bakteryjny katar co robić??? martwie się że mogę zaszkodzić dzidzi :( męczy mnie już od tygodnia .

37218bc88ec301f1022932c8ee636f84.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• dba Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katar nie zaszkodzi dzidzi... to tylko katar :P
    Ja też mam od czasu do czasu ten alergiczny, nic nie stosuję ;) nie jest aż tak uciążliwy, żebym musiała coś stosować

madziad lubi tę wiadomość

• kasiatoja Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie walczę z okropnym przeziębieniem. Byłam już u lekarza, bo też się obawiam o groszka...
    Zalecił przede wszystkim spokój, ponieważ zamartwianie się może bardziej zaszkodzić niż katar. Poza tym, woda, cytryna, miód, sok malinowy i inne "babcine metody" :)

Można sobie robić domowe inhalacje, które nawilżą śluzówkę i rozrzedzą wydzielinę np. w litrowym słoiku zalać wrzątkiem torebkę rumianku, dodać fiolkę soli fizjologicznej i wdychać ok 15 min.

Sól fizjologiczną można też wkraplać bezpośrednio do nosa (aż poczujesz jak spływa do gardła) To również nawilży i rozrzedzi...

Nos lub pod nosem smarować maścią majerankową. Ma specyficzny zapach, ale pomaga udrożnić drogi oddechowe. Poza tym ładnie likwiduje zaczerwienienie nosa :)

Wszystko to stosuję na sobie i stwierdzam iż pomaga :)

Dużo zdrówka życzę :)

madziad lubi tę wiadomość

211042976e.png
  • madziad Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki :) pocieszyłyście mnie.

37218bc88ec301f1022932c8ee636f84.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• rybeczka89 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie zakatarzone. U mnie katar jest od 6tyg ciązy teraz jestem w 32 tyg i dalej mam katar. Zielony. bralam juz leki rutinoscorbin, antybiotyk 3 razy bylam na wizycie u lekarza i nic nie pomaga. dodam ze jeszcze w miedzyczasie mialam zatkane prawe ucho i kompletnie nic nie slyszalam az jeden madry laryngolog mi powiedzial ze niektore kobiety w ciazy wraz z rosnaca ilosci krwi i szybszym przeplywem mozna miec zatkane uszy i katar nie wiadomego pochodzenia poprzez opuchnieta sluzowke to ze widocznie taka moja uroda i ze napewno po porodzie przejdzie jak reka odjal. takze przstalam leczyc i juz sie nawet przyzwyczailam do niego")

3jgxrjjgjyx5g2x3.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ