Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kleszcz w 20tc - obawy
Odpowiedz

Kleszcz w 20tc - obawy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Olafasola1990 Debiutantka

Wysłany: 16 maja 2022, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Jestem w 20tc i Ostatnio (4 dni temu) znalazłam u siebie w łydce wbite małego kleszcza. Okazało sie, ze jest to nimfa kleszcza bo miała 1mm. Nie napiła sie krwi bo od razu jak ja zobaczyłam to wyrwałam, miejsce odkazilam spirytusem. Oczywiście wpadłam w panikę, ze coś sie może stać mojemu dziecku. Zadzwoniłam do lekarki, ale powiedziała, ze nie przepisze mi antybiotyku zapobiegawczo tylko mam obserwować miejsce czy nie pojawia sie rumień i inne symptomy: gorączka, osłabienie, bóle stawów i wtedy dopiero daje sie antybiotyk i, ze spokojnie można leczyć sie w ciąży. Czy któraś z Was w ciąży złapała kleszcza i nic jej nie stało? Koleżanka która jest lekarzem weterynarii powiedziała, ze aby kleszcz przeniósł borelioze (nawet nimfa kleszcza) potrzeba kilku godzin i kleszcz musi sie sporo wbić aby zacząć żerować. Co poradzicie? Ja jestem strasznie spanikowana, boje sie o swoje dziecko…

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma rumienia to nie ma.co panikować.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ