X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kleszcz w 20tc - obawy
Odpowiedz

Kleszcz w 20tc - obawy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Olafasola1990 Nowa

Wysłany: 16 maja 2022, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Jestem w 20tc i Ostatnio (4 dni temu) znalazłam u siebie w łydce wbite małego kleszcza. Okazało sie, ze jest to nimfa kleszcza bo miała 1mm. Nie napiła sie krwi bo od razu jak ja zobaczyłam to wyrwałam, miejsce odkazilam spirytusem. Oczywiście wpadłam w panikę, ze coś sie może stać mojemu dziecku. Zadzwoniłam do lekarki, ale powiedziała, ze nie przepisze mi antybiotyku zapobiegawczo tylko mam obserwować miejsce czy nie pojawia sie rumień i inne symptomy: gorączka, osłabienie, bóle stawów i wtedy dopiero daje sie antybiotyk i, ze spokojnie można leczyć sie w ciąży. Czy któraś z Was w ciąży złapała kleszcza i nic jej nie stało? Koleżanka która jest lekarzem weterynarii powiedziała, ze aby kleszcz przeniósł borelioze (nawet nimfa kleszcza) potrzeba kilku godzin i kleszcz musi sie sporo wbić aby zacząć żerować. Co poradzicie? Ja jestem strasznie spanikowana, boje sie o swoje dziecko…

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma rumienia to nie ma.co panikować.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ