X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kołatanie serca w spoczynku
Odpowiedz

Kołatanie serca w spoczynku

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Adala Znajoma

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczas leżenia na lewym boku często przyspiesza mi serce, kołacze, gdy wstanę natychmiast mija, nie mam podwyższonego tętna Ani ciśnienia . Czy ktoś wie coś na ten temat?

Adala
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tak, ale nie musiałam leżeć na lewym boku. Jak leżałam (w zasadzie to nawet leżeć nie musiałam, po prostu jak nic nie robiłam co wymagało wysiłku) to czułam się jak bym przebiegła maraton. Na początku sądziłam, że to hormony ciążowe ale jak pewnego razu prawie zemdlałam to wybrałam się do rodzinnego, ten zrobił mi EKG i wysłał na szpital. Potem poleciało już szybko. Kardiolog, holter jeden, drugi i tabsy. Ekstrasystolie nadkomorowe. Innymi słowy - dodatkowe skurcze. Dla mojego wieku norma tych dodatkowych skurczy jest 500 a miałam ich 12 tysięcy. Także nie chce Cię straszyć ale warto udać się do kardiologa.
    Niech lekarz rodzinny dobrze skonstruuje Ci skierowanie czyt. z dopiskami ciąża i pilne to nie powinno być problemu z dostaniem terminu.
    Nie wiem skąd jesteś ale ja jeździłam do Śląskiego Centrum Chorób Serca w Zabrzu ;)

I/lub sprawdź tarczyce oraz poziom potasu i magnezu w organizmie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 20:43

• madu Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Częsty objaw przy niedoborze potasu. Polecam suszone morele;)

21.10.2015 Leon <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ