X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kraków - lekarz prowadzący ciążę. Potrzebuje polecenia
Odpowiedz

Kraków - lekarz prowadzący ciążę. Potrzebuje polecenia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • M0nika Nowa

Wysłany: 29 sierpnia, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Aktualnie razem z narzeczonym mamy pakiet w Medicover i zostałam przypisana do lekarza prowadzącego Dariusza Gołąbka. Nie byłam jeszcze u niego ponieważ terminy ma tak cudownie dostępne, że zdążyłam być u 5 innych ginekologów tylko nie u niego. Jeden z ginekologów dał mi rade abym zmieniła lekarza prowadzącego na lekarza na NFZ albo prywatnie, ale poza Medicover bo w Medicover mają dramat z lekarzami. Na badaniach prenatalnych wyszło mi wysokie ryzyko preeklampsji (1 na 15), zażywam Acard zgodnie z zaleceniami lekarza, który przeprowadzał badanie. Chciałabym spytać czy macie do polecenia lekarzy, którzy są naprawdę „do ludzi”. Chciałabym jakoś dogadać się z lekarzem o skierowanie na cesarskie cięcie również. Czy to jest możliwe? Jakie macie doświadczenia?

• Uda się Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Polecam Bartłomieja Szczepańskiego - zobacz sobie w znanym lekarzu jak wysoko jest oceniany- pracuje też w Medicover na Fabrycznej.

Jeśli szukasz super lekarza to polecam Asię Korabel.
    https://www.znanylekarz.pl/joanna-korabel/ginekolog/krakow

jestem absolutnie zadowolona, mam znajome które pod jej prowadzeniem mają zdrowe dzieciaki i ciążę na min stresu :)

👩🏻40
    ( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
    👱🏻‍♂️43
    niepłodność z czynników męskich

2013 ciąża jajowodowa
    2015 poronienie 6tc
    2024 poronienie 4tc

24.07.2025 FET IVF ❤️
    1 procedura, blastocysta 4.2.2
    24.07 prog. 20,23 ng/ml
    02.08.2025 beta 231,51 mIU/ml
    04.08.2025 beta 604,79 mIU/ml
    06.08.2025 1202 mIU/ml
    13.08.2025 prog 35.04 ng/ml i beta 15174mlU/ml
    19.08.2025 mamy ❤️
    20.08.2025 prog 14 ng/ml
    dzidziuś 0,46 mm 🎊
    23.08.2025 prog 27,17 ng/ml i beta 69858 mIU/ml
    27.08.2025 piękne ❤️ i dzidziuś 1,45 cm
    02.09.2025 🩺

preg.png
  • tęczynka Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Kraków ale nie daleko. W Bochni jest klinika feminacare i u nich wszyscy lekarze są bardzo dobrzy ale z czystym sumieniem i z całego serca polecam dr. Wojciecha Górczewskiego.
    Rejestracja do niego jest zamknięta dla nowych pacjentek ale gdybyś chciała mogę podać do niego bezpośredni numer telefonu.
    Trafiliśmy do niego z polecenia koleżanki i gdy inni lekarze umywali ręce w walce o ciążę on jedyny nam pomógł.

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prowadziłam ciążę u dr Drygały prywatnie. On przyjmuje w Luxmedzie ale nie prowadzi się u niego ciąży tylko robi USG. Dwa razy byłam u niego na Luxmed. Jeśli chodzi i cesarskie cięcie to masz jakieś wskazania? Jeśli nie to lekarz ginekolog nie wystawi Ci skierowania na cesarkę ot tak, bo to poważna operacja. Możesz iść do psychiatry i powiedzieć że masz tokofobie i na tej podstawie ginekolog wystawi kwalifikacje/skierowanie na CC.

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jeśli chcesz chodzić prywatnie poza medicoverem to w Krakowie jest naprawdę dużo porządnych lekarzy. Ja chodziłam z innego pakietu do scanmedu i było bardzo ok. Mogę Ci napisać na priv do kogo ja chodziłam, bo nie wiem czy tak sobie wszyscy lekarze życzą, żeby ich nazwiska rzucać na forum i jakich lekarzy spotkanych gdzieś po drodze w ciąży jeszcze polecam oprócz mojej prowadzącej. W ogóle też miałam wysokie ryzyko preeklampsji i moja prowadząca dała mi dużo spokoju wyjaśniając bardzo szczegółowo co to jest i zwracała potem na wizytach uwagę na badanie przepływów, bo to się jakoś łączy z tym ryzykiem.

Jak już miałaś prenatalne to na pewno jesteś koło końcówkoi 1 trym, wiec w głowie mi się nie mieści, że nie byłaś jeszcze u prowadzącego. Nawet na NFZ się trzymają przecież tego, że ciężarna nie może czekać dłużej niż 7 dni na wizytę jak potrzebuje 🤯
    Moja lekarka jak chciała, żebym przyszła na np za 2 tygodnie, bo chciała coś sprawdzić a brakowało terminu to dzwoniła z gabinetu do rejestracji, żeby mnie gdzieś dopisali, na zasadzie, że zaczekam jak przyjdę a zawsze ktoś rezygnuje w ostatniej chwili, więc dużego opóźnienia dla innych pacjentów nie złapie.

Jak chcesz chodzić na NFZ to ja bym się zapisała do poradni przyszpitalnej w szpitalu w którym planujesz rodzić. Pod koniec ciąży (chyba po 38 tyg) ciężarnej się należy KTG na NFZ i chodziłam do Rydygiera i zawsze była jeszcze po tym wizyta w poradni z USG. Oceniam te wizyty na duży +, więc pewnie takie wizyty od początku ciąży też by były spoko.

Ze skierowaniem na CC to nie pomogę, bo nie miałam.

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ