X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kraków - lekarz prowadzący ciążę. Potrzebuje polecenia
Odpowiedz

Kraków - lekarz prowadzący ciążę. Potrzebuje polecenia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • M0nika Nowa

Wysłany: 29 sierpnia, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Aktualnie razem z narzeczonym mamy pakiet w Medicover i zostałam przypisana do lekarza prowadzącego Dariusza Gołąbka. Nie byłam jeszcze u niego ponieważ terminy ma tak cudownie dostępne, że zdążyłam być u 5 innych ginekologów tylko nie u niego. Jeden z ginekologów dał mi rade abym zmieniła lekarza prowadzącego na lekarza na NFZ albo prywatnie, ale poza Medicover bo w Medicover mają dramat z lekarzami. Na badaniach prenatalnych wyszło mi wysokie ryzyko preeklampsji (1 na 15), zażywam Acard zgodnie z zaleceniami lekarza, który przeprowadzał badanie. Chciałabym spytać czy macie do polecenia lekarzy, którzy są naprawdę „do ludzi”. Chciałabym jakoś dogadać się z lekarzem o skierowanie na cesarskie cięcie również. Czy to jest możliwe? Jakie macie doświadczenia?

• Uda się Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Polecam Bartłomieja Szczepańskiego - zobacz sobie w znanym lekarzu jak wysoko jest oceniany- pracuje też w Medicover na Fabrycznej.

Jeśli szukasz super lekarza to polecam Asię Korabel.
    https://www.znanylekarz.pl/joanna-korabel/ginekolog/krakow

jestem absolutnie zadowolona, mam znajome które pod jej prowadzeniem mają zdrowe dzieciaki i ciążę na min stresu :)

👩🏻40
    ( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
    👱🏻‍♂️43
    niepłodność z czynników męskich

2013 ciąża jajowodowa
    2015 poronienie 6tc
    2024 poronienie 4tc

24.07.2025 FET IVF ❤️
    1 procedura, blastocysta 4.2.2
    24.07 prog. 20,23 ng/ml
    02.08.2025 beta 231,51 mIU/ml
    04.08.2025 beta 604,79 mIU/ml
    06.08.2025 1202 mIU/ml
    13.08.2025 prog 35.04 ng/ml i beta 15174mlU/ml
    19.08.2025 mamy ❤️
    20.08.2025 prog 14 ng/ml
    dzidziuś 0,46 mm 🎊
    23.08.2025 prog 27,17 ng/ml i beta 69858 mIU/ml
    27.08.2025 piękne ❤️ i dzidziuś 1,45 cm
    02.09.2025 1,95 cm i mocne ❤️
    17.09.2025 4,19 cm ❤️
    29.09.2025 prenatalne 🍀

preg.png
  • tęczynka Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Kraków ale nie daleko. W Bochni jest klinika feminacare i u nich wszyscy lekarze są bardzo dobrzy ale z czystym sumieniem i z całego serca polecam dr. Wojciecha Górczewskiego.
    Rejestracja do niego jest zamknięta dla nowych pacjentek ale gdybyś chciała mogę podać do niego bezpośredni numer telefonu.
    Trafiliśmy do niego z polecenia koleżanki i gdy inni lekarze umywali ręce w walce o ciążę on jedyny nam pomógł.

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prowadziłam ciążę u dr Drygały prywatnie. On przyjmuje w Luxmedzie ale nie prowadzi się u niego ciąży tylko robi USG. Dwa razy byłam u niego na Luxmed. Jeśli chodzi i cesarskie cięcie to masz jakieś wskazania? Jeśli nie to lekarz ginekolog nie wystawi Ci skierowania na cesarkę ot tak, bo to poważna operacja. Możesz iść do psychiatry i powiedzieć że masz tokofobie i na tej podstawie ginekolog wystawi kwalifikacje/skierowanie na CC.

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jeśli chcesz chodzić prywatnie poza medicoverem to w Krakowie jest naprawdę dużo porządnych lekarzy. Ja chodziłam z innego pakietu do scanmedu i było bardzo ok. Mogę Ci napisać na priv do kogo ja chodziłam, bo nie wiem czy tak sobie wszyscy lekarze życzą, żeby ich nazwiska rzucać na forum i jakich lekarzy spotkanych gdzieś po drodze w ciąży jeszcze polecam oprócz mojej prowadzącej. W ogóle też miałam wysokie ryzyko preeklampsji i moja prowadząca dała mi dużo spokoju wyjaśniając bardzo szczegółowo co to jest i zwracała potem na wizytach uwagę na badanie przepływów, bo to się jakoś łączy z tym ryzykiem.

Jak już miałaś prenatalne to na pewno jesteś koło końcówkoi 1 trym, wiec w głowie mi się nie mieści, że nie byłaś jeszcze u prowadzącego. Nawet na NFZ się trzymają przecież tego, że ciężarna nie może czekać dłużej niż 7 dni na wizytę jak potrzebuje 🤯
    Moja lekarka jak chciała, żebym przyszła na np za 2 tygodnie, bo chciała coś sprawdzić a brakowało terminu to dzwoniła z gabinetu do rejestracji, żeby mnie gdzieś dopisali, na zasadzie, że zaczekam jak przyjdę a zawsze ktoś rezygnuje w ostatniej chwili, więc dużego opóźnienia dla innych pacjentów nie złapie.

Jak chcesz chodzić na NFZ to ja bym się zapisała do poradni przyszpitalnej w szpitalu w którym planujesz rodzić. Pod koniec ciąży (chyba po 38 tyg) ciężarnej się należy KTG na NFZ i chodziłam do Rydygiera i zawsze była jeszcze po tym wizyta w poradni z USG. Oceniam te wizyty na duży +, więc pewnie takie wizyty od początku ciąży też by były spoko.

Ze skierowaniem na CC to nie pomogę, bo nie miałam.

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ