SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Krwawienia, różnica w wieku płodu pomiędzy usg
Odpowiedz

Krwawienia, różnica w wieku płodu pomiędzy usg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bacha Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    To moja pierwsza ciąża. Tydzien temu w czwartek mialam pierwsze usg, wszystko bylo dobrze. Zarodek umiejscowiony w macicy, serduszko bilo, wiek 6w1d. W niedziele mialam kilka kropel jasnej krwi na bieliznie, później brązowy śluz do poniedziałku rano. Potem spokój. Dzis rano pojawiło się większe, moim zdaniem juz krwawienie z kilkoma skrzepami. Pojechałam na sor. Ale lekko mówiąc olano mnie. Zrobili usg i dowiedziałam się jedynie ze "płód żyje". To wszystko. Nadal nie wiem skąd to krwawienie, które było tylko rano - teraz jest czysto. Jutro mam wizyte u swojego lekarza, ale wariuje, bo na wypisie jest napisane że wiek ciazy to 6w6d. Dziś powinno być już 7w1d,czy mialyscie też takie różnice? Czy to moze wynikac z różnych maszyn? Strasznie sie boje...

• bacha Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Moim zdaniem masz krwiaka, który będzie się opróżniał. Taka różnica 2 dni między 6t +6 i 7t+1 nie ma znaczenia, bo oba badania zostały wykonane na różnych sprzętach i pomiary zrobione przez innych lekarzy. Najważniejsze, że ciąża się rozwija. Myślę, że wszystko powinno być ok.
    Hej, miałaś rację. Lekarz znalazl małego krwiaczka, prawdopodobnie stąd to krwawienie. Wczoraj już było dobrze, dzis znów troszke jasnej krwi a potem brązowej. Może to z badania coś zostało naruszone, a może z niego nadal.
    Ale jestem już lepszej myśli. Dzieciątko urósło, w szpitalu też źle zmierzyli, bo wczoraj na usg bylo poprawnie czyli 7w2d, więc się uspokoiłam :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ