X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Krwiak podkosmówkowy 6t + 2
Odpowiedz

Krwiak podkosmówkowy 6t + 2

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paula311 Nowa

Wysłany: 11 grudnia 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    W sobotę plamilam na brązowo..przez 2 dni.
    Pojechałam na IP pęcherzyk był.
    Wczoraj byłam u mojego lekarza i pojawił się już zarodek ale stwierdził oddzielanie kosmówki 12 x 2 mm.
    Zwiększył mi ilości progesteronu...za tydzień znów wizyta.
    Czy któraś miała taką sytuację i skończyło się dobrze?

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w dwóch miejscach większe 17x32 mm, ale na późniejszym trochę etapie 8-9 tydzień. Najpierw plamiłam, potem okazało się, że oprócz odwarstwiania jest krwiak. Jak się opróżnił leciała ze mnie żywa krew, trafiłam do szpitala. Dostałam progesteron, cyklonaminę i nakaz leżenia (mogłam wstawać tylko do wc). W sumie leżałam 3 miesiące. To było w 2018 roku, dzisiaj synek chodzi już do przedszkola 🙂

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • zuzix Nowa

Wysłany: 16 grudnia 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według USG jestem w 7 tygodniu. Mam odwarstwienie kosmówki na dużej części w kształcie księżyca - krwiaka.
    Nie krwawię. Czy ktoś miał dużego krwiaka i nie krwawił?

• AgaKa800 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2024, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzix wrote:
    Według USG jestem w 7 tygodniu. Mam odwarstwienie kosmówki na dużej części w kształcie księżyca - krwiaka.
    Ja miałam krwiaka bez krwawień. Teraz jest ok :)

21.06 ⏸️ 1cs
    10.07 6+3 z serduszkiem ♥️
    26.08 prenatalne, niskie ryzyka 😇
    4.09 wszystko oki!
    23.09 widzimy się kolejny raz 🍀
    27 lat🥰

preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2024, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzix wrote:

Kosmowka odwarstwaiała mi się na 2/3 powierzchni - nie krwawiłam, łożysko po 3 mcu uformowało się prawidłowo i nie bylo juz żadnych problemów z ciążą. Synek w przyszłym roku kończy 7 lat :)

Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2024, 21:20

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ