X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Krwiak pozakosmówkowy
Odpowiedz

Krwiak pozakosmówkowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Yumi Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2024, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Jestem w 6 tyg ciąży, okazało się że mam krwiaka pozakosmówkowego (3cmx1,5cm) i torbiel prosta 3,8cmx3cm.

Czy ktoś miał podobnie albo może więcej mi powiedzieć o tym krwiaku POZAkosmowkowym, bo w sumie w internecie jest dużo informacji ale o podkosmówkowym, martwię się w sumie nie mam żadnych zaleceń od lekarza poza ograniczenie karmienie piersią pierwszego synka. A na forum czytam że dużo z was ma jakieś leki czy zalecone leżenie niedźwiganie :(

age.png

age.png

21.08.24- ostatnia 🩸
    11.09.24- owu
    21.09.24- I kreska
    22.09.24- ⏸️ kreski
    22.09.24- Beta 11.9
    25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
    30.09.24- Beta 2487
    02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
    09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
    18.11.24- cytomegalia +
    20.11.24 prenatalne
    55 CRL, wszystko dobrze
    Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
    21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
    28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷
    16.04- 2120g- dziecko nisko krotka szyjka
    14.05 2800g - 0,5cm szyjka
  • Silenka Autorytet

Wysłany: 10 października 2024, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yumi wrote:
    Hej,

Jestem w 6 tyg ciąży, okazało się że mam krwiaka pozakosmówkowego (3cmx1,5cm) i torbiel prosta 3,8cmx3cm.

Czy ktoś miał podobnie albo może więcej mi powiedzieć o tym krwiaku POZAkosmowkowym, bo w sumie w internecie jest dużo informacji ale o podkosmówkowym, martwię się w sumie nie mam żadnych zaleceń od lekarza poza ograniczenie karmienie piersią pierwszego synka. A na forum czytam że dużo z was ma jakieś leki czy zalecone leżenie niedźwiganie :(
    Hej, krwiak pozakosmowkowy , to ta "lepsza" wersja krwiaka, mniej szkod narobi. Ja mialam w 9 tc takiego, z tymże prawie dwukrotnie większego. Ja nie mialam w zaleceniach leżenia, gdyż to prowadzi do zakrzepicy i odchodzi się od takiego właśnie zalecenia, jedynie mocne oszczędzanie się, żadnych przysiadów nadwyraz, zadnego dźwigania. Z lekow to mialam dluzej przyjmować progesteron, bo bez krwiaka zaczynalibyśmy wtedy z niego schodzić.

Yumi lubi tę wiadomość

💙🩷
  • Yumi Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2024, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silenka wrote:
    Hej, krwiak pozakosmowkowy , to ta "lepsza" wersja krwiaka, mniej szkod narobi. Ja mialam w 9 tc takiego, z tymże prawie dwukrotnie większego. Ja nie mialam w zaleceniach leżenia, gdyż to prowadzi do zakrzepicy i odchodzi się od takiego właśnie zalecenia, jedynie mocne oszczędzanie się, żadnych przysiadów nadwyraz, zadnego dźwigania. Z lekow to mialam dluzej przyjmować progesteron, bo bez krwiaka zaczynalibyśmy wtedy z niego schodzić.

Dziękuję Ci bardzo za tą wiadomość i wyjaśnienie! A ile czasu zajęło Ci pozbycie się go? Krwawiłaś coś? Bo ja ani kropelki krwi więc byłam zdziwiona na usg

age.png

age.png

21.08.24- ostatnia 🩸
    11.09.24- owu
    21.09.24- I kreska
    22.09.24- ⏸️ kreski
    22.09.24- Beta 11.9
    25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
    30.09.24- Beta 2487
    02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
    09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
    18.11.24- cytomegalia +
    20.11.24 prenatalne
    55 CRL, wszystko dobrze
    Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
    21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
    28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷
    16.04- 2120g- dziecko nisko krotka szyjka
    14.05 2800g - 0,5cm szyjka
  • Silenka Autorytet

Wysłany: 10 października 2024, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yumi wrote:
    Dziękuję Ci bardzo za tą wiadomość i wyjaśnienie! A ile czasu zajęło Ci pozbycie się go? Krwawiłaś coś? Bo ja ani kropelki krwi więc byłam zdziwiona na usg
    Tak najpierw zaczelo się delikatnym plamieniem ok 2 dni, a którejś nocy dwukrotnym krwotokiem, że brzydko mówiąc waliło po nogach i dywanach plus ogromne skrzepy, po tym incydencie krwawilam jeszcze jakieś 2 dni, takim jakby mało obfitym "okresem", a po tym już było czysto, nawet plamki nie było, a krwiak się wchłonąl w sumie sama nie wiem w którym tc .

💙🩷
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ