X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Krwiak w macicy we wczesnej ciąży
Odpowiedz

Krwiak w macicy we wczesnej ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Niemampomyslunanick Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2023, 17:05

🧔🏻39 & 👩🏻33 & 🩷1 & 🩵

🍀⏳📅:
    03 grudnia 2022 - ⏸️
    16 stycznia 2023 - 💔 9t4d/7t4d - poronienie samoistne

🍀⏳📅:
    20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
    21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹

age.png

🍀⏳📅:
    12 listopada 2024 - ⏸️
    4 lipca 2025 - Jasiek już z nami 🩵 3400g, 54cm, 9/10pkt 🥹 PPROM 36t5d 🥲

age.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stresuj się bardzo, krwiak się podobno nie rzadko zdarza. Ja miałam od 4 tygodnia, 2 miesiące się wchłaniał. Był na granicy łożyska, na usg zawsze sprawdzali i z zarodkiem było w porządku. Zalecano mi odpoczynek, miałam zwolnienie. Krwawienie nasilało się przy wysiłku. Innego leczenia nie ma tylko oszczędny tryb życia aż znikną plamienia.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Benus@191 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przez prawie cały pierwszy trymestr plamienia w 2015 roku, chodziłam na kontrolę, lekarz uspokajal. Byłam na zwolnieniu Dopiero w 20 t.c. powiedział, że krwiak się wchłonął, wcześniej nie informował mnie nawet o nim, żebym się nie denerwowała. Córka 6.5 roku, okaz zdrowiam.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ