X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne książki dla przyszłych mam - jakie polecacie?
Odpowiedz

książki dla przyszłych mam - jakie polecacie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) bardzo lubię czytać książki i chciałabym sobie jakąś taką o ciąży zakupić. może macie takowe i polecacie? jest tego tak dużo,że nie wiem co wybrac.. pomoże ktróraś? :)
    pozdrawiam

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam: "w oczekiwaniu na dziecko", "pierwszy rok zycia dziecka" i "drugi i trzeci tok zycia dziecka" - wygnanie rzetelnie przede wszystkim "nie panikujaco" napisane.

Czytałam tez osławiony język niemowlat, ale wg mniej zbyt zamotany, nudny i u mojej córeczki metody usypiania w łóżeczku to kompletna porażka.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam "Ciężarówką przez 9 miesięcy". Napisana bardzo na luzie :)

relgi09k7rgp63rp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam: "W oczekiwaniu na dziecko" :D

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba też sie zaopatrze w "w oczekiwaniu na dziecko". miałam okazję przejrzeć u koleżanki "ciężarówka przez 9 mc", ale jakoś mnie nie przekonala. jak dla mnie zbyt na luzie.

a coś o psychologii polecacie? tzn coś już o starszych dzieciach czy może te zaganienia sa tez omawiane w "drugi i trzeci rok zycia dziecka"?

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta "W oczekiwaniu na dziecko" mam wrażanie, że reklamowana jako must have. Mi osobiście średnio przypadła do gustu, taka nudnawa i jak dla mnie za mało opisów, co dokładnie się dzieje z dzieckiem, a lubię takie medyczne zagadnienia. Nie trzeba kupować, można bez problemu znaleźć pdf w internecie.
    Natomiast "Ciężarówka przez 9 miesięcy" słyszałam, że zabawna i taka z dystansem :) ale coś nie mogę znaleźć na necie, ani po pl, aani po ang.
    A z innej beczki, jakieś fajne pamiętniki ciążowe może widziałyście?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ