książki dla przyszłych mam - jakie polecacie?
-
cześć dziewczyny bardzo lubię czytać książki i chciałabym sobie jakąś taką o ciąży zakupić. może macie takowe i polecacie? jest tego tak dużo,że nie wiem co wybrac.. pomoże ktróraś?
pozdrawiamcóreczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
Ja mam: "w oczekiwaniu na dziecko", "pierwszy rok zycia dziecka" i "drugi i trzeci tok zycia dziecka" - wygnanie rzetelnie przede wszystkim "nie panikujaco" napisane.
Czytałam tez osławiony język niemowlat, ale wg mniej zbyt zamotany, nudny i u mojej córeczki metody usypiania w łóżeczku to kompletna porażka. -
nick nieaktualny
-
to chyba też sie zaopatrze w "w oczekiwaniu na dziecko". miałam okazję przejrzeć u koleżanki "ciężarówka przez 9 mc", ale jakoś mnie nie przekonala. jak dla mnie zbyt na luzie.
a coś o psychologii polecacie? tzn coś już o starszych dzieciach czy może te zaganienia sa tez omawiane w "drugi i trzeci rok zycia dziecka"?córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
nick nieaktualnyTa "W oczekiwaniu na dziecko" mam wrażanie, że reklamowana jako must have. Mi osobiście średnio przypadła do gustu, taka nudnawa i jak dla mnie za mało opisów, co dokładnie się dzieje z dzieckiem, a lubię takie medyczne zagadnienia. Nie trzeba kupować, można bez problemu znaleźć pdf w internecie.
Natomiast "Ciężarówka przez 9 miesięcy" słyszałam, że zabawna i taka z dystansem ale coś nie mogę znaleźć na necie, ani po pl, aani po ang.
A z innej beczki, jakieś fajne pamiętniki ciążowe może widziałyście? -