Który szpital do produ
-
Hej Dziewczyny.
Mam pytanie czy któraś rodziła może w UCK w Katowicach Ligocie? Ja jestem z Gliwic i miałam plan rodzić w Gliwicach ale ze względu na moją małopłytkowość (płytki krwi poniżej 50tys) zmieniłam decyzję i mam zamiar rodzić w UCK w Katowicach. Tam pracuje mój lekarz prowadzący. Dodatkowo czytałam że jest to szpital III stopień referencyjności i odbierają Nawet trudne porody.
Zastanawiam się jak Wasze doświadczenia po porodzie w tym szpitalu? Jak wygląda tam opieka okołoporodowa? Jakie są położne i czy po porodzie można liczyć na pomoc przy karmieniu piersią? Czytałam komentarze ale opinie są różne. Może macie jakies doświadczenia z porodówka w tym szpitalu?A.nia lubi tę wiadomość
Ona: 35lat , On: 34lat
Starania o dzidziusia od marca 2020r.
ON -Ok
ONA:
08.2019- konizacja szyjki macicy (powód: dysplazja,CIN3)
12.2022- histeroskopia i laparoskopia - wykryta endomatroza małego stopnia.
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
P/C przeciwplemnikowe- nie wykryto.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
1IUI.05.2023 / 2IUI.6.2023 -❌
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
Wizyta potwierdzającą 3.10- Wszystko Ok. Mamy serduszko ❤️😍
1 prenatalne 22.11🍀🙏 Wszystko OK ❤️🙏 ❤️
2 prenatalne 10.01-Wszystko OK❤️ córeczka ❤️🍀
wizyta 28.02 - wszystko OK ❤️ córeczka waga 1080g
3prenatalne ok. Waga 1680g😍❤️
TERMIN: 26.05.25 🥰
29.05.2025- Nasza córeczka już z Nami 🤱❤️🥰 3310g szczęścia i 55cm ❤️
"Trzeba wierzyć, że sie uda... " -
Hej,
Jestem świeżo po porodzie siłami natury w UCK w Katowicach.
Przyjęcie na oddział bardzo sprawne, na sali porodowej trafiłam na super położne, które proponowały mi różne pozycje i metody łagodzenia bólu.
Skorzystałam z ZZO, na szczęście skurcze się nie wyciszyły i nie było potrzeby podawania oksytocyny.
Położne super, jak trzeba to wesprą jak trzeba to krzykną, ale na mnie to działało motywująco w kulminacyjnym momencie.
Na oddziale po porodzie wszyscy bardzo pomocni, jak potrzebujesz czegoś przeciwbólowego nie ma żadnego problemu. Jeżeli chodzi o opiekę nad dzieciątkiem, to po porodzie przywozili mi młodego na karmienie żebym mogła odpocząć, potem już non stop ze mną. Jeżeli miałam problem wystarczyło wezwać pilotem Panie z oddziału noworodkowego, które nigdy nie odmówiły pomocy czy rady.
Bardzo polecam, jestem zadowolona -
Liligx wrote:Hej,
Jestem świeżo po porodzie siłami natury w UCK w Katowicach.
Przyjęcie na oddział bardzo sprawne, na sali porodowej trafiłam na super położne, które proponowały mi różne pozycje i metody łagodzenia bólu.
Skorzystałam z ZZO, na szczęście skurcze się nie wyciszyły i nie było potrzeby podawania oksytocyny.
Położne super, jak trzeba to wesprą jak trzeba to krzykną, ale na mnie to działało motywująco w kulminacyjnym momencie.
Na oddziale po porodzie wszyscy bardzo pomocni, jak potrzebujesz czegoś przeciwbólowego nie ma żadnego problemu. Jeżeli chodzi o opiekę nad dzieciątkiem, to po porodzie przywozili mi młodego na karmienie żebym mogła odpocząć, potem już non stop ze mną. Jeżeli miałam problem wystarczyło wezwać pilotem Panie z oddziału noworodkowego, które nigdy nie odmówiły pomocy czy rady.
Bardzo polecam, jestem zadowolona
Ooo to super wiadomości 😁 ja trochę opini czytałam na Googlach i tam różnie piszą więc się stresowałam jak to będzie w tym szpitalu. Czy dobra opieka itd... ☺️ mam nadzieję że też trafię na taką super ekipę podczas porodu i wszystko w miarę gładko pójdzie ☺️ a jak wyglądają sale po porodzie? 2 -3 osobowe czy większe? Czytałam że ginekologia i porodówka jest po remoncie. ☺️ Bo kiedyś jak moja siostra tam rodziła ale to było ponad 10lat temu to na sali nawet 5os leżało z dziećmi ale myślę że od tamtego czasu sporo się zmieniło 🙂Ona: 35lat , On: 34lat
ON -Ok
ONA:
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
Łati90 wrote:Ooo to super wiadomości 😁 ja trochę opini czytałam na Googlach i tam różnie piszą więc się stresowałam jak to będzie w tym szpitalu. Czy dobra opieka itd... ☺️ mam nadzieję że też trafię na taką super ekipę podczas porodu i wszystko w miarę gładko pójdzie ☺️ a jak wyglądają sale po porodzie? 2 -3 osobowe czy większe? Czytałam że ginekologia i porodówka jest po remoncie. ☺️ Bo kiedyś jak moja siostra tam rodziła ale to było ponad 10lat temu to na sali nawet 5os leżało z dziećmi ale myślę że od tamtego czasu sporo się zmieniło 🙂
Ja leżę na sali 2 osobowej, nie wiem jakie są pozostałe. Raczej nie będzie sytuacji żeby być samemu w pokoju, bo w dniu kiedy ja rodziłam było w sumie aż 8 porodów 😅
W sali jest toaleta, wszystko odremontowane i nowiutkie.
Ogólnie polecam, ja jestem zadowolona a komentarzy też sporo przeczytałam, ale ja nie mam się do czego przyczepić -
Liligx wrote:Ja leżę na sali 2 osobowej, nie wiem jakie są pozostałe. Raczej nie będzie sytuacji żeby być samemu w pokoju, bo w dniu kiedy ja rodziłam było w sumie aż 8 porodów 😅
W sali jest toaleta, wszystko odremontowane i nowiutkie.
Ogólnie polecam, ja jestem zadowolona a komentarzy też sporo przeczytałam, ale ja nie mam się do czego przyczepić
To super że sale nie są jakieś ogromne i że jest toaleta ☺️ w sumie to się nie dziwię że nie ma pojedynczych sali w końcu szpital jest ogromny ale chyba Nawet lepiej jak jest się z kimś na sali. Bo jest się do kogo odezwać pod warunkiem że trafi się na fajną"współlokatorke'". 🙂 Dzięki za informację i W ogóle gratulacje z okazji narodzin synka ☺️
Ja już nie umiem się doczekać aż zobaczę moją córcie jak się urodzi 🙂 mi został jeszcze równy miesiąc bo termin według USG mam na 26.05 ☺️❤️Ona: 35lat , On: 34lat
ON -Ok
ONA:
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
dzieki za ten wątek
Czy można wtedy używać takich rzeczy, jak te?
https://vitagel-collagen.pl/co-zawiera-kolagen-kluczowy-skladnik-dla-zdrowia-i-urody/Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 12:41
-
Myślał o tym szpitalu bo mój ginekolog jest ordynatorem tam, ale nie prowadzi już ciąż. Jestem na początku dopiero, ale jak wszystko pójdzie dobrze, to chyba będę rodziła u Bonifratrów -prowadzę ciążę u dr który tam przyjmuje. U mnie CCAnna 39
🩵S. 2015
🐶🐶
01.05 2️⃣ kreski
02.05 beta-HCG 285
04.05 beta-HCG 713
06. 05 beta-HCG 1540
09. 05 beta-HCG 4416
progesteron 25,72 ng/ml
19.05 CRL 0,65
15.06 CRL 3,55 ♥️171/min
16.06 CRL 3,83
1.07 prenatalne -