X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Który szpital do produ
Odpowiedz

Który szpital do produ

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Łati90 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.

Mam pytanie czy któraś rodziła może w UCK w Katowicach Ligocie? Ja jestem z Gliwic i miałam plan rodzić w Gliwicach ale ze względu na moją małopłytkowość (płytki krwi poniżej 50tys) zmieniłam decyzję i mam zamiar rodzić w UCK w Katowicach. Tam pracuje mój lekarz prowadzący. Dodatkowo czytałam że jest to szpital III stopień referencyjności i odbierają Nawet trudne porody.
    Zastanawiam się jak Wasze doświadczenia po porodzie w tym szpitalu? Jak wygląda tam opieka okołoporodowa? Jakie są położne i czy po porodzie można liczyć na pomoc przy karmieniu piersią? Czytałam komentarze ale opinie są różne. Może macie jakies doświadczenia z porodówka w tym szpitalu?

A.nia lubi tę wiadomość

Ona: 35lat , On: 34lat

Starania o dzidziusia od marca 2020r.
    ON -Ok
    ONA:
    08.2019- konizacja szyjki macicy (powód: dysplazja,CIN3)
    12.2022- histeroskopia i laparoskopia - wykryta endomatroza małego stopnia.
    Jajowody drożne.
    Badania:
    AMH- 1,6
    ANA1 - dodatnie.
    ANA3- ujemne.
    P/C przeciwplemnikowe- nie wykryto.
    KIR Bx brak 2DS3
    Cross Match OK
    Allo MLR 30 %
    Cytokiny rozjechane

1IUI.05.2023 / 2IUI.6.2023 -❌
    3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
    B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍

Wizyta potwierdzającą 3.10- Wszystko Ok. Mamy serduszko ❤️😍
    1 prenatalne 22.11🍀🙏 Wszystko OK ❤️🙏 ❤️
    2 prenatalne 10.01-Wszystko OK❤️ córeczka ❤️🍀
    wizyta 28.02 - wszystko OK ❤️ córeczka waga 1080g
    3prenatalne ok. Waga 1680g😍❤️
    TERMIN: 26.05.25 🥰

29.05.2025- Nasza córeczka już z Nami 🤱❤️🥰 3310g szczęścia i 55cm ❤️

"Trzeba wierzyć, że sie uda... "
  • Liligx Nowa

Wysłany: 25 kwietnia, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Jestem świeżo po porodzie siłami natury w UCK w Katowicach.

Przyjęcie na oddział bardzo sprawne, na sali porodowej trafiłam na super położne, które proponowały mi różne pozycje i metody łagodzenia bólu.
    Skorzystałam z ZZO, na szczęście skurcze się nie wyciszyły i nie było potrzeby podawania oksytocyny.
    Położne super, jak trzeba to wesprą jak trzeba to krzykną, ale na mnie to działało motywująco w kulminacyjnym momencie.

Na oddziale po porodzie wszyscy bardzo pomocni, jak potrzebujesz czegoś przeciwbólowego nie ma żadnego problemu. Jeżeli chodzi o opiekę nad dzieciątkiem, to po porodzie przywozili mi młodego na karmienie żebym mogła odpocząć, potem już non stop ze mną. Jeżeli miałam problem wystarczyło wezwać pilotem Panie z oddziału noworodkowego, które nigdy nie odmówiły pomocy czy rady.

Bardzo polecam, jestem zadowolona ;)

• Łati90 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liligx wrote:
    Hej,

Jestem świeżo po porodzie siłami natury w UCK w Katowicach.

Przyjęcie na oddział bardzo sprawne, na sali porodowej trafiłam na super położne, które proponowały mi różne pozycje i metody łagodzenia bólu.
    Skorzystałam z ZZO, na szczęście skurcze się nie wyciszyły i nie było potrzeby podawania oksytocyny.
    Położne super, jak trzeba to wesprą jak trzeba to krzykną, ale na mnie to działało motywująco w kulminacyjnym momencie.

Na oddziale po porodzie wszyscy bardzo pomocni, jak potrzebujesz czegoś przeciwbólowego nie ma żadnego problemu. Jeżeli chodzi o opiekę nad dzieciątkiem, to po porodzie przywozili mi młodego na karmienie żebym mogła odpocząć, potem już non stop ze mną. Jeżeli miałam problem wystarczyło wezwać pilotem Panie z oddziału noworodkowego, które nigdy nie odmówiły pomocy czy rady.

Bardzo polecam, jestem zadowolona ;)

Ooo to super wiadomości 😁 ja trochę opini czytałam na Googlach i tam różnie piszą więc się stresowałam jak to będzie w tym szpitalu. Czy dobra opieka itd... ☺️ mam nadzieję że też trafię na taką super ekipę podczas porodu i wszystko w miarę gładko pójdzie ☺️ a jak wyglądają sale po porodzie? 2 -3 osobowe czy większe? Czytałam że ginekologia i porodówka jest po remoncie. ☺️ Bo kiedyś jak moja siostra tam rodziła ale to było ponad 10lat temu to na sali nawet 5os leżało z dziećmi ale myślę że od tamtego czasu sporo się zmieniło 🙂

ON -Ok
    ONA:
    Jajowody drożne.
    Badania:
    AMH- 1,6
    ANA1 - dodatnie.
    ANA3- ujemne.
    KIR Bx brak 2DS3
    Cross Match OK
    Allo MLR 30 %
    Cytokiny rozjechane

3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
    B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍

• Liligx Nowa

Wysłany: 26 kwietnia, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łati90 wrote:
    Ooo to super wiadomości 😁 ja trochę opini czytałam na Googlach i tam różnie piszą więc się stresowałam jak to będzie w tym szpitalu. Czy dobra opieka itd... ☺️ mam nadzieję że też trafię na taką super ekipę podczas porodu i wszystko w miarę gładko pójdzie ☺️ a jak wyglądają sale po porodzie? 2 -3 osobowe czy większe? Czytałam że ginekologia i porodówka jest po remoncie. ☺️ Bo kiedyś jak moja siostra tam rodziła ale to było ponad 10lat temu to na sali nawet 5os leżało z dziećmi ale myślę że od tamtego czasu sporo się zmieniło 🙂

Ja leżę na sali 2 osobowej, nie wiem jakie są pozostałe. Raczej nie będzie sytuacji żeby być samemu w pokoju, bo w dniu kiedy ja rodziłam było w sumie aż 8 porodów 😅

W sali jest toaleta, wszystko odremontowane i nowiutkie. ;)

Ogólnie polecam, ja jestem zadowolona a komentarzy też sporo przeczytałam, ale ja nie mam się do czego przyczepić ;)

• Łati90 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liligx wrote:
    Ja leżę na sali 2 osobowej, nie wiem jakie są pozostałe. Raczej nie będzie sytuacji żeby być samemu w pokoju, bo w dniu kiedy ja rodziłam było w sumie aż 8 porodów 😅

W sali jest toaleta, wszystko odremontowane i nowiutkie. ;)

Ogólnie polecam, ja jestem zadowolona a komentarzy też sporo przeczytałam, ale ja nie mam się do czego przyczepić ;)

To super że sale nie są jakieś ogromne i że jest toaleta ☺️ w sumie to się nie dziwię że nie ma pojedynczych sali w końcu szpital jest ogromny ale chyba Nawet lepiej jak jest się z kimś na sali. Bo jest się do kogo odezwać pod warunkiem że trafi się na fajną"współlokatorke'". 🙂 Dzięki za informację i W ogóle gratulacje z okazji narodzin synka ☺️
    Ja już nie umiem się doczekać aż zobaczę moją córcie jak się urodzi 🙂 mi został jeszcze równy miesiąc bo termin według USG mam na 26.05 ☺️❤️

ON -Ok
    ONA:
    Jajowody drożne.
    Badania:
    AMH- 1,6
    ANA1 - dodatnie.
    ANA3- ujemne.
    KIR Bx brak 2DS3
    Cross Match OK
    Allo MLR 30 %
    Cytokiny rozjechane

3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
    B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍

• marcellinna Znajoma

Wysłany: 18 maja, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za ten wątek :)
    Czy można wtedy używać takich rzeczy, jak te?
    https://vitagel-collagen.pl/co-zawiera-kolagen-kluczowy-skladnik-dla-zdrowia-i-urody/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 12:41

• A.nia Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślał o tym szpitalu bo mój ginekolog jest ordynatorem tam, ale nie prowadzi już ciąż. Jestem na początku dopiero, ale jak wszystko pójdzie dobrze, to chyba będę rodziła u Bonifratrów -prowadzę ciążę u dr który tam przyjmuje. U mnie CC

Anna 39
    🩵S. 2015
    🐶🐶
    01.05 2️⃣ kreski
    02.05 beta-HCG 285
    04.05 beta-HCG 713
    06. 05 beta-HCG 1540
    09. 05 beta-HCG 4416
    progesteron 25,72 ng/ml
    19.05 CRL 0,65
    15.06 CRL 3,55 ♥️171/min
    16.06 CRL 3,83
    1.07 prenatalne
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ