Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
a my teraz jestesmy w uk ale w styczniu zjezdzamy do PL tam mamy swoje mieszkanko 56m2 wiekszy pokoj dzieciecy mniejsza nasza sypialnia i salon z aneksem kuchennym narazie wrócimy ddo mieszkania a pod koniec przyszłego roku bedziemy starac sie o kredyt na dom
mieszkanie sie wynajmie i bedzie spłacało nam kredyt:) gdyż mieszkanie dostalismy od dziadków męża w prezencie ślubnym
sy__la, Teklaa lubią tę wiadomość
córeczko czekamy na Ciebie
-
Dzień dobrej dziewczynki:-*
Widzę, że dzisiaj pierwsza postuje
Pewnie sobie słodko spisie, a ja oczywiście nad kablem
Dzisiaj wybieramy się na chrzciny. Chociaż tak bardzo. Ale to bardzo się mi nie chce...
Całuje :*Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Można skorzystac z programu Mieszkanie dla Młodych. My z chłopakiem bedziemy korzystac, wnioski można składac dopiero od 2. stycznia. Jak korzystasz z programu, państwo finansuje Ci jakby wkład własny tak, że praktycznie nie musisz go miec. Ja sie tylko teraz boje, czy z dzieckiem w drodze damy rade spłacac kredyt... A z drugiej strony teraz wynajmujemy mieszkanie i po przeliczeniu wychodzi to samo, jakbyśmy spłacali rate kredytu
-
Gabi 19 wrote:Dziewczyny jak kupowały się mieszkanie na kredyt to miałyscie wkład własny. Jak wygląda takie kupno mieszkania na kredyt
Wydaje mi się że trzeba mieć wkład własny i obecnie jakos on nawet wzrasta, ale nie wprowadzam w błąd.
Mnie obudził deszczykwzięłam euthorox i zaraz minie 30min wiec cos zjem, mam nadzieje ze odejdą mi 2dupki na noc (jutro wizyta), mam dość tych tabletek rano i wieczorem na sama myśl mi niedobrze
Udanych chrzcin!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 08:58
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
ilae wrote:Można skorzystac z programu Mieszkanie dla Młodych. My z chłopakiem bedziemy korzystac, wnioski można składac dopiero od 2. stycznia. Jak korzystasz z programu, państwo finansuje Ci jakby wkład własny tak, że praktycznie nie musisz go miec. Ja sie tylko teraz boje, czy z dzieckiem w drodze damy rade spłacac kredyt... A z drugiej strony teraz wynajmujemy mieszkanie i po przeliczeniu wychodzi to samo, jakbyśmy spłacali rate kredytu
Ooo dobra informacja czyli jeszcze jest te MDM? Tylko na ten rok środku sie skończyły?
Jesli mozna wiedzieć jak duże wynajmujecie i płacicie, a jakie planujecie? Podobny metraż?
Ja tez boje sie kredytu, bo nigdy nie wiadomo jak to bedzie ale moj mąż jest inny nie taki bojaźliwy i jednym słowem "działa" za co jestem mu wdzieczna, odważny z niego facet i nie zastanawia się tak jak ja ojeju jak to bedzie, tylko robi aby było jeszcze lepiej. Czasami wole nie myślec co bym teraz robiła, gdzie była gdyby nie onoczywiscie wszystko w granicach rozsądku obliczy na co nas stać, na co możemy sobie pozwolić nie po głupiemu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 09:09
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Teklaa wrote:Ooo dobra informacja czyli jeszcze jest te MDM? Tylko na ten rok środku sie skończyły?
Jesli mozna wiedzieć jak duże wynajmujecie i płacicie, a jakie planujecie? Podobny metraż?
Wynajmujemy 53m2 i płacimy za wynajem 1050zł doliczając jeszcze gaz, prąd i internet i mamy dwa pokoje. Chcemy kupic 3 pokoje o metrażu minimum 65m2, żeby też pokoje nie były takimi małymi klitkami.
MdM jeszcze jest, na ten rok nie ma już środków, a w styczniu bedzie chyba ostatnia pula do wziecia w czerwcu 2017 i nie wiadomo, czy program dalej bedzie po tym czasieTeklaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGabi 19 wrote:Dziewczyny jak kupowały się mieszkanie na kredyt to miałyscie wkład własny. Jak wygląda takie kupno mieszkania na kredyt
Od 2014 roku jest wymagany wkład własny. W 2016 roku jest to 15% wartości nieruchomości a od 2017 roku będzie to już 20% wartości nieruchomości. Jest też możliwość, że możesz miec wkładu 10% wartości nieruchomości, ale na brakująca cześć wkładu musisz wykupić ubezpieczenie. -
Witajcie niedzielnie! Ja powiem, ze od kiedy spłacamy kredyt to przyjemniej wydaje sie kase na swoje, niż prawie taka sama na nieprzyjemne mieszkanie wynajmowane, w którym mieszkaliśmy wczesniej.
A ja wczoraj byłam w klubie do 3 w nocy i tak sie wybawiłam jak nigdy. Maz tylko zagadywał: chodź, potańczymy w trójeczke. Mam nadzieje ze dzidziolowi to nie zaszkodziło:) Jestem zaskoczona, ale imprezowanie bez kropelki alkoholu bardzo mi służy i humor miałam taki sam jak pijacy)
Teklaa, Szczęśliwa Mamusia, Maniuś lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Im wiekszy wkad wlasny tym lepsze warunki kredytu:) ja wlasnie miesiac po przeprowadzce do wiekszego mieszkania 80m2 wiec jest juz duzo miejsca:)
Teklaa lubi tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Czesc dziewczyny☺
My postawilismy dom. Bralismy czesc kredytu ale jeszcze tylko 13 lat. I uwazam ze dobrze zrobilismy bo jesteśmy u siebie, placimy za swoje i z nikim sie nie uzeramy. Kredyt to nie taka straszna sprawa.Teklaa lubi tę wiadomość
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r.