X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba jednak rezygnuje z pracy i ide na zasilek dla bezrobotnych chociaz mam tylko 80%.
    Bo ja nie daje rady. Nawet jak mnie nie mndli to nie mam na nic siły. Tylko bym lezala i odpoczywala.
    Nawet w niedzielę jak bylismy na zakupach to maz sie zdziwil ze nie poszlam do obuwniczego bo przechodzilismy obok. Bo buty to moj nałóg. Powiedziałam mu szczerze ze nie mam sily butow ogladac.

Ja mialam miec umowe dopiero od 1.10 ale w pracy mialabym byc sama. A ksiegowosc to powazny zawod i odpowiedzialny i musialabym byc dysponowana. Aby szefowa nie swiecila za moje bledy oczami.
    Wogole ja nawet w domu lapka nie wlaczam bo mi sie niedobrze robi jak przesuwam strony.
    Chyba zadzwonie do szefowej i powiem jej ze nie dam rady. Ze zle sie czuje. Mam nadzieję ze zrozumie o ciazy juz wie.

Trudno jak nie ta praca to bedzie kiedys inna. I tak bym zarabiala tylko najnizsza krajowa wiec to nie taka wymarzona praca. A obowiazkow duzo bo w tym biurze jest sporo podatników.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn ja tak mialam w poprzedniej ciazy takie nitki luteiny.
    Bierzesz lutkę ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 12:18

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę ale podjęzykowo :(
    Denerwuję się bo w ciąży z synem miałam cały czas biały albo żółty śluz...
    NIe sądziłam, że będę dzis miała wizytę ale chyba jednak dla spokoju świętego poproszę ją zrobienie usg.

Dziewczyny a może być tak, że tydzień temu nie było krwiaka i nagle się zrobił?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 12:24

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 10:32

Teklaa, Milka1991 lubią tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dałaś światełko w tunelu..... jeszcze troszkę - oby! ;)
    Dziś mam gorszy dzien od rana niby mam wrazenie ze przytulnie z wc bedzie ale na razie daje radę, tylko ciagle odbija mi się i czuje nudności plus doszedł ból głowy bleh :p

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a co to za zasilek dla bezrobotnych? Bo ja tez jestem na bezrobociu:)

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcyzny a miała ktoraś z Was taką plamkę krwi około 9 tc?
    zwariuje do wizyty :(((

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    Mi dałaś światełko w tunelu..... jeszcze troszkę - oby! ;)
    Dziś mam gorszy dzien od rana niby mam wrazenie ze przytulnie z wc bedzie ale na razie daje radę, tylko ciagle odbija mi się i czuje nudności plus doszedł ból głowy bleh :p
    Mnie też łeb boli. Muszę chyba wyjść na świeże powietrze i jak nie przejdzie to tabletka pozostanie...

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • MagdaWaw Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was pytanko. Myślę nad zakupem poduszki dla kobiet w ciąży takiej do spania. Czeka mnie niestety leżenie do końca ciąży, więc wole mieć ją wcześniej aniżeli później, może doświadczone mamy już z takiej poduszki korzystały i mogłyby polecić jakąś konkretną firmę i konkretny model. Z góry dzięki :)

MagdaWaw
    w4sqdqk3clrtejnc.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Mam lekarza jasnowidza, jakiś rentgen w oczach ma. Nie miałam żadnego badania, nawet na fotelu, a wiedział jak wygląda moja pochwa, ile cm ma szyjka. I wg niego jestem w 12 tc. Przez całą wizytę mu tłumaczyłam, że nie, ale nie wyszło... wagę mam sobie uzupełnić w domu. Dostałam kartę ciąży, ale pierwszą wizytę mam wpisaną dziś (czyli wg niego w 12 tc). Według niego następne usg mam w 20 tc, a gdzie te w 12 tc ? Smiechu warte :D

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn wrote:
    Dziewcyzny a miała ktoraś z Was taką plamkę krwi około 9 tc?
    zwariuje do wizyty :(((

Ja do 9 tygodnia cały czas miałam plamienia. 3 dni temu miałam termin kolejnej miesiaczki i w tym dniu tez miałam plamienie. Z dzieckiem jest wszystko dobrze :-)

• Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaWaw ja w poprzedniej ciąży kupiłam taką z Allegro w kształcie litery C, ale się nie sprawdziła, zanim przewróciłam się z boku na bok traciłam cierpliwość, zanim zainstalowałam się w niej po wizycie w toalecie to znów musiałam iść. W tej ciąży kupiłam taką
    https://supermami.pl/poduszki-ciazowe/poduszka-ciazowa-bawelniana-typu-c-z-wypustka-170.html
    i naprawdę polecam, wygodna bardzo, kształt mi się sprawdza. W tej chwili okupuje ją mój syn :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 13:38

MagdaWaw lubi tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaWaw wrote:
    Dziewczyny mam do was pytanko. Myślę nad zakupem poduszki dla kobiet w ciąży takiej do spania. Czeka mnie niestety leżenie do końca ciąży, więc wole mieć ją wcześniej aniżeli później, może doświadczone mamy już z takiej poduszki korzystały i mogłyby polecić jakąś konkretną firmę i konkretny model. Z góry dzięki :)
    Ja mam takiego rogala. Niestety firmy ci nie powiem, bo oderwalam. Ale coś takiego.
    125hyio.png
    Mój rogal ma chyba 160 cm, mógłby być dłuższy trochę.

MagdaWaw lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Pati powiem Ci, że ja do 11 tygodnia czułam się tragicznie - wymioty, zmęczenie, senność, brak apetytu i ogólny brak energii. Od połowy 11 tc jak ręka odjął. Wymioty przeszły, apetyt powraca, senność przeszła i nawet energii mam więcej.

Nie namawiam Cię na żadną z opcji, ale może być tak, że lada moment poczujesz się znacznie lepiej. Oczywiście decyzja należy wyłącznie do Ciebie. Chcę tylko pokazać, że światełko w tunelu może być tuż za zakrętem :)

Edit: Teraz pracujesz na jakąś umowę zlecenie, czy całkowicie bez umowy?
    Ja jestem teraz bez zadnej umowy. Nie wiem jak to bedzie. Na razie nie mam sily ba nic.

iv09df9hp0ju3od9.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Pati a co to za zasilek dla bezrobotnych? Bo ja tez jestem na bezrobociu:)
    Jesli by ci się nalezal to w up by ci powiedzieli przy rejestracji.
    Zalezny jestvod tego ile pracowalas i czy mialas conajmniej minimalne wynagrodzenie.

Lokokoko lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 10:32

Awf3p2.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Ja już po wizycie. Mam lekarza jasnowidza, jakiś rentgen w oczach ma. Nie miałam żadnego badania, nawet na fotelu, a wiedział jak wygląda moja pochwa, ile cm ma szyjka. I wg niego jestem w 12 tc. Przez całą wizytę mu tłumaczyłam, że nie, ale nie wyszło... wagę mam sobie uzupełnić w domu. Dostałam kartę ciąży, ale pierwszą wizytę mam wpisaną dziś (czyli wg niego w 12 tc). Według niego następne usg mam w 20 tc, a gdzie te w 12 tc ? Smiechu warte :D
    Nie marnuj nerwow na takich konowalow. Popytaj znajome aby polecily ci dobrego gina.

iv09df9hp0ju3od9.png

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Taki lekarz to skarb! A dziecko też Ci wymierzył bez dotykania i podał przeziernosc karkową?

Proponuję poszukać go na znanylekarz i napisać dwa słowa żeby innych "zachęcić "

kahaśka lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn ja pisałam ostatnio że zobaczyłam smużkę jasnoczerwonej krwi przy podcieraniu i tyle, jednorazowo...więc się nie przejmuję, przypuszczam że to jakieś naczynko albo za mocno się podtarłam, luuuuzzzzz :D

pati ciężka sytuacja i współczuję trudnego wyboru, może być tak że się zwolnisz i lepiej poczujesz, ale nawet jeśli zostaniesz to potem musiałabyś trochę popracować zanim odejdziesz czyli też by Ci było ciężko...
    przeanalizuj sprawę, pogadaj z mężem, plusy i minusy, do porodu zostało 7 miesięcy a potem becikowe i kosiniakowe to jakoś się odbijeszz ;P

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już umowiona na wizytę do innego. Chciałam tylko kartę ciąży mieć, ale... bez sensu taki interes.
    Przy tej wizycie nawet mnie nie zdenerwował. Śmiać mi się chciało. :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ