X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

L4

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Netta Debiutantka

Wysłany: 2 grudnia, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jak to wygląda z wypłatą chorobowego przez ZUS. Mam wystawiane L4 co 3 tygodnie i czekam na pierwszą wypłatę z zusu i zastanawiam się jak tam wygląda, ile trzeba czekać i jak często jest wypłata, czy raz na miesiąc czy po upływie każdego okresu zwolnienia

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Netta wrote:
    Cześć dziewczyny. Jak to wygląda z wypłatą chorobowego przez ZUS. Mam wystawiane L4 co 3 tygodnie i czekam na pierwszą wypłatę z zusu i zastanawiam się jak tam wygląda, ile trzeba czekać i jak często jest wypłata, czy raz na miesiąc czy po upływie każdego okresu zwolnienia
    Pytanie w jak dużej firmie pracujesz. Jak jest większa - powinnaś dostawać wypłatę jak zawsze, bo ZUS się rozlicza z pracodawcą

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Netta Debiutantka

Wysłany: 2 grudnia, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety firma 8 osobowa, a wypłatę już miałam w firmie tylko za część miesiąca a na resztę czekam z zusu

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Netta wrote:
    Niestety firma 8 osobowa, a wypłatę już miałam w firmie tylko za część miesiąca a na resztę czekam z zusu
    To niestety nie pomogę

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Soleil_ Autorytet

Wysłany: 2 grudnia, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zus ma 30 dni na wypłatę zasiłku, od kiedy pracodawca prześle do nich druk Z-3

👨‍👩‍👦: 2015 🩵
    👨‍👩‍👦‍👦: 2025 🩵
    preg.png
  • le_bonheur Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Netta wrote:

Możesz wejść na konto ezus, tam w zakładce "świadczeniobiorca" masz podzakładkę "zasiłki" - i tam masz rozpisane wszystkie zasiłki jakie Ci przysługują, kwotę brutto (od której zus odejmuje jeszcze chyba jakoś 13,71%) oraz daty, w których dostaniesz zasiłek. :)

Latest news:
    16.12.2024 ➡️ 928 g

Prenatalne nr 3 - 15.01.2025 🩺
    Kolejna wizyta - 10.02.2025
    Echo serca malutkiej - 09.01.2025 🩺

Cukrzyca ciążowa. 🍫

Insulina nocna - 25 jednostek. 💉
    Acard - 150 mg. 💊

preg.png
  • Netta Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mam tej zakładki "świadczeniobiorca"

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ