X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Leczenie zębów
Odpowiedz

Leczenie zębów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Pauliną Nowa

Wysłany: 18 grudnia 2024, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAM MAM PYTANKO CZY LECZENIE KANAŁOWE BOLI A JESTEM W 6 MIESIĄCU I MUSZE MIEĆ A DO TEGO MAM DENTOFOBIE?

• Pauliną Nowa

Wysłany: 18 grudnia 2024, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIGDY NIE MIAŁAM KANAŁOWEGO ROBIONEGO A I TAK SIĘ PANICZNIE BOJĘ BO MAM TO Z DZIECIŃSTWA URAZ I NO DLA TEGO PYTAM JAK DENTYSTKA MI JUZ ZACZYNA BOROWAĆ TO SKACZĘ NA FOTELU

• Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliną wrote:
    WITAM MAM PYTANKO CZY LECZENIE KANAŁOWE BOLI A JESTEM W 6 MIESIĄCU I MUSZE MIEĆ A DO TEGO MAM DENTOFOBIE?

Co chcesz usłyszeć ? Prawdę czy kłamstwo?
    Jeżeli przy zwykły borowaniu skaczesz na fotelu to niestety ale kanałówka jest level 100 nad borowaniem.
    Dobre znieczulenie i nie powinno boleć ale jak masz dentofobie to napewno ból fantomowy Ciebie złapie i może być różnie.

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

19.12.2024 oraz 02.01.2025 badania prenatalne USG+pappa 🧬 💙

27.02.2025 - Badania połówkowe

7.03.2025 - Szew Ratunkowy na szyjkę Y….

23.04.2025 - Badania 3 trymestru

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Utrogestan,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy. Jeśli ząb jest już martwy i/lub dobrze zatruty to nie boli, ale znieczulenie w ciąży jest bezpieczne, więc bierzesz je i nic nie czujesz. Jedyny dyskomfort to lekkie szarpanie głową podczas zabiegu, bol szczęki o długotrwałego rozwarcia czy ból głowy w miejscu podparcia, a fotel, bo zabieg trochę czasu trwa. Powodzenia, chwila nieprzyjemności i Ty i dziadziuś będziecie bezpieczni 🙂

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ