X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Leczenie zębów
Odpowiedz

Leczenie zębów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Pauliną Nowa

Wysłany: 18 grudnia 2024, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAM MAM PYTANKO CZY LECZENIE KANAŁOWE BOLI A JESTEM W 6 MIESIĄCU I MUSZE MIEĆ A DO TEGO MAM DENTOFOBIE?

• Pauliną Nowa

Wysłany: 18 grudnia 2024, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIGDY NIE MIAŁAM KANAŁOWEGO ROBIONEGO A I TAK SIĘ PANICZNIE BOJĘ BO MAM TO Z DZIECIŃSTWA URAZ I NO DLA TEGO PYTAM JAK DENTYSTKA MI JUZ ZACZYNA BOROWAĆ TO SKACZĘ NA FOTELU

• Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliną wrote:
    WITAM MAM PYTANKO CZY LECZENIE KANAŁOWE BOLI A JESTEM W 6 MIESIĄCU I MUSZE MIEĆ A DO TEGO MAM DENTOFOBIE?

Co chcesz usłyszeć ? Prawdę czy kłamstwo?
    Jeżeli przy zwykły borowaniu skaczesz na fotelu to niestety ale kanałówka jest level 100 nad borowaniem.
    Dobre znieczulenie i nie powinno boleć ale jak masz dentofobie to napewno ból fantomowy Ciebie złapie i może być różnie.

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

19.12.2024 oraz 02.01.2025 badania prenatalne USG+pappa 🧬 💙

27.02.2025 - Badania połówkowe

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Progesteron Bensis,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • Marcycha Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy. Jeśli ząb jest już martwy i/lub dobrze zatruty to nie boli, ale znieczulenie w ciąży jest bezpieczne, więc bierzesz je i nic nie czujesz. Jedyny dyskomfort to lekkie szarpanie głową podczas zabiegu, bol szczęki o długotrwałego rozwarcia czy ból głowy w miejscu podparcia, a fotel, bo zabieg trochę czasu trwa. Powodzenia, chwila nieprzyjemności i Ty i dziadziuś będziecie bezpieczni 🙂

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ