X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Leczenie zębów
Odpowiedz

Leczenie zębów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Pauliną Nowa

Wysłany: 18 grudnia 2024, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAM MAM PYTANKO CZY LECZENIE KANAŁOWE BOLI A JESTEM W 6 MIESIĄCU I MUSZE MIEĆ A DO TEGO MAM DENTOFOBIE?

• Pauliną Nowa

Wysłany: 18 grudnia 2024, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIGDY NIE MIAŁAM KANAŁOWEGO ROBIONEGO A I TAK SIĘ PANICZNIE BOJĘ BO MAM TO Z DZIECIŃSTWA URAZ I NO DLA TEGO PYTAM JAK DENTYSTKA MI JUZ ZACZYNA BOROWAĆ TO SKACZĘ NA FOTELU

• Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliną wrote:
    WITAM MAM PYTANKO CZY LECZENIE KANAŁOWE BOLI A JESTEM W 6 MIESIĄCU I MUSZE MIEĆ A DO TEGO MAM DENTOFOBIE?

Co chcesz usłyszeć ? Prawdę czy kłamstwo?
    Jeżeli przy zwykły borowaniu skaczesz na fotelu to niestety ale kanałówka jest level 100 nad borowaniem.
    Dobre znieczulenie i nie powinno boleć ale jak masz dentofobie to napewno ból fantomowy Ciebie złapie i może być różnie.

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

19.12.2024 oraz 02.01.2025 badania prenatalne USG+pappa 🧬 💙

27.02.2025 - Badania połówkowe

7.03.2025 - Szew Ratunkowy na szyjkę Y….

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Progesteron Bensis,
    * Utrogestan,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy. Jeśli ząb jest już martwy i/lub dobrze zatruty to nie boli, ale znieczulenie w ciąży jest bezpieczne, więc bierzesz je i nic nie czujesz. Jedyny dyskomfort to lekkie szarpanie głową podczas zabiegu, bol szczęki o długotrwałego rozwarcia czy ból głowy w miejscu podparcia, a fotel, bo zabieg trochę czasu trwa. Powodzenia, chwila nieprzyjemności i Ty i dziadziuś będziecie bezpieczni 🙂

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ