X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lekarz do prowadzenia ciąży SZCZECIN
Odpowiedz

Lekarz do prowadzenia ciąży SZCZECIN

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • hanails Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :)

Bardzo liczę na to, że zajrzy tutaj ktoś ze Szczecina i bedzie mógł mi polecić lekarza do prowadzenia ciąży.
    Obecnie 14+4, ale dotychczasowy lekarz to jakaś porażka, chciałam dać mu szanse, ale wczoraj juz przeszedł samego siebie.
    Jest mi to obojętne czy będzie to kobieta czy mężczyzna, na NFZ czy prywatnie, bez znaczenia.
    Ważne żebym czuła się zaopiekowana. Chciałabym dostawać zdjęcia z USG, móc wejść na badanie z mężem, chciałabym żeby poświęcił chwilę na odpowiedzi na moje pytania, żebym mogła rozwiać wątpliwości czy to co mi dokucza jest normalne w ciąży czy może należałoby coś działać. Żeby chociaż zmierzył dziecko na każdej wizycie a nie tylko czy serce bije.

Chodzę cała w nerwach praktycznie od początku ciąży i juz nie wytrzymam, muszę zmienić lekarza.

Mam zaburzenia lękowo-depresyjne, leki które mogę brać w ciąży nie są szałowe, a sytuacja z lekarzem nie pomaga.

Nie ukrywam, że byłoby też dobrze, aby lekarz był otwarty w ogóle na rozmowę o zwolnieniu lekarskim, bo na razie to zostałam wyśmiana. A praca juz mi dodatkowo bardzo wchodzi na głowę, szefowi i współpracownikom byłoby na rękę się mnie już pozbyć. Ja wiem jednocześnie, że po porodzie na pewno tam nie wracam.

Ktoś, coś?

👦31 👧32

6CS:
    17.05 ⏸️ 9dpo
    18.05 ⏸️ 10 dpo, betaHCG 15,7 mIU/ml
    21.05 13 dpo, betaHCG 122 mIU/ml, progesteron 52,4 ng/ml
    29.05 betaHCG 3318 mIU/ml, progesteron 30,3 ng/ml
    09.06 betaHCG 39431 mIU/ml, progesteron 29 ng/ml
    09.06 1 wizyta - jest ❤️
  • Hermiona5 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam lekarzy z Prenatal Med, osobiście byłam u dr Krzyścin i dr Zapałowskiej-Chwyć. Z kolei osoby z mojego bliskiego towarzystwa prowadziły swoje ciąże u prof Kwiatkowskiego, dr Toustego oraz dr Bednarek-Jędrzejek. Wszystkie wyżej wymienione osoby mogę z czystym sercem polecić :) ze zwolnieniami nie ma problemów, a z gabinetu wychodzisz z masą zdjęć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia, 23:08

hanails lubi tę wiadomość

9cs 🍀 03.2023 córeczka 💖

29.07 ⏸️ 12dpo
  • Irashka Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja polecam Macieja Zawadzkiego. Przyjmuje na NFZ i prywatnie. Spełni wszystkie oczekiwania, które wymieniłaś powyżej.

👩🏻32 👨🏻34

27.05.2025 ⏸️
    25.06.2025 1,46 cm ♥️
    09.07.2025 szczęście ma 2,8 cm ♥️
    15.07.2025 zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭
    29.07.2025 badania prenatalne 6,5 cm zdrowo rozwijającego się szczęścia ♥️🍀

preg.png
  • Kesja Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem aktualnie w trakcie zmiany lekarza. Przez polecenia koleżanek i opinie na znanym lekarzu i na lokalnych grupach zapisałam się do Agaty Pietruczuk - mam nadzieję, że to będzie dobry wybór :)

👩 31 PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    🧔 35 słaba morfologia, żylaki powrózka

03.2022 pierwsza procedura ❄️❄️❄️
    04.2022 pierwszy transfer ❄️, udany!
    01.2023 poród
    04.2025 wracamy po rodzeństwo
    22.04.2025 transfer ❄️, beta 10dpt <0,2 (Euthyrox 75, Acard 150, 3x Estrofem, 4x Progesteron besins, 2x Utrogestan
    22.05.2025 transfer ❄️ (Acard 150, 3xEstrofem, 4x200mg Progesteron besins, 2x Utrogestan, Encorton) 8 dpt beta 41,7 11 dpt beta 196, 14dpt beta 1082, 29 dpt 8mm Eskimoska z ❤️, prenatalne - wszystko dobrze, dziewczynka! I zwiększone ryzyko preeklampsji...

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona5 wrote:
    Polecam lekarzy z Prenatal Med, osobiście byłam u dr Krzyścin i dr Zapałowskiej-Chwyć. Z kolei osoby z mojego bliskiego towarzystwa prowadziły swoje ciąże u prof Kwiatkowskiego, dr Toustego oraz dr Bednarek-Jędrzejek. Wszystkie wyżej wymienione osoby mogę z czystym sercem polecić :) ze zwolnieniami nie ma problemów, a z gabinetu wychodzisz z masą zdjęć.

Hermiona co u Ciebie? Byłyśmy razem na wątku marzec 2023, nie wiem czy pamiętasz :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Hermiona5 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Hermiona co u Ciebie? Byłyśmy razem na wątku marzec 2023, nie wiem czy pamiętasz :)

Hej Gusia, no jasne, że pamiętam 😊

Właśnie jestem we wczesnej ciąży, udało się przy 1cs, co jest dla mnie lekkim szokiem 🙈 myślałam bardziej, że uda się zajść pod koniec roku, a nie od razu 🙈

Córcia jest super, mega gadułka, bardzo żywiołowa i jest absolutnie najlepszym co mnie w życiu spotkało!
    Teraz jest we mnie dużo obaw - czy decyzja o drugim dziecku była faktycznie słuszna, czy przez pojawienie się maluszka córka nie będzie czuć się zazdrosna lub odtrącona, jak to wpłynie na naszą relację itp.

Ale myślę, że sama coś o tym wiesz, bo widzę w Twojej stopce, że masz już trójkę na pokładzie! Gratulacje ♥️ jak sobie radzicie?

Gusia_ lubi tę wiadomość

9cs 🍀 03.2023 córeczka 💖

29.07 ⏸️ 12dpo
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona5 wrote:
    Hej Gusia, no jasne, że pamiętam 😊

Właśnie jestem we wczesnej ciąży, udało się przy 1cs, co jest dla mnie lekkim szokiem 🙈 myślałam bardziej, że uda się zajść pod koniec roku, a nie od razu 🙈

Córcia jest super, mega gadułka, bardzo żywiołowa i jest absolutnie najlepszym co mnie w życiu spotkało!
    Teraz jest we mnie dużo obaw - czy decyzja o drugim dziecku była faktycznie słuszna, czy przez pojawienie się maluszka córka nie będzie czuć się zazdrosna lub odtrącona, jak to wpłynie na naszą relację itp.

Ale myślę, że sama coś o tym wiesz, bo widzę w Twojej stopce, że masz już trójkę na pokładzie! Gratulacje ♥️ jak sobie radzicie?

Widocznie pisany wam wiosenny maluszek 🥰 mega super! Gratulacje! Nasza dwulatka to też wulkan energi. Może dziewczyny z tamtego wątku tak mają? 🫣♥️

Też w każdej ciąży miałam takie myśli jak te, które opisałaś, ale rodzeństwo to super sprawa, moje starsze super się razem bawią i chociaż nieraz się pobiją wiem, że skoczyłyby za sobą w ogień, mają naprawdę piękną relacje. Ale teraz chwilowo mamy szalony czas, odkąd urodziła się najmłodsza. Nieraz nie wiem w co ręce włożyć i jak się nazywam. Na pewno umiesz to sobie wyobrazić 😅 ale niczego nie żałuję. Zresztą dzieci tak szybko rosną 🫣

Hermiona5 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Hermiona5 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Widocznie pisany wam wiosenny maluszek 🥰 mega super! Gratulacje! Nasza dwulatka to też wulkan energi. Może dziewczyny z tamtego wątku tak mają? 🫣♥️

Też w każdej ciąży miałam takie myśli jak te, które opisałaś, ale rodzeństwo to super sprawa, moje starsze super się razem bawią i chociaż nieraz się pobiją wiem, że skoczyłyby za sobą w ogień, mają naprawdę piękną relacje. Ale teraz chwilowo mamy szalony czas, odkąd urodziła się najmłodsza. Nieraz nie wiem w co ręce włożyć i jak się nazywam. Na pewno umiesz to sobie wyobrazić 😅 ale niczego nie żałuję. Zresztą dzieci tak szybko rosną 🫣

Coś może w tym być, że dziewczynki z Marcówek to torpedy 😁 Mikaa na facebooku też zawsze pisała, że jej córcia to wulkan energii 😁

Dzięki za te słowa, dodają otuchy ♥️

To prawda, że dzieci bardzo szybko rosną, nasze dziewczyny już mają prawie po 2,5roku, lada moment skończy się ten niepowtarzalny czas, w którym to rodzice są dla dziecka całym światem 🥹

Gusia_ lubi tę wiadomość

9cs 🍀 03.2023 córeczka 💖

29.07 ⏸️ 12dpo
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ