X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lekkie bóle podbrzusza 2 trymestr
Odpowiedz

Lekkie bóle podbrzusza 2 trymestr

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paul6723 Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny czy w też macie tak że od czasu do czasu lekko boli was podbrzusze jak by lekko okresowe takie napięcie rozciągania? Czy mam się czym martwić? Wizytę mam we wtorek .... jutro zaczynam 16 tydzień.

• sofiz Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to normalne, macica się powiększa i więzadła się rozciągają :)

🔬 hormonalny chaos
    🙋🏻‍♀️ 33, Poznań
    zoloft 50, dopegyt 6x250, duphaston 2x10, acard 150

preg.png
  • promykk Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paul6723 wrote:
    Czesc dziewczyny czy w też macie tak że od czasu do czasu lekko boli was podbrzusze jak by lekko okresowe takie napięcie rozciągania? Czy mam się czym martwić? Wizytę mam we wtorek .... jutro zaczynam 16 tydzień.
    U mnie na wieczór pojawiały się lekkie bóle i gin mówił, że to normalne, bo jelita wypełnione i co raz ciaśniej się robi w 2 trym., macica zaczyna sciskać pozostałe organy.

Teraz często czuję ciągnięcie od kości biodrowej i tam znajduje się więzadło obłe, który jest intensywnie rozciągane. :)

10.2024 💔 9tc. p. zatrzymane, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    tp: 08.09.25 🍼🤞

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ