X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lekkie bóle podbrzusza 2 trymestr
Odpowiedz

Lekkie bóle podbrzusza 2 trymestr

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paul6723 Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia 2025, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny czy w też macie tak że od czasu do czasu lekko boli was podbrzusze jak by lekko okresowe takie napięcie rozciągania? Czy mam się czym martwić? Wizytę mam we wtorek .... jutro zaczynam 16 tydzień.

• sofiz Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2025, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to normalne, macica się powiększa i więzadła się rozciągają :)

🔬 hormonalny chaos
    🙋🏻‍♀️ 33, Poznań

age.png
  • promykk Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2025, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paul6723 wrote:
    Czesc dziewczyny czy w też macie tak że od czasu do czasu lekko boli was podbrzusze jak by lekko okresowe takie napięcie rozciągania? Czy mam się czym martwić? Wizytę mam we wtorek .... jutro zaczynam 16 tydzień.
    U mnie na wieczór pojawiały się lekkie bóle i gin mówił, że to normalne, bo jelita wypełnione i co raz ciaśniej się robi w 2 trym., macica zaczyna sciskać pozostałe organy.

Teraz często czuję ciągnięcie od kości biodrowej i tam znajduje się więzadło obłe, który jest intensywnie rozciągane. :)

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁
    05.09 🎂🥳 3200g, 55cm, 10 pkt.

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ