Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Lekkie bóle podbrzusza 2 trymestr
Odpowiedz

Lekkie bóle podbrzusza 2 trymestr

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paul6723 Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia 2025, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny czy w też macie tak że od czasu do czasu lekko boli was podbrzusze jak by lekko okresowe takie napięcie rozciągania? Czy mam się czym martwić? Wizytę mam we wtorek .... jutro zaczynam 16 tydzień.

• sofiz Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2025, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to normalne, macica się powiększa i więzadła się rozciągają :)

🔬 hormonalny chaos
    🙋🏻‍♀️ 33, Poznań

age.png
  • promykk Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2025, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paul6723 wrote:
    Czesc dziewczyny czy w też macie tak że od czasu do czasu lekko boli was podbrzusze jak by lekko okresowe takie napięcie rozciągania? Czy mam się czym martwić? Wizytę mam we wtorek .... jutro zaczynam 16 tydzień.
    U mnie na wieczór pojawiały się lekkie bóle i gin mówił, że to normalne, bo jelita wypełnione i co raz ciaśniej się robi w 2 trym., macica zaczyna sciskać pozostałe organy.

Teraz często czuję ciągnięcie od kości biodrowej i tam znajduje się więzadło obłe, który jest intensywnie rozciągane. :)

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁
    05.09 🎂🥳 3200g, 55cm, 10 pkt.

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ