X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lekkie bóle podbrzusza 2 trymestr
Odpowiedz

Lekkie bóle podbrzusza 2 trymestr

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paul6723 Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny czy w też macie tak że od czasu do czasu lekko boli was podbrzusze jak by lekko okresowe takie napięcie rozciągania? Czy mam się czym martwić? Wizytę mam we wtorek .... jutro zaczynam 16 tydzień.

• sofiz Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to normalne, macica się powiększa i więzadła się rozciągają :)

🔬 hormonalny chaos
    🙋🏻‍♀️ 33, Poznań

age.png
  • promykk Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paul6723 wrote:
    Czesc dziewczyny czy w też macie tak że od czasu do czasu lekko boli was podbrzusze jak by lekko okresowe takie napięcie rozciągania? Czy mam się czym martwić? Wizytę mam we wtorek .... jutro zaczynam 16 tydzień.
    U mnie na wieczór pojawiały się lekkie bóle i gin mówił, że to normalne, bo jelita wypełnione i co raz ciaśniej się robi w 2 trym., macica zaczyna sciskać pozostałe organy.

Teraz często czuję ciągnięcie od kości biodrowej i tam znajduje się więzadło obłe, który jest intensywnie rozciągane. :)

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁
    05.09 🎂🥳 3200g, 55cm, 10 pkt.

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ