LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduję się po połówkowych! 330g zdrowego chłopca ♥️ kamień z serca, wzruszenie i jakaś miłość mnie zalała, to wszystko staje się coraz bardziej realne. Jeszcze parę miesięcy i będziemy we czwórkę 🥹
Gosiaczek ja właśnie dziś zapisałam się na 3 prenatalne. Mam 26.04. W tym samym miejscu i do tego samego lekarza bo bardzo przypadł mi do gustu 😊Kamax9, Lusia90, Optymistka90, carolka, Letycja, Sanana, Alima, shaylen, Ala1416, Róża11, Ania1008, Aga0590, angelberry, Lileepi, 3erin, Domi1999, Nowucjuszka, Izaxx, Kinia92, Vilka, xMagda, Styśka1998, Somebody_33, tygrysek7773, Wojcinka, Galaxis, Dosia_24 lubią tę wiadomość
-
Ja trochę się wyłączam z tematów bejbikowych. Strasznie źle sypiam i się czuję ostatnio.
Dzisiaj byliśmy na dniach otwartych SP i zerówki. Jutro idziemy do drugiej szkoły zobaczyć jak jest. Powiem Wam, że czas leci tak szybko, że zanim się obejrzycie, a Wasze dzieci staną się takie duże 😉
Eliza zadowolona, sama wzięła jakieś książki i prosiła, abyśmy poczytały. Chyba na serio się wkręciła i chce iść do szkoły 😄
Planujemy wyskoczyć na dwa dni nad morze. Mam kiepskie samopoczucie. Pewnie to przez te nieprzespane nocki, ale i fakt, że za dużo tematu ciążowego.👱♀️35🧑40
Elena ♀️👶 (7cs) TP 03.07.2025
🫧23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
🫧25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
🫧28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
🫧12.11. 6+1 ❤️ 0.35 cm CRL
🫧25.11. 8+0 1.76cm CRL, wg USG 8+2
🫧11.12. 10+2 3.33cm CRL, wg USG 10+2
🫧12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
🫧17.12. 11+1 pappa, beta hcg🧪
🫧19.12. 11+3 usg prenatalne 🩺, niskie ryzyka, wg usg 12+1
🫧 14.01. 15+0 150g słodkości 🍬🍓🧚♀️
🫧 18.02. 20+5 badania połówkowe prawidłowe, Elena waży 392g 🍬🍭
Eliza ♀️👧(5cs) 11.07.2019 (3549g 58cm)
-
Elena20 wrote:Ja trochę się wyłączam z tematów bejbikowych. Strasznie źle sypiam i się czuję ostatnio.
Dzisiaj byliśmy na dniach otwartych SP i zerówki. Jutro idziemy do drugiej szkoły zobaczyć jak jest. Powiem Wam, że czas leci tak szybko, że zanim się obejrzycie, a Wasze dzieci staną się takie duże 😉
Eliza zadowolona, sama wzięła jakieś książki i prosiła, abyśmy poczytały. Chyba na serio się wkręciła i chce iść do szkoły 😄
Planujemy wyskoczyć na dwa dni nad morze. Mam kiepskie samopoczucie. Pewnie to przez te nieprzespane nocki, ale i fakt, że za dużo tematu ciążowego.
Mi koleżanki ze starszym dzieciakami zawsze mówiły, że jak pójdzie do szkoły to będę żyć od wakacji do wakacji i niestety tak jest 😔 -
Mam pytanie do doświadczonych mam. Jak już wiecie to córka od miesiąca jest bez cycka, co udało się samoistnie i naturalnie. Przenieśliśmy ją do jej pokoju, ma tam dwuosobową fajną niską kanapę, ale na razie muszę spać z nią, po zasypia tylko przy mnie przytulona albo jak czytamy bajeczki. Niestety nie mogę spać z mężem w sypialni choć bardzo bym chciała, bo ona się często budzi w nocy, z jękiem albo z płaczem, uśnie dopiero jak ją przytulę albo będę do niej coś mówić. Nie jest zainteresowana żadnymi pluszakami Ani przytulankami które mogłyby jej mnie rekompensować. Co zrobić? Czekać wciąż aż zacznie przysypiać noce? Zaczynam się martwić co będzie jak urodzi się córeczka w lipcu, będziemy mieć dostawkę w sypialni i ja tam będę musiała spędzać noce. Nie chcę żeby się okazało że starsza córka znowu wyląduje w naszej sypialni a mąż będzie musiał iść do jej pokoju bo się nie pomieścimy wszyscy. Chcę żeby ona już została w swoim pokoju...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 22:01
-
Alima wrote:A jak pójdzie do szkoły to dopiero ten czas zapie....
Mi koleżanki ze starszym dzieciakami zawsze mówiły, że jak pójdzie do szkoły to będę żyć od wakacji do wakacji i niestety tak jest 😔
Oj tak ja dopiero prowadziłam małego bączka na rozpoczęcie 1 klasy, człowiek się martwił jak ten maluch poradzi sobie w "wielkim świecie" i cyk już 7 klasa i "maluch" mojego wzrostu. Czas za szybko leci niestety.👧34 🧑34
🧒13 (2011)
Początek starań lipiec 2022
03.02.2023 AMH 0,24
21.03.2023 AMH 0,44
badanie nasienia - bardzo kiepskie wyniki
20.11.2024 (30dc) ⏸️
25.11.2024 B-HCG 5151,1 / prog. 21,6
27.11.2024 B-HCG 9359,0 / prog. 23,75
05.12.2024 mamy ❤️ 0,80cm wg om 6+3, wg usg 6+5
30.12.2024 3,41cm wg om 10, wg usg 10+2
02.01.2025 4,07cm wg om 10+3, wg usg 11
16.01.2025 badania prenatalne 🩵6,5cm wg om 12+2, wg usg 12+6
27.01.2025 🩵
13.02.2025 nifty pro 🧬 niskie ryzyka - synuś 🩵
23.02.2025 wyczuwalne ruchy 17+5 🤰
25.02.2025 ok 20cm wg om 18+0
06.03.2025 badania połówkowe
24.03.2025 wizyta🩺
-
Jestem ciekawa jaki teraz mi się trafi egzemplarz. Starsza córka high need baby, turbo ciężka przeprawa przez okres niemowlęcy. Później inne problemy wieku dziecięcego. I choć jakoś się udało przez to przebrnąć to mam nadzieję, że trafię na spokojnego dzidziusia tym razem...
Moja bratowa pierwsze dziecko, córa po prostu anioł. Druga to istny diabeł. Ostatnio mi powiedziała, że gdyby urodziły się w odwrotnej kolejności w życiu nie zdecydowałaby się na drugie dziecko.
Druga bratowa podobny case do mojego synuś high need baby, totalnie nieodkładalny, płacz od małego 24h/d. Zaryzykowała i drugi syn oaza spokoju. Niby był taki malutki, a jakby go nie było 😇😅
👱♀️35🧑40
-
Vilka wrote:Mam pytanie do doświadczonych mam. Jak już wiecie to córka od miesiąca jest bez cycka, co udało się samoistnie i naturalnie. Przenieśliśmy ją do jej pokoju, ma tam dwuosobową fajną niską kanapę, ale na razie muszę spać z nią, po zasypia tylko przy mnie przytulona albo jak czytamy bajeczki. Niestety nie mogę spać z mężem w sypialni choć bardzo bym chciała, bo ona się często budzi w nocy, z jękiem albo z płaczem, uśnie dopiero jak ją przytulę albo będę do niej coś mówić. Nie jest zainteresowana żadnymi pluszakami Ani przytulankami które mogłyby jej mnie rekompensować. Co zrobić? Czekać wciąż aż zacznie przysypiać noce? Zaczynam się martwić co będzie jak urodzi się córeczka w lipcu, będziemy mieć dostawkę w sypialni i ja tam będę musiała spędzać noce. Nie chcę żeby się okazało że starsza córka znowu wyląduje w naszej sypialni a mąż będzie musiał iść do jej pokoju bo się nie pomieścimy wszyscy. Chcę żeby ona już została w swoim pokoju...
Moja córka nadal śpi ze mną. Sama się boi. Jak wybudza się w nocy to płacze i ja musze natychmiast przyjść.
Ja mam w sypialni wielkie łóżko 200x200, u córki w pokoju trochę mniejsze, ale i tak 160x200, u bejbika też szerokie oprócz łóżeczka i dostawkę.
Rozmawiałam z psychologiem o tym jak przekonać i nauczyć do spania u siebie. Powiedział mi, żeby oprócz codziennej rutyny wyjść z pokoju i czekać pod drzwiami aż córka zaśnie. Zapewniać ją, że jak tylko będzie mnie potrzebowała ja jestem tuż obok i będę.
Czy to się sprawdziło?
Nie wiem, bo nie mam cierpliwości. Ale może u Ciebie to się sprawdzi?
Jaki mam plan po urodzeniu? Będziemy pewnie rotować po pokojach, ale docelowo jak Elena podrośnie to chyba będę dążyć, żeby spały siostry razem, a my z mężem razem. Mimo, że mają oddzielne pokoje. Ja też od dziecka nie lubię spać sama, często wedrowałam do sypialni rodziców w nocy pomimo tego, ze miałam swoj pokoj i byłam od dziecka uczona do spania samej. Także rozumiem moje dziecko po części 😄
Póki co jak widać ja od początku ciąży mam problemy z bezsennoscią 😂😂 Już mi wszystko jedno z kim śpię, z córką, mężem, czy wszystkimi razem. Chciałabym móc przespać całą noc, a nie budzić się co chwilę na siku, albo budzić się bez powodu i ot tak nie mów zasnąć 😅👱♀️35🧑40
-
Elena trzymam kciuki za poprawę snu. Ja w tej ciąży nadal spię jak dziecko. Czasami jakieś dziwne sny, ale generalnie to nie mam na co narzekać. W pierwszej ciąży bezsenność pojawiła się w 3 trymestrze i było to bardzo męczące.
Pytanie do mam, które już mają dzieci. Czy spotkałyście się kiedyś z problemem wodniaka jąderka? Mój 3latek ma wodniaka i niestety się nie wchłania. Dostaliśmy skierowanie do poradni chirurgicznej. Zastanawiam się jak to wszystko przebiega.Elena20 lubi tę wiadomość
-
U znajomych takie problemy z zasypianiem były czasowe i właśnie każdy próbował w ten sposób że najpierw siedział na łóżku, pozniej na krzesle. Następnie krzesło coraz dalej, coraz dalej. Później przy otwartych drzwiach i dokładnie tak jak Elena pisze. Zapewniać dziecko że jest się obok i wystarczy jak zawoła
U nas początki były ciężkie, ale od samego początku córka miała swój pokój i była odkładana do łóżeczka. Teraz sama zasypia i przesypia całe nocki u siebie w łóżku. No chyba że jest chora albo coś jej się przyśni to wie że zawsze może do nas przyjść. Jednak są to sporadyczne sytuacje.
Trzymam kciuki dziewczyny żeby się udało 🤞❤️Alima, Elena20 lubią tę wiadomość
12 cs szczęśliwy🥺
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
25.11.2024 dwa groszki z ❤️❤️ 124ud/min🥺
13.12.2024 dwa Misie Haribo 2,4cm ❤️❤️ 176ud/min🥺
07.01.2025 dwie cytrynki 6,9cm 💙💙167ud/min - mamy dwóch chłopców 🥺
14.02.2025 1. 270g kokosika 💙, 2. 225 g kokosika 💙
04.03.2025 II prenatalne 🤞
Acard 150
Sometimes when you pray for a miracle, God gives you Two 💙💙
-
Ja też nie mam normalnego snu. I tęsknię za porządnym snem…
Ja długo spałam z córką, bo tego potrzebowała, teraz syn też jest z nami i nie zapowiada się, żeby do narodzin najmłodszego to się zmieniło. Z córką trzeba być w pokoju aż zaśnie. Takie ma potrzeby. Każde dziecko jest inne i nie ma złotej rady. Jak mój syn miał ok. Roczek sam zasypiał w swoim pokoju o 19:30 i spał do rana. A potem zmieniło mu się i potrzebuje więcej bliskości. Nie wyobrażam sobie nie mieć mojej drugiej połówki przy sobie, wiec mały jest z nami. Jak zaśnie kładę go na jego materacyk. W nocy wstaje na siku (on) i potem przychodzi do nas do łóżka.
Myślę, że sama musisz sobie wybrać Twój sposób. Nie wiem, czy masz gdzieś w pobliżu doradcę dziecięcego. U nas jest taka infolinia, można zadzwonić i umówić się na rozmowę z ekspertem w danej dziedzinie. Od snu kogoś też mają, znajoma z tego korzystała. -
@Gosiaczek.prosiaczek My też raczej zdecydujemy się na ten wózek 😊 Widziałaś go na żywo? Jeśli chodzi o łóżeczka to też planujemy dwa ze względu na piętrowy dom więc do naszej sypialni damy klasyczne łóżeczko a na dole będziemy mieć łóżeczko turystyczne Smiki 😊
Badanie 3 trymestru jak na razie nie planuję chyba, że moja Pani doktor zdecyduję, żebym zrobiła to wtedy się umówię i raczej to będzie ta sama placówka gdzie byłam na prenatalnych i idę teraz na połówkowe 😊 Z tego co się orientuję to koszt takiego badania tam to 400 zł
@Optymistka90 Ja też nie będę kupować dostawki 😊 Więc jest nas więcej 🤣
@JoaJoaJoa Trzymaj się 🫂 Wiem co czujesz 😞 Ja byłam bardzo zżyta z moim dziadkiem, wszędzie z nim chodziłam, to on mnie nauczył wszystkiego bo rodzice pracowali... Choroba dziadka tak szybko postępowała i tak nagle się pojawiła że to był szok dla wszystkich... Na początku jedna operacja, potem druga i kolejna aż dziadek nie mógł wybudzić się ze śpiączki i tak było przez dwa miesiące my już żegnaliśmy się z nim kilkanaście razy 😓 Po dwóch miesiącach cud, dziadek wybudził się ze śpiączki ale niestety nie mógł zostać długo w szpitalu a do domu się nie nadawał, musiał mieć opiekę 24h na dobę... Ja pracuję w zakładzie opiekuńczo leczniczym i udało nam się załatwić miejsce dla dziadka właśnie w tym zakładzie... I tak jak dziadek opiekował się mną jak byłam mała tak ja do samego końca opiekowałam się nim ☺️ Dziadek czekał na mnie dopóki nie przyjdę do pracy to był poniedziałek przyszłam do niego o godzinie 6:00 go odwiedzić i mu powiedziałam że przyjdę o 7:30 a dziadziu zmarł o 7:00...Zawsze trzeba się modlić o dobrą śmierć 🥺 -
Kolejny dzień od 3 nie śpię… Bezsenność pojawiła się kilkanaście dni temu i nie odpuszcza… Czy ja się jeszcze kiedyś wyśpię? Dziewczyny, które mają/ miały problemy ze spaniem, minęło Wam to?
-
Ja nie mogłam spać w pierwszym trymestrze. Odkąd zaczęłam drugi sypiam lepiej niż przed ciążą. Nawet jak się obudzę w nocy na siku to zasypiam od razu jak tylko przyłożę głowę do poduszki. Mam nadzieję, że mi to zostanie po porodzie i po nocnych karmieniach też będę tak szybko zasypiać.👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1🔹9 dpt 88,3🔹12 dpt 379🔹14 dpt 914🔹17 dpt 3553
6+3 ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️
13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne 🩵
13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
15+4 👶🏻 147 g 🩵
19+3 👶🏻 327 g 🩵
-
Styśka1998 wrote:@Gosiaczek.prosiaczek My też raczej zdecydujemy się na ten wózek 😊 Widziałaś go na żywo? Jeśli chodzi o łóżeczka to też planujemy dwa ze względu na piętrowy dom więc do naszej sypialni damy klasyczne łóżeczko a na dole będziemy mieć łóżeczko turystyczne Smiki 😊
Badanie 3 trymestru jak na razie nie planuję chyba, że moja Pani doktor zdecyduję, żebym zrobiła to wtedy się umówię i raczej to będzie ta sama placówka gdzie byłam na prenatalnych i idę teraz na połówkowe 😊 Z tego co się orientuję to koszt takiego badania tam to 400 zł
@Optymistka90 Ja też nie będę kupować dostawki 😊 Więc jest nas więcej 🤣
@JoaJoaJoa Trzymaj się 🫂 Wiem co czujesz 😞 Ja byłam bardzo zżyta z moim dziadkiem, wszędzie z nim chodziłam, to on mnie nauczył wszystkiego bo rodzice pracowali... Choroba dziadka tak szybko postępowała i tak nagle się pojawiła że to był szok dla wszystkich... Na początku jedna operacja, potem druga i kolejna aż dziadek nie mógł wybudzić się ze śpiączki i tak było przez dwa miesiące my już żegnaliśmy się z nim kilkanaście razy 😓 Po dwóch miesiącach cud, dziadek wybudził się ze śpiączki ale niestety nie mógł zostać długo w szpitalu a do domu się nie nadawał, musiał mieć opiekę 24h na dobę... Ja pracuję w zakładzie opiekuńczo leczniczym i udało nam się załatwić miejsce dla dziadka właśnie w tym zakładzie... I tak jak dziadek opiekował się mną jak byłam mała tak ja do samego końca opiekowałam się nim ☺️ Dziadek czekał na mnie dopóki nie przyjdę do pracy to był poniedziałek przyszłam do niego o godzinie 6:00 go odwiedzić i mu powiedziałam że przyjdę o 7:30 a dziadziu zmarł o 7:00...Zawsze trzeba się modlić o dobrą śmierć 🥺
Więc warto zwrócić uwagę, czy nie będzie Wam to przeszkadzać.
A co do snu, to ja od początku ciąży nie przespałam dobrze chyba żadnej nocy 😕 A to siku, a to każde poruszenie się kota mnie budzi, a to hiperrealistyczne sny, które mnie wybudzają i tak w kółko...Styśka1998 lubi tę wiadomość
-
Vilka u nas też problem ze spaniem córki. Ma już cztery lata a z reguły w nocy wędruje do naszego łóżka. Z tym że ja też sobie nie wyobrażam nie spać z mężem więc on ją z reguły zanosi z powrotem do łóżeczka albo czasem wystarczy do niej podejść i ją otulić i spi dalej. Twoja córa niedawno skończyła kp więc To bardzo świeża sprawa ale spróbowałabym właśnie się przemęczyć z takim przychodzeniem do niej ,otulaniem, przytuleniem i wracaniem do siebie. A jeśli przyleci do waszego łóżka to żeby mąż odniósł ją z powrotem a zrezygnowałabym z przebywania w jej pokoju jednak.
Vilka lubi tę wiadomość
-
carolka wrote:Zazdroszczę Budapesztu 😍 kiedyś tam pojadę.
w Budapeszcie byłam milion razy z pracy w różnych porach roku i na pewno najpiękniej i najfajniej jest w okresie ciepłym
carolka lubi tę wiadomość
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
11/02 - CRL 10.29 🩷 155g Szczęścia
06/03 - następna wizyta 🤞
17/03 - połówkowe 🤞
-
@Vilka twoja córeczka jest jeszcze malutka i ta zmiana z odstawieniem od piersi i przeniesieniem do własnego pokoju jest bardzo świeża wiec musicie dać sobie czas oraz nastawić się że po to po prosru nie jest takie łatwe jak ludzie malują 🥴
My przechodziliśmy przez różne etapy jeśli chodzi o Mai spanie i ogólnie co choroba / przeziębienie to jest regres i co zrobić 🤷♀️
Maya śpi sama w swoim pokoju od 1 roku życia. Na poczatku w łóżeczku że szcsebelkami a później na podwójnej kanapie. Do dzisiaj usypianie Mai wygląda tak że kładę się koło niej, czytamy książeczki i ona usypia a ja wtedy wychodzę.
Były długie orkes że Maya prawie całą noc przesypiala u siebie ale w stanowczej większości gdzies tam w nocy się budzila i trzeba było do niej iść. Albo szlam ja albo mąż (potem nagle męża odrzuciła 🤡) i spaliśmy dalej u niej z nią, a z czasem zaczęliśmy ja przynosić do siebie i śpi do rana z nami po prostu.
Obecnie po chorobie zaliczyła mały upgrade i sama do nas w nocy przychodzi i kładzie się keidy nami i tak śpimy do rana.
Mój mąż oczywiście panikuje co będzie jak pojawi się drugie a ja po prostu wrzucam na luz bo to jeszcze kawał czasu i tyle się może jeszcze zmienić że nie ma co panikować 🙈 co ma być to będzie, jakoś sobie poradzimy nie? 😅 😂
Co do waszej sytuacji to albo 1. Usypiasz ją u niej w pokoju, wychodzisz i wracasz jak się obudzi i znowu wychodzisz az usnie, albo 2. Wracasz jak wola i śpisz już z nią u niej do rana. Pierwsza metoda na długą metę przyniesie więcej korzyści ale będzie teraz wykańczająca. Druga doprowadzi do schematu jaki my mamy obecnie z Mayą
Pamiętaj że twoja malutka na prawdę jest jeszcze mała i dużo zmian ostatnio nastąpiło woec też potrzebuje cxasu żeby odnaleźć się w nowej rzeczywistości bez mamy u bokuVilka lubi tę wiadomość
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
11/02 - CRL 10.29 🩷 155g Szczęścia
06/03 - następna wizyta 🤞
17/03 - połówkowe 🤞
-
Anka657 wrote:
Pytanie do mam, które już mają dzieci. Czy spotkałyście się kiedyś z problemem wodniaka jąderka? Mój 3latek ma wodniaka i niestety się nie wchłania. Dostaliśmy skierowanie do poradni chirurgicznej. Zastanawiam się jak to wszystko przebiega.
Nie mam dzieci, ale się wypowiem, bo trafiłaś w „mój temat”. Generalnie pewnie wiesz, że takie wodniaki powinny się wchłonąć do 2rz. Jeśli to się nie stało to najwyraźniej wyrostek pochwowy otrzewnej się nie domknął i może to predysponować do dużych wodniaków albo przepuklin w przyszłości więc warto w trybie planowym to zoperować żeby synek nie miał w przyszłości problemówChirurg albo urolog w poradni obejrzy, powinien zrobić usg i wystawić skierowanie na Oddział Urologii lub Chirugii Dziecięcej. Zazwyczaj pobyt na oddziale trwa 3 dni-przyjęcie i badania, następnego dnia zabieg (trwa około godzinę, w znieczuleniu ogólnym) z cięcia przez mosznę (blizna jest zwykle niewidoczna w późniejszym życiu) i następnego dnia do domu. Szwy albo do ściągnięcia albo wchlanialne (u dzieci fajnie jak ktoś założy wchlanialne, bo nie ma później stresu przy ściąganiu). Jak masz jakieś pytania to pisz
32l.👱🏻♀️👱🏻♂️
Starania od 07.2023r.
Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
Październik 24⏸️
10dpo Beta 45 progesteron 20
12dpo Beta 281, progesteron 30
14dpo Beta 718, progesteron 30
06.11 mamy ❤️ 6+3
25.11 2,5 cm 👶🏻
12.12 NIFTy pro-zdrowy 🐥🩵
29.01 330 g 🐥
Kariotypy✅
Mutacja PAI hetero
-
Moja córka wita się ze światem wystawiając dupkę tudzież głowę. (Mąż stawia na tylek )😅
https://zapodaj.net/plik-YeEGx8lyJl
Sanana, shaylen, Kamax9, Elena20, 3erin, Styśka1998, Kinia92, angelberry, Nowucjuszka, Alima, carolka, Lileepi, Vilka, Ala1416, Róża11, Galaxis, Somebody_33 lubią tę wiadomość
-
A mnie 20ty tydzień przywitał takim WKURWEM że myślałam że wyjde z siebie🙈 Piszczący kot o żarcie, pies który nasikal w domu i deszcz za oknem.
Normalnie by mnie to nie ruszało, w ciąży dostaje spazmów 😂🫣tygrysek7773, carolka, Vilka lubią tę wiadomość
👱♀️27 👱♂️29 +🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
25.10.24 badanie hsg
diagnoza : brak owulacji, prawy jajowod niedrozny, pcos
I nagle cud
20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️/beta hcg 139,6 mlU/ml
22.11.24 beta hcg 362.2 mlU/ml
27.11.24 1 wizyta :pęcherzyk ciążowy 4.5mm, pęcherzyk żółtkowy 1.4mm
12.12 9mm człowieczka 🥹❤️ wg usg 6+6 144bpm
7.01 4.51cm czlowieczka🫶 wg usg 11+2 163bpm
17.01 prenatalne niskie ryzyka ❤️
31.01 9.6cm 96gram 💛