💚LISTOPAD 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniołek85 wrote:Zaczynają mi się powoli bóle okresowe 🙈🙈🙈🙈 Ciekawe czy dotrwam jeszcze te dwa tygodnie
-
WalkaTrwa wrote:też miałam stresy, że nie czuję ruchów, ale poczytałam i to normalne pod koniec - tzn ze czuc je slabiej, a nie ze nie czuc - dzidzia ma coraz mniej miejsca no i jak juz brzuch twardnieje i pojawia sie stres to jakos tego nie czuc. mi pomagaja medytacje, relaksujacy film i czasem slodycze. wtedy to twardnienie troche odpuszcza i zaczynam czuc ruchy. mam wrazenie ze moim najwiekszym wrogiem jest stres - ja sie stresuje i nakrecam i wtedy coraz gorzej czuje ruchy - trudne to jest.
Tez to zauważyłam.. wczoraj wieczorem wzięłam nospe i czułam takie szaleństwa jak nigdy 🙈
-
Ja za dwa tygodnie mogę już rodzic 🤣
Za tydzień urodziny dzieciaków, za dwa w sobotę jadę do W-wy na konferencję, w niedzielę wracam i od poniedziałku 8.11 jestem gotowa do porodu 😊😊
Wtedy już zacznie mi się etap zniecierpliwienia.. "ile jeszcze mam czekać" 😅🙈 -
castaway wrote:beamyx i Ola którego macie indukcję?
castaway lubi tę wiadomość
-
Olaa..32 wrote:Ja mam w 39 tygodniu się zgłosić do szpitala, tylko jeszcze muszę dopytać czy mam się zgłosić dzień wcześniej czy równo w 39 tygodniu, 5 listopada wypada równo 39 tydzień
-
castaway wrote:Myślę, że równo 39, ale dopytaj. W poprzedniej ciąży kazali mu się zgłosić równo 38tc, a teraz cc równo 39. Zostajesz przy Gorzowie?
-
Olaa..32 wrote:Chyba jednak zdecyduje się na pomorzany, tam też byłam w tej poradni patologii ciąży i już chyba tam się zgłoszę na oddział
-
castaway wrote:Jak wrażenia z tej poradni? Muszę się tam zgłosić w czwartek na kwalifikację do cc. Cokolwiek to znaczy 🤔
-
Olaa..32 wrote:W miarę szybko szło, było trochę kobiet przede mną i myślałam, że pewnie trochę poczekam, ale nawet sprawnie poszło, zmierzyli ciśnienie, zważyli, podłączyli pod ktg a później miałam robione usg, w piątek jadę tam na kolejną wizytę
-
castaway wrote:A czy przy USG mówili jaka waga maleństwa? Czy tylko ogólnie sprawdzali?
-
Olaa..32 wrote:Tak, była sprawdzana waga i wyszło na to, że w tydzień praktycznie nie przybrał, ale tydzień wcześniej miałam robione usg u swojej prowadzącej, to wiadomo też inny sprzęt, ale kazała mi ta z poradni przyjechać za tydzień, żeby skontrolować tą wagę
-
Hej dziewczyny 🙂 ja też się zbliżam już ku końcowi, po drodze przygody ze skracająca szyjka,ale w piątek już 37+0 więc, moge od piątku rodzić 🙂
Gratuluje wszystkim mamusiom 😍 zazdrosze że macie już za sobą poród.
A propos porodu...czy któraś z Was ma drobna budowę ciała i jest niska? Ja nastawialam się na PSN, ale w piątek byłam u położnej i zmierzyła mi miednicę i stwierdziła że na granicy...a ja jestem niska. oczywiście już zaczęłam się martwić czy zdołam urodzić naturalnie. Dzidziuś tydzień temu ważył już 2800. Miała któraś taki problem? -
Ja jestem drobna...ale miałam tylko cc ze wskazań neurologicznych...pomijając lekarz mówił ze i tak bym nie urodziła bo właśnie jestem za wąska ...dzieci ok 3.500 kg ...teraz będzie jeszcze większe...Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Dzień dobry 🙂 nie pisałam przez weekend bo nie było o czym, sprzątania i przygotowań ciąg dalszy. A my nadal w dwupaku.
Dziewczyny trzeci raz dzisiaj mi się zdarzył taki ostry ból w okolicy pachwiny, chyba za szybko chciałam wstać i momentalnie ból jakby się dosłownie coś w środku urwało 😱 nie szło się wyprostować. Miała któraś tak? -
Joasia89 wrote:Dzień dobry 🙂 nie pisałam przez weekend bo nie było o czym, sprzątania i przygotowań ciąg dalszy. A my nadal w dwupaku.
Dziewczyny trzeci raz dzisiaj mi się zdarzył taki ostry ból w okolicy pachwiny, chyba za szybko chciałam wstać i momentalnie ból jakby się dosłownie coś w środku urwało 😱 nie szło się wyprostować. Miała któraś tak?Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼