👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja mam otyłość i trochę się wystraszyłam 😂😂 za tydzień idę na prenatalne do szpitala na polecenie mojej lekarz prowadzącej i boję się komentarzy niepotrzebnych, a bardziej to się boję, że w ciąży ze mnie wyjdzie mój cięty język zamiast syndrom grzecznej dziewczynki i się odezwę 😂 moja lekarka też mi nic nie mówiła o patologii ciąży i potrzebie zapisywania się gdziekolwiek indziej, szpital w którym pracuje i w którym ja sama chciałabym rodzić na też II st ref i mówiła że dopóki wszystko jest dobrze i nie będzie zagrożenia porodu przedwczesnego to mogę tam rodzić.
Gratuluję cudownych wieści na prenatalnych, bardzo się cieszę że macie to już za sobą ❤️💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •PregnaStart •Omega 3-6-9 •Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨ 31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨ 16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
⏳ 07.05 prenatalne
⏳ 14.05 wizyta kontrolna
-
Agni, Pauliv, gratulacje 💙🩷
Ja kupiłam dzisiaj czapeczki w króliczki, pieluszki tetrowe też w króliczki… jak się powstrzymać, jak tyle ładnych rzeczy jest dla maluszków? 😫
Paulivvv, Agni97 lubią tę wiadomość
-
Foxy96 wrote:Agni, Pauliv, gratulacje 💙🩷
Ja kupiłam dzisiaj czapeczki w króliczki, pieluszki tetrowe też w króliczki… jak się powstrzymać, jak tyle ładnych rzeczy jest dla maluszków? 😫
Ja też co chwilę widzę coś słodkiego i aż mnie trzepie żeby to kupić 🤣 narazie się powstrzymuje ale nie wiem czy długo mi się to uda -
My też nie znamy płci. Dzisiaj miałam męczyć moją gin o to ale zaczęłyśmy analizy tej Pappy i wyszło że prawdopodobieństwo 1:16 możliwy jest poród przed 34 tc, ja to zauważyłam jak je otrzymałam ale nie do końca miała wiedzę z czym się to wiąże. Okazuje się że może mi się szyjka skracać więc się zestresowalam tym trochę. Mam teraz częstsze kontrolę. I z tego wszystkiem mąż mi się później pyta a wiemy co będzie a ja mu mówię no nie bo zapomniałam zapytać 😂 nie jest to jakieś kluczowe dla mnie na ten moment. Ogólnie moja gin mówiła że na USG nie zawsze jest w stanie lekarz zobrazować że dziecko ma zespół Downa co mnie zaskoczyło bo myślałam że to jest widoczne, i zadała mi kluczowe pytanie a co jeśli się okaże że dziecko ma ta trisomie urodze czy usunę? I szczerze tyle czekamy na to dzieciątko że każde pokochamy bk już jest dla nas najważniejsze.
Beta05 lubi tę wiadomość
Ja 👩 35, on 🧔♂️ 45
Starania od 2021 r.
2 x IUI, bez powodzenia
05.23 cb 💔
Allo mlr 0% ➡️ 11/12.23 szczepienia limfocytami 46%
06.24 ⏸️ pozytywna beta ❤️
10.24 ciąża zatrzymana w 19tc 💔, dziewczynka nasze upragnione szczęście 😭
25.02.2025 ⏸️ pozytywna beta
02.04 jest ❤️ 2.38 cm człowieczka
24.04 ❤️ 6,40 cm bobasa ❤️
30.04 wizyta kontrolna
01.11 czekamy ba Ciebie ❣️ -
Hej, jestem tutaj nowa i aktualnie jestem w 10. tygodniu ciąży. To jest moja pierwsza ciąża.
Mam pytanie odnośnie badań prenatalnych, jestem zapisana na 19 maja - czy tutaj muszę mieć założoną kartę ciąży, bo z lekarzem prowadzącym mam wizytę na 23 maja dopiero, gdzie mi założy tą kartę.
Jeszcze mam pytanie odnośnie tycia w ciąży - czy to jest normalne, abym tak w szybkim tempie tyła - obecnie + 3 kg na plusie, a jeszcze 1 trymestr się nie skończył.Karolina835 lubi tę wiadomość
-
Hej hej, ja już po wizycie takiej nadprogramowej, dziś byłam ostatni dzień w pracy i doktor wysłała mnie na zwolnienie 🫢 tak więc można powiedzieć, że zaczynam najdłuższą majówkę w życiu 😅
Kolejna wizyta 20.05, ciekawe czy wtedy można będzie potwierdzić płeć na więcej niż 80% 😅
Gratuluję udanych wizyt 🌸 -
Sarenia wrote:Hej, jestem tutaj nowa i aktualnie jestem w 10. tygodniu ciąży. To jest moja pierwsza ciąża.
Mam pytanie odnośnie badań prenatalnych, jestem zapisana na 19 maja - czy tutaj muszę mieć założoną kartę ciąży, bo z lekarzem prowadzącym mam wizytę na 23 maja dopiero, gdzie mi założy tą kartę.
Jeszcze mam pytanie odnośnie tycia w ciąży - czy to jest normalne, abym tak w szybkim tempie tyła - obecnie + 3 kg na plusie, a jeszcze 1 trymestr się nie skończył.
Hej!
Teoretycznie nie musisz mieć karty ciąży, mnie nikt o nią nie pytał. To co musisz mieć to skierowanie od lekarza (chyba że idziesz prywatnie). No i jeśli nie będziesz mieć założonej karty ciąży przed 10+0, to nie możesz ubiegać się o ewentualne becikowe, jeśli Ci przysługuje
Co do tycia ciężko mi odpowiedzieć, na pewno to zależy od Twojej wagi i wyjściowego BMI, są kalkulatory pożądanego przyrostu masy ciała w ciąży w zależności od punktu startowego 😊
-
Krolka11, my chcemy zrobić dodatkowy test, skoro wyszło nam pośrednie prawdopodobieństwo ZD, bo chcemy po prostu się przygotować. Na usg wszystko super, fajnie, a później jak przeszło do pappy to załamka.
U córki mojego brata wyszło spore prawdopodobieństwo ZD z wyników pappa, zrobili dodatkowe badania, wyszło ok i finalnie młoda urodziła się zdrowa.Karolka11 lubi tę wiadomość
👧 - 1995 🧑 -1994
Początek starań listopad 2023 r.:
👧 - PCOS, podwyższona PRL, nieregularne miesi@czki.
🧑 - teratozoospermia,
02.2025 r. - morfologia 9%‼️
2025 r.:
27 marca - mamy ❤️ -
Beta05 wrote:Krolka11, my chcemy zrobić dodatkowy test, skoro wyszło nam pośrednie prawdopodobieństwo ZD, bo chcemy po prostu się przygotować. Na usg wszystko super, fajnie, a później jak przeszło do pappy to załamka.
U córki mojego brata wyszło spore prawdopodobieństwo ZD z wyników pappa, zrobili dodatkowe badania, wyszło ok i finalnie młoda urodziła się zdrowa.Beta05 lubi tę wiadomość
Ja 👩 35, on 🧔♂️ 45
Starania od 2021 r.
2 x IUI, bez powodzenia
05.23 cb 💔
Allo mlr 0% ➡️ 11/12.23 szczepienia limfocytami 46%
06.24 ⏸️ pozytywna beta ❤️
10.24 ciąża zatrzymana w 19tc 💔, dziewczynka nasze upragnione szczęście 😭
25.02.2025 ⏸️ pozytywna beta
02.04 jest ❤️ 2.38 cm człowieczka
24.04 ❤️ 6,40 cm bobasa ❤️
30.04 wizyta kontrolna
01.11 czekamy ba Ciebie ❣️ -
Hej dziewczyny, ja się będę z Wami zegnać. Jestem po badaniach mój zarodek się nic nie rozwinął 😭 mam skierowanie do szpitala, jutro jadę.
Trzymam za Was wszystkie kciuki ✊🏻 -
Lilit wrote:Hej dziewczyny, ja się będę z Wami zegnać. Jestem po badaniach mój zarodek się nic nie rozwinął 😭 mam skierowanie do szpitala, jutro jadę.
Trzymam za Was wszystkie kciuki ✊🏻
Tak mi przykro 😢💔💔💔🧒94🧔95
⛪👩❤️💋👨2020
04.2023 początek starań
Gdy nie wychodziło zaczęliśmy robić badania..
🧑:w maju 2024 roku wyszła mi ferrytyna- 5,skończyłam 3 opakowanie Sorbifer -ferrytyna 65 ✅
-wit D -28(suplementacja 2000j w trakcie)
Glukoza /insulina -96 / 6
- prolaktyna 3dc -25 ( do kontroli)
-tsh 1,8
Ft3,ft4,fsh,lh ✅
Testosteron 35✅
Wycięcie polipa z szyjki maj 2024.
🧔morfo 2%(reszta parametrów super ,ruch super )
Obydwoje USG tarczycy ok.
Nieregularne serduszkowanie obydwoje prace na zmiany (inne) 😔
23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku
-( po miesiącu stosowania oleju Olejove - Ona , On oraz witaminy Fertistim dla niej i dla niego,choć nie wiem czy to ich zasługa )
21.05- wizyta gin
15.05-1 prenatalne
-
Karolka11 wrote:Pewnie że zróbcie, bedziesz spokojniejsza. W poprzedniej ciąży nie robiliśmy, zresztą my jestesmy genetycznie przebadani robilismy badania za kilka tysięcy i wyszły ok i to mnie uspokaja. My jeszcze się wstrzymamy bo mamy niskie ryzyko, bedzie cos lekarza niepokoic to wtedy bedziemy je wykonywać. Daj znać jak będziesz mieć wyniki, ale musi być dobrze ❤️
Dziękuję za dobre słowo ❤️ dam znać po poniedziałkowej wizycie.👧 - 1995 🧑 -1994
Początek starań listopad 2023 r.:
👧 - PCOS, podwyższona PRL, nieregularne miesi@czki.
🧑 - teratozoospermia,
02.2025 r. - morfologia 9%‼️
2025 r.:
27 marca - mamy ❤️ -
Lilit wrote:Hej dziewczyny, ja się będę z Wami zegnać. Jestem po badaniach mój zarodek się nic nie rozwinął 😭 mam skierowanie do szpitala, jutro jadę.
Bećka wrote:@Mylove możesz napisać dlaczego odstawiasz xonvea, nie potrzebowałaś?
@psaj91 a jakie miałaś pH moczu, ze musisz obniżyć? Mi ostatnio wyszło 7, interpretacji nie było.
Współczuję wszystkim, które miały ostatnio złe doświadczenia i trzymam kciuki, żeby wszystko rozwinęło się pozytywnie.
Jeszcze chwila i drugi trymestr . Musze sprawdzić może już nie mam mdłości … a tak na lekach cały czas to nawet nie wiem . Próbę muszę zrobić 🤭🤰34 👨31
👧 10 👦 6
🦮🐈
7.11.24- poronienie samoistne
6.03.25- ||
13.03.25- ciąża potwierdzona
29.04- badania prenatalne
9.11.25- termin -
Trzymam za Was wszystkie kciuki ✊🏻
💔 -
Agni97 wrote:A na poprzedniej wizycie wszystko było w porządku? 🥺🥺🥺 Kochana tak mi przykro.. trzymaj się mocno w tym ciężkim czasie, nie wyobrażam sobie co musisz czuć.. 🫂🫂🫂😞😞😞
-
Ja jestem po kontroli i … to jest hit na dobicie. Rysyko korygowane mialam 1:283 dla trisomii 21 ale okazalo sie ze zle zaznaczylam w ankiecie palenie papierosow. Nie pale a zaznaczylam ze tak… po wprowadzeniu tej informacji czyli ze NIE PALE w ciazy moje ryzyko WZROSLO do 1:153 czyli znaczaco od tego ktory byl:(((
-
Lilit tak bardzo mi przykro ❤️🩹👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
27.02.2025 - beta 78.07 U/,prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
1.03.2025 beta 185 U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
6.03.2025 beta 2071 U/I rośnij kropeczko 🥰
12.03.2025 - mamy serduszko ❣️i 3,1mm człowieczka 🥰 rośnij kropeczko 🥰
2.04 2.9cm człowieczka i serduszko 150/min 😍 rośnij kropeczko!
23.04 6.26cm człowieczka 😍 rośniemy! Wszystko wygląda dobrze ❣️
28.04 prenatalne ⌛️🩷💙 USG ok,czekamy na Pappa 🍀