Łożysko na przedniej ścianie a ruchy dziecka
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam przy małym łożysko na przedniej ścianie i pierwsze ruchy ogólnie poczułam dopiero w 18t5 d. i to tylko delikatne pukanie, a w pierwszej ciąży czułam już w 15t1d...z tygodnia na tydzień były niby wyraźniejsze te ruchy, ale słabiej je czułam, często musiałam się skupiać, by zauważyć ruch...po 30 tygodniu stały się już dość mocne, choć nadal mam wrażenie, że synek był mniej ruchliwy niż córcia, choć może było to tylko spowodowane tym łożyskiem na przedniej ścianie...
-
nick nieaktualny
-
Uff... troche mnie uspokoilyscie! Tez mam lozysko na przedniej scianie,moj lekarz inf. Mnie ze ruchy malenstwa moge poczuc pozniej tym bardziej ze to moja 1wsza ciaza. Tydzien temu mialam wazenie ze ktos zpuknal od srodka ale do teraz cisza wiec to nie to:( no nic czekamy z niecierpliwoscia!
-
to moja druga ciąża, w obu łożysko na przedniej ścianie. w pierwszej ruchy czułam od 16 tygodnia a po 20 to już konkretne kopniaki, potem tylko przybierały na siłe i kopała na prawde dużo i mocno teraz w drugiej ciąży ruchy czułam później, dopiero w 18 tygodniu i to bardzo delikatne. teraz czuje co dzień ale duuuuuzo mniej i słabiej niż w pierwszej ciąży. lekarz uspokaja ze wszystko ok jak więc widać nie tylko położenie łożyska ma wpływ
-
Odnawiam wątek. Ja też mam na przedniej ścianie i ruchy zaczęłam czuć gdzieś od 18 tygodnia. Teraz jestem w 24 tygodniu. Czuje ruchy dziecka, jednak w okresie świąt jak tylko siadłam, aby odpocząć czułam kopnięcia i to takie wyraźne. Teraz jakby dzidzia częściej odpoczywała. Ruchy wyczuwam, ale nie są one takie intensywne, mocne jak przed dwoma tygodniami. Także może gdzieś się umiejscowiło, że wszystko amortyzuje a do tego dochodzi ułożenie łożyska na ścianie przedniej.
Jak wy macie? -
nick nieaktualnyW pierwszej ciąży łożysko na tylnej ściance ruchy w 17tc.
W drugiej ciąży łożysko na przedniej ściance i ruchy w 14tc, także nie ma reguły.
Za to łożysko przeszkadzało w oglądaniu malucha na usg, bo zawsze się chował i dopiero tydzień przed porodem zobaczyliśmy jego buzię -