LUTY 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki kochane! Jestem zrozpaczona. Cały dzień spędziłam na poszukiwaniu spodni lub legginsów na swoją 🍑ale w każdym sklepie do którego weszłam „tylko online” 🤯 nie nawidzę zakupów przez internet 😞
Mam pytanko, może ktoś się orientuje. Muszę odnowić prawo jazdy bo kończy mi się termin. Z tego co kojarzę orzeczenie lekarskie jest potrzebne ale nie pamiętam czy idę po prostu do lekarza czy jakieś skierowanie potrzebuje. Jeśli potrzebuje skierowanie to skąd je trzeba wziąć? Poratuje ktos? 😁
Swoją drogą w sobotę poczułam niewielkie kopniaczki i jak spokojnie leżę to uda się czasem je wyczuć 😍pepa, annikana, Palcia lubią tę wiadomość
-
A to mój brzuchol 😂 więc nie ukrywam, że większe spodnie mi potrzebne 🤷♀️
https://zapodaj.net/plik-uY8LiryczXWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 20:56
Pati96, BuBu90, pepa, Ilona.., xmadziax, Nulka, annikana, Animka, Palcia, AgaKa800, Asiex lubią tę wiadomość
-
Asiex wrote:Dziewczyny, zamówiliśmy z mężem detektor tętna, bo po tym jak mnie kaszle mam tak ponaciagane wszystkie ściągna, że przestałam czuć ruchy... I udało nam się złapać tętno 150/min mimo mojej warstwy tłuszczu. To była pierwsza łza, która mi ze szczęścia poszła w tej ciąży 😍34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Agata@ wrote:Z jakich stron można pokazać wam zdjęcie? Zapodaj mi nie działa coś 😞
Agata@ lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Agata@ wrote:A to mój brzuchol 😂 więc nie ukrywam, że większe spodnie mi potrzebne 🤷♀️
https://zapodaj.net/plik-uY8LiryczX
Jeśli chodzi o niebieskie pudełko to tam teoretycznie są 3 opcje czyli pudełko Będę mamą dostępne w szkołach rodzenia i u poloznych, Skarb malucha dostępne w szpitalu po porodzie no i trzecie, czyli próbki po rejestracji na stronie. Niestety nie mam pojęcia co dostaję się za rejestrację na stronie, a przyznam szczerze że wolałabym wiedzieć zanim sprzedam dane. 😂 No i wciąż szukam innych opcji na próbki. 😁BuBu90, Agata@, Ilona.., Pati96 lubią tę wiadomość
22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Ja też nie lubię online. 🤨 I niestety dalej nie mam co na siebie włożyć. Pojechałam do innego H&M trochę dalej od centrum, a tam niespodzianka: nie mieli w ogóle odzieży ciążowej. A że sklepy w Wiedniu czynne tylko do 19, to już nigdzie indziej nie zdążyłam. Jutro robię kolejne podejście.
-
efforts_⭐️ wrote:Dziewczyny, gdzie Wam się najlepiej karmiło bobasa?
Moim pierwszym planem był fotel uszak o którym już jakiś czas temu pisałyśmy, a teraz dużo osób mi mówi, że z fotela korzystać nie będę, bo w nocy nie będzie mi się chciało wstawać😅
W nocy w łóżku na leżąco- polecam, bo ja na początku karmiłam siedząc w łóżku, i mąż mnie musiał szturchać żebym nie usnęła i nie upuściła małej, a na leżąco można przysypiać i bobo się samo obsługuje;)
A za dnia to w zasadzie wszędzie, też myślałam o fotelu ale w sumie nie chciało by mi się do niego wstawać, polecam poduchę do karmienia, chociaż ona też się na początku bardziej przydaje bo później to już człowiekowi wszystko jedno i się karmi gdzie bądź no i z początku te karmienia są częste i bardzo długie, później bobas dochodzi do wprawy i to jest takie max 10 minut na karmienie;) -
Już dziewczyny zbliżacie się do tego magicznego 17-18-19 tygodnia gdzie są już coraz większe szanse na ruchy.
Ja już czuję codziennie kopniaki, a wczoraj wieczorem to tak kopnął, że aż byłam w szoku i mąż poczuł - akurat miał rękę na moim brzuchu.
Ja w przyszłym tygodniu mam połówkowe i nie mogę się doczekać bo jestem ciekawa jak tam waga malucha.
Miło mi się czyta o Waszych dobrych wizytach.
USG połówkowe jest już tylko przez brzuch ? Bo nie wiem jak się ubrać 😂
A dziś byłam na zakupach i pierwszy raz coś kupiłam dla malucha startuje od rozmiaru 56 i 62 😃
https://ibb.co/Trtr1XH
https://ibb.co/V9zfPKP
BuBu90, Agata@, pepa, annikana, Palcia lubią tę wiadomość
-
Ilona.. wrote:Już dziewczyny zbliżacie się do tego magicznego 17-18-19 tygodnia gdzie są już coraz większe szanse na ruchy.
Ja już czuję codziennie kopniaki, a wczoraj wieczorem to tak kopnął, że aż byłam w szoku i mąż poczuł - akurat miał rękę na moim brzuchu.
Ja w przyszłym tygodniu mam połówkowe i nie mogę się doczekać bo jestem ciekawa jak tam waga malucha.
Miło mi się czyta o Waszych dobrych wizytach.
USG połówkowe jest już tylko przez brzuch ? Bo nie wiem jak się ubrać 😂
A dziś byłam na zakupach i pierwszy raz coś kupiłam dla malucha startuje od rozmiaru 56 i 62 😃
https://ibb.co/Trtr1XH
https://ibb.co/V9zfPKPIlona.. lubi tę wiadomość
22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Jak wam zazdroszczę tych połówkowych 🥹 ja dopiero za trzy tygodnie 😞 a już bym chciała poznać kto się tam kryje 😻
-
Badanie na prawo jazdy to trzeba sie udać do lekarza, który takie wykonuje. A nie każdy to robi. I oni mają przygotowane już druczki, które wypełniają, płacisz 200 i dostajesz świstek że stemplem 😅
Maz właśnie od siostry przywiózł 4 worki ubrań dla dziecka 😅 muszę dokupić tylko spioszki i body z długim rękawem do spania i to wszystko. Śpiworka, kombinezony też są. Ogrom! Zastanawiam się, czy zdążę mu choć połowę tego założyć 🤣annikana, Agata@, Animka, Palcia lubią tę wiadomość
-
Murilega wrote:Jeśli chodzi o niebieskie pudełko to tam teoretycznie są 3 opcje czyli pudełko Będę mamą dostępne w szkołach rodzenia i u poloznych, Skarb malucha dostępne w szpitalu po porodzie no i trzecie, czyli próbki po rejestracji na stronie. Niestety nie mam pojęcia co dostaję się za rejestrację na stronie, a przyznam szczerze że wolałabym wiedzieć zanim sprzedam dane. 😂 No i wciąż szukam innych opcji na próbki. 😁
Weszłam na stronę niebieskie pudełko i tam można sprawdzić czy Twoj gabinet ginekologiczny z nimi współpracuje, to samo szpital w którym chcesz rodzić -
Agata@ wrote:Jak wam zazdroszczę tych połówkowych 🥹 ja dopiero za trzy tygodnie 😞 a już bym chciała poznać kto się tam kryje 😻
Agata@ lubi tę wiadomość
-
Kurde ja szyjkę mam badaną na wizycie u gin, a te połówkowe to zawsze robi inny lekarz w totalnie innym gabinecie. To może będzie tylko przez brzuch.
Ja połówkowe mam w czwartek więc efforts chyba jestes pierwsza.
Hach zazdroszczę tej torby ubranek, ja wydałam dziś kupę kasy a prawie nic nie mam 😃tyle, że ja wózek i fotelik z bazą dostanę za free ( ze sklepu) więc tutaj oszczędzę duużo to nie mogę narzekać 😃Animka, Hach lubią tę wiadomość
-
Narobiliście mi apetytu na cynamonki 😅
Wy to już macie ładne te brzuszki u mnie to nadal wygląda jak wzdęcie 🤣🫣
Porównałam sobie z poprzednimi ciążami i na tym etapie zawsze już było ładnie widać, ale wam powiem że nie narzekam, bo brzuszek to się później daje we znaki 😅 -
Ilona.. wrote:Kurde ja szyjkę mam badaną na wizycie u gin, a te połówkowe to zawsze robi inny lekarz w totalnie innym gabinecie. To może będzie tylko przez brzuch.
Ja połówkowe mam w czwartek więc efforts chyba jestes pierwsza.
Hach zazdroszczę tej torby ubranek, ja wydałam dziś kupę kasy a prawie nic nie mam 😃tyle, że ja wózek i fotelik z bazą dostanę za free ( ze sklepu) więc tutaj oszczędzę duużo to nie mogę narzekać 😃
Ilona.. lubi tę wiadomość
-
Mam pytanie do Was ( można macie wiedzę w tym temacie) do jutra jest promka -20% na laktatory momcozy i nie ukrywam, że kusi mnie kupić muszlowy s12 pro czy któraś z Was kiedyś miała i używała ? Albo słyszała, od koleżanki że jest spoko ?