LUTY 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Animka wrote:Kurde, ale ze cala ciążę mnie tak przygotowuje. 😆 masakra. No, ale nic nie zrobimy 😊
Efforts daj znać.
Jeju zjadłam bym coś słodkiego 😔
Ja się pilnuje całą ciążę, no dobra ostatani miesiąc pozwalam sobie trochę na płatki z mlekiem. A tu takie coś. Czytałam, że ta cukrzyca ciazowa to bardziej genetyczne. Pewnie skłonności do cukrzycy zwykłej.
Hipoglikemia też chyba nie do końca ok, trzeba się pilnować.
Ale ja zawsze miałam te cukry w drugiej godzinie wyższe niż po godzinie na krzywej. Moj organizm chyba średnio sobie radzi.34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Mi też lekarz prowadzący nie podaje wagi dziecka. Gdy o to zapytałam to stwierdził, że na tym etapie takie “ważenie” jest bez sensu. 🤷♀️ I że to trochę sztuka dla sztuki jak np. mierzenie stópek.
Dziewczyny, jak mnie dorwał skurcz łydki to mi mąż kazał od razu wstać jak najszybciej i to rozchodzić. Faktycznie pomogło i nawet zakwasu nie było, a ból wcześniej był konkretny. Może u was też się sprawdzi ta metoda.
Magnez biorę teraz Chela Mag B6, bo wyczytałam, że jest delikatniejszy dla żołądka. Do tej pory faktycznie najlepiej tolerowany przeze mnie preparat.
Chyba przejdę się do Biedronki po Lovelę, dzięki za cynk. 🙂 Przemyślałam to i chyba jednak kupię też płyn do płukania, bo w mieszkaniu, do którego się przeprowadzam zawsze się zimą wszystko elektryzowało na potęgę. -
Ja właśnie poszłam w tą myśl że muszę jeść więcej cukru i właśnie wlatuje na drugie śniadanie drożdżówka i słodka kawa 😂
Ale powiem Wam że cieszę się że mam to już za sobą to badanie. Wczoraj byłam taka słaba cały dzień i tylko leżałam w łóżku… i jeszcze wieczorem puściła mi się krew z nosa… masakra. Do tego cały czas byłam głodna, a tylko czułam posmak tego słodkiego 🤮
Także poszłam spać o 22 i wyspałam się jak nigdy 😂
I dzisiaj już od razu lepiej
A dzisiaj spokojny dzień aż do 17 i lecę na szkołę rodzenia 😍
Zobaczymy czy będę zadowolonaannikana, pepa lubią tę wiadomość
-
Murilega wrote:A masz go w cenie w pakiecie? Bo u mnie okazało się że musialabym płacić więc załatwiałam przez POZ. 😉 Ogólnie obie są git więc nie ma to takiego znaczenia.
Tak, mam w pakiecie, więc już chyba nie będę latać tylko zaszczepię się tym co będzie dostępne .
Krzywa za mną!
Przez pierwszą godzinę byłam taka „rozbiegana”, nie mogłam zebrać mysli
Ale akurat zaczął sie live od zaufaj poloznej i jakos polecialo.
Daje cynk ze dzis (albo jutro na black friday) z kodem „MOJSZCZESLIWYPOROD” kurs „jak szczesliwie urodzic” bedzie dostepny za 99 zl
Ja się na niego skuszę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 11:32
pepa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś z Was ma albo planuje albo zna kogoś kto ma matę taką dużą piankową z Nukido?
Jakieś opinie na ten temat? W internecie są różne od takich ze jest super, do takich ze bardzo szybko się rwie
I ogólnie ja to myślałam żeby kupić zamiast dywanu bo idealne wielkości tego są ze mi się wpasuje do pokoju i cenowo też fajnie wychodzą tylko nie wiem jak z jakością… czy nie lepiej dopłacić, a mieć coś lepszego
Kupowałam bratanicy ten namiot tipi od Nukido i jakość super ale nie wiem jak z tymi matami 😂 -
Paulina_C wrote:Zapisałam się też przy okazji na szczepienie na krztusiec, będę miała w medicover i dziś pielęgniarka powiedziała, że boostrix jest na chwile obecna niedostepny i tylko adacel.
Na jakie Wy się decydujecie?
Ja wstępnie właśnie chciałam boostrixa.
Moze jeszcze do grudnia sie pojawia.
Paulina, mnie ostatnio koleżanka mówiła, że na tym etapie wszystkie plamy na ciuszkach dziecięcych psika Vanishem i nawet miałam kupić potestować bo mi się skończył. Nie wiem czego używasz do kąpieli dla Izy, ale Oliwii takie dziwne plamy wyskoczyły jakoś koło 6-7 msc życia (myślałam że jakaś alergia pokarmowa), ale pomogło od ręki mycie jej w LaRochePosay Lipikar, pewnie kojarzysz. A zaraz później zaczęliśmy używać zmiękczacza do wody, myślę że twardość wody też zrobiła robotę. Chociaż tak jak piszesz, to może być chociażby ten Vanish. Ja jakoś dalej oddzielam te ciuszki, ale to bardziej z przyzwyczajenia, no i tych srogich zapasów 😁
Łącze się z Wami w bólu nocnych skurczy łydek, ludzie, okropieństwo. Muszę popracować nad regularnością w braniu magnezu. W pierwszej ciąży mnie oszczędziło, a teraz brr.
Klaudusia, ja mam jakąś podróbę tej maty z allegro, bardzo ją lubię. Kot niestety też 😅 widzę że teraz na promkach ta nukido wypada tak samo cenowo jak no namy, więc warto 😉Klaudusia! lubi tę wiadomość
-
Nulka wrote:Co do pranie Lovela u mnie się sprawdziła a mój syn to od urodzenia dziecko z wrażliwą skórą na wszystko 😅
Z tym że ja piorę w proszku bez płynu do płukania ale z podwójnym programem płukania żeby jak najmniej detergentu na ciuchach zostało - już takie zboczenie po młodym 😅
Tak ja też słyszałam aby pierwsze ciuszki wyprać na 60 stopni plus stosować podwójne płukanie aby detergenty nie pozostawały 🙂 -
Ja dodałam płyn do mycia butelek do koszyka ale nad sterylizatorem się zastanawiam bo chyba wygodniej byłoby z tymi woreczkami do mikrofali ale muszę jeszcze o tym poczytać 😀 A te butelki to wyparza się tak samo niezależnie czy plastik czy szkło?
JoAnn nie będziesz ostatnia z krzywą bo ja idę we wtorek 😀
Moja lekarka na moje pytanie o wagę ostatnio powiedziała że sprzęt jest na to za słaby, więc też na wizytach nie mierzy jedynie sprawdzenie akcji serca i ogólnie co u bobasa.JoAnn lubi tę wiadomość
👫 30/31
🫄🩵 2025 -
Hej! Hej!
Można się do Was przyłączyć? 😉 Podczytuje Was już dłuższy czas, ale dopiero teraz odważyłam się napisać 🫣 Bałam się wcześniej ze względu na stres związany z ciąża... na szczęście wszystko co złe już za nami 😊pepa, Aniaaa94, Iza97, Eveline , Animka, Nulka, xmadziax, Ilona.., JoAnn lubią tę wiadomość
-
Cześć Asiula03! 😃 Rozgość się. Ja też długo podczytywałam i odezwałam się dopiero po pierwszych prenatalnych. 🙂
-
Asiula witamy! Rozgość się. 😊
Ja jeszcze nie wiem czy pójdziemy w Lovi czy Domol sensitive. Ten drugi ma podobno odkażać w sobie, który pozwala prać w niższej temperaturze.
My w ramach SR dostaliśmy niebieskie pudełko a tam jest próbka sudokremu, 1 pieluszka Dada oraz właśnie próbka Lovi więc dobre do testowania. Ta próbka sudokremu jest na tyle duża, że mam nadzieję wystarczy na potencjalne odparzenia. 😅22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Ja wpadłam w szał zakupów bo powiedziałam, że w tym miesiącu kupuję wszystko ! 🤪
annikana, JoAnn lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
efforts_⭐️ wrote:Asiula witaj 🙋♀️ 😊
Ja tą matę nukido już wcześniej tutaj wstawiałam, bo byłam wręcz przekonana, że ją kupię, a teraz mój mąż się zastanawia czy zwykłe piankowe puzzle nie będą lepsze 🤦♀️
Kurcze no ja właśnie nie chce tych puzzli, jakoś wolałabym matę
Tanio teraz wychodzi więc chyba ją zamówię i zobaczymy co to będzie 😂 -
Co do puzzli mate łatwiej utrzymać w czystości 😅 między te puzzle wiecznie coś włazi 🫣
Co do sudokremu ostatnio moja położna powiedziała że nie powinno się go używać przy dziewczynkach (to się tyczy generalnie wszystkich kremów z tlenkiem cynku) bo może powodować nawet sklejanie się warg stromowych 🫣