MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie sama zastanawiam się nad otulaczem do fotelika, nie mam pojęcia czy jest potrzebny. Dzisiaj miałam zagwozdkę czy pod pajace ubiera się body? W obydwu szpitalach, które biorę pod uwagę chcą 3 komplety ubranek, w jednym jest dokładny opis jak takie komplety mogą wyglądać i jak jest pajac to tez i body z krótkim jako zestaw. Myślałam, że pod pajaca nic się nie ubiera😂 ale to tez pewnie zależy od temperatury. Ja już zakończyłam kompletowanie ubranek, przynajmniej na te najwcześniejsze miesiące, muszę się mocno powstrzymywać bo ciagle bym coś zamawiała. Dzisiaj kupiłam trochę rzeczy w Lamillou (jest wyprzedaż i trochę promocji😊). Chyba tak ze szczęścia poszalałam bo byłam dzisiaj drugi raz na krzywej i wyszła dobrze🤗.
U mnie waga jest teraz taka jak przed ciążą, ale bębenek mam już 😀 mąż się ze mnie śmieje, że jestem jak Obelix, pępek mi zaczyna się spłaszczać, pewnie niedługo mi wyjdzie😅. Kupiłam sobie tez dzisiaj biustonosz do karmienia w Lidlu, trochę za duży ale w sumie wygodny. Kupię chyba jeszcze dwa może rzucą mniejsze.7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Dziewczyny, powiedzcie mi proszę jak to jest z tym szpitalem? Jak wybiorę w którym chce rodzic to muszę się tam zgłosić wcześniej np. Do położnej odziałowej i poinformować że chce rodzic w danym szpitalu? Czy po prostu jak zacznie się "akcja" to wtedy jadę do szpitala który sobie wybrałam?
I jesli chciałabym jakieś konkretne informacje o danej porodowce to mam dzwonić tam i pytać? Udzielą mi wszystkich informacji przez telefon? bo na pewno nie można sobie pójść teraz w czasie pandemii i obejrzeć porodowke itd.
Boję się, że jeśli nie będzie miejsca w moim wybranym szpitalu to będę jeździć od jednego do drugiego i w końcu wyląduje w tym "najgorszym" 🙊
Wybaczcie to pytanie, może jest trochę dziwne ale to mój pierwszy poród i w sumie nie wiem trochę jak się zabrać za ten temat 🤪🙈 A zapomniałam zapytać ostatnio o to położną w przychodni na wizycie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 21:54
-
AmazonkA29 wrote:To gratulacje:) A stresowalas się?? Bo ja bardzo się tym stresuje😔
AmazonkA29 lubi tę wiadomość
-
Agnieszka34 wrote:Trochę,ale na połówkowych gin mówił że nic złego nie widzi i mam iść na echo aby sprawdzić jeszcze raz dokładnie.Cały czas byłam nastawiona,że jest dobrze i idę to tylko potwierdzić
-
Agnieszka34 wrote:Trochę,ale na połówkowych gin mówił że nic złego nie widzi i mam iść na echo aby sprawdzić jeszcze raz dokładnie.Cały czas byłam nastawiona,że jest dobrze i idę to tylko potwierdzić
-
Ala nie ja tylko Karolnka 😛
U mnie też ostatnio na wizycie gin wypatrzył jakieś małe zwapnienie, ale kazał się nie martwić, bo ma się samoistnie wchłonąć. Póki co się się nie martwię.
Karolinaaa28 nie wypełniasz żadnej deklaracji ani nikomu nie musisz zgłaszać, że chcesz rodzić w danym szpitalu. Co do telefonu to powinni udzielić wszelkich informacji. Z reguły większość szpitali ma też takie informacje na swoich stronach, zwłaszcza jeśli wymagają konkretnych rzeczy na poród. Niestety zawsze jest ryzyko, że przy dużym obłożeniu Cię nie przyjmą. Z tego jednak, co zrozumiałam jeśli przyjedziesz z konkretną akcją, sporym rozwarciem itp to nie mogą Cię odesłać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 12:16
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karenira wrote:Ala nie ja tylko Karolnka 😛
U mnie też ostatnio na wizycie gin wypatrzył jakieś małe zwapnienie, ale kazał się nie martwić, bo ma się samoistnie wchłonąć. Póki co się się martwię.
Karolinaaa28 nie wypełniasz żadnej deklaracji ani nikomu nie musisz zgłaszać, że chcesz rodzić w danym szpitalu. Co do telefonu to powinni udzielić wszelkich informacji. Z reguły większość szpitali ma też takie informacje na swoich stronach, zwłaszcza jeśli wymagają konkretnych rzeczy na poród. Niestety zawsze jest ryzyko, że przy dużym obłożeniu Cię nie przyjmą. Z tego jednak, co zrozumiałam jeśli przyjedziesz z konkretną akcją, sporym rozwarciem itp to nie mogą Cię odesłać. -
Ja mam ten otulacz do fotelika to jak zimno będzie to tym przykryje 😁😁 ja dużo ciuszków dostałam i narazie do teściowej wywiozlam bo zaraz przeprowadzka i nie mam gdzie trzymać, to wtedy na spokojnie zobaczę co jeszcze potrzebuje dokupić
Szybko mi ostatnio czas leci 🙈 już 26+1 tc ☺️Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Byłam z wczorajszymi wynikami od kardio u gina,zbadał mnie i chyba coś ruszył wziernikiem bo trochę plamię 🤔 kurcze martwię się 😞 w sumie to podczas wsadzania troszkę mnie zabolało.Mam nadzieję że szybko przejdzie..
Ruchy czuję normalnie to chyba jest ok.
Jak ostatnio młody leżał miednicowo to teraz ma główkę ma górze a nogi na dole 😛 -
Ala_Ala musiałam powtórzyć krzywą bo pierwszą robiłam przed czasem ze względu na to, że w 6 tyg ciąży przekroczyłam normy glukozy na czczo (miałam 93). To pierwsze obciążenie glukoza wyszło ok wiec diabetolog kazał mi powtórzyć ok.27 tyg. Teraz tez wyszło w normie. Jestem caly czas na diecie cukrzycowej (No może nie aż tak restrykcyjnej jak na początku) i nie wiem czy to może mieć wpływ na te wyniki ale skoro są ok i z dzieckiem wszystko dobrze to się już tym nie martwię tak jak na początku 😊.
U nas w jednym szpitalu, który biorę pod uwagę, w połowie lutego wracają zajęcia stacjonarne szkoły rodzenia i się zastanawiam czy warto się zapisać, powstrzymuje mnie tylko cena😂7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
My chodzimy na szkole rodzenia. Za 5 spotkań zapłaciliśmy jakoś 450zl. I szczerze jestem mega rozczarowana, same informacje,które człowiek znajdzie w necie lub na pierwszym lepszym kanale na YouTube a takich filmików jest teraz pełno.
Mimo,że to nasze pierwsze dziecko i z mężem mamy zerowe doświadczenie, to na tych zajęciach nie dowiedzieliśmy się nic czego byśmy nie wiedzieli wcześniej. Same takie oczywiste rzeczy.
Teraz czekają nas ostatnie, praktyczne zajęcia z pielęgnacji niemowlaka więc może chociaż na tych zajęciach będzie coś przydatnego. -
Też dziś byłam na badaniu glukozy. U nas nie można czekać w Alab, więc poszłam do lidla na zakupy a na drugą godzinę pojechałam do domu. Myślicie, że to może mieć wpływ na badanie? Jednak powinno się siedzieć te dwie godziny i nic nie robić?
-
No mi i w pierwszej ciąży i teraz mówili, żeby siedzieć, bo niby może to wpływać na wynik. Generalnie glukoza powinna być przyswajana podczas spoczynku. Druga rzecz, że podobno można zasłabnąć i lepiej być na miejscu. No, ale oby Wam to nie wpłynęło na wynik ✊
Emimo lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
AmazonkA29 wrote:Ja zrobię to echo dla świętego spokoju.. Ale mam nadzieję że się wchłonęlo36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Herbatko szkoda, że nie jesteście zadowoleni ze szkoły rodzenia. Może chociaż te praktyczne zajęcia będą ciekawe. Zastanawiam się czy nie wykupić sobie dostępu do filmików ze szkoły rodzenia akademiaporodu.pl. Na razie oglądam sobie na YouTube Joannę Mróz i Mały Dolnoślązak czy jakoś tak.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Emimo wrote:Też dziś byłam na badaniu glukozy. U nas nie można czekać w Alab, więc poszłam do lidla na zakupy a na drugą godzinę pojechałam do domu. Myślicie, że to może mieć wpływ na badanie? Jednak powinno się siedzieć te dwie godziny i nic nie robić?
To na pewno będzie mieć wpływ na badanie niestety. Metabolizm wygląda zupełnie inaczej w ruchu niż w spoczynku. Druga kwestia jest taka, że można się po prostu źle poczuć i np. zwymiotować, zemdleć, dlatego bezpieczniej siedzieć w miejscu, chociażby w aucie pod labem. Wg mnie skoro nie pozwalają czekać w środku to w ogóle nie powinni wykonywać tego badania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 12:57
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021