X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl 12 Asiulka 87 jak czytam wasze i reszty dziewczyn wypowiedzi to podnosicie mnie na duchu z ta krzywa cukrowa. Co prawda mam jeszcze trochę czasu do badania, ale jestem taka osoba, która bardzo wszystko przeżywa i dlatego już ten temat mnie meczy. Ale skoro w pierwszej ciąży dałam radę to teraz tez dam, muszę 😅 nie ma innego wyjścia.

Malinka2021 co ten stres z nami robi :( grunt ze jest już poprawa :)

Malinka2021 lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka87 wrote:
    Ja też myslalam ze ta glukoza to coś strasznego ale nie było tak zle🙂mialam cytrynową wiec smak nie byl tragiczny i na szczęście dobrze się czułam po niej i wyniki tez dobre chociaz na 100% dowiem się w poniedziałek na wizycie u mojego gin🙂gorsza sprawa bo widzę że badania krwi ki się pogarszają w stosunku do ostatniego razu ( mam nadzieje ze lekarz powie ze są jeszcze w normie ciążowej 😋 ) a druga sprawa to dalej jakies bakterie w moczu😐ehh ciągle cos🤔 ja suszarki nie mam wiec się nie wypowiadam😋

U mnie to samo, wyniki krwi trochę gorsze, dziecko wysysa wszystko co najlepsze 🤣 i też mam jakieś drobne bakterie ale póki co lekarz zaleca tylko żurawinę, chociaż piję ją dzień w dzień à efektów brak

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2022, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wizytę w poniedziałek. Dopiero będę miała zleconą krzywą teraz. Coś mi dzisiaj brzuch drętwieje.
    Pisałam Wam, że planuję spakować awaryjną torbę do szpitala i dzisiaj się za to zabrałam, takie podstawy:kosmetyczka, bielizna, piżama, coś do ubrania.
    Zamowiłam też szlafrok z HM, zobaczymy czy warto, jak coś to zwrócę.
    Też tak macie, że czasami dziecko Wam w brzuchu tak ciąży nisko, mam nadzieję, że to nie skracająca się szyjka. Nie pamiętam tego z pierwszej ciąży na tym etapie.

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Mi tak ciąży, ale nie wiem czy to że względu na szyjkę czy tak ma być...

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam krzywą jutro,w końcu,bo musiałam na tydzień odstawić Glucophage przed badaniem,więc jutro wszystko wróci do normy :) A wizyta w poniedziałek. O ile mnie syn nie zarazi. Dzisiaj nie był w szkole,bo co godzinę do 17tej wymiotował. Nie wiem co złapał... robiliśmy mu test na covid jak mąż wrócił i niby negatywny.

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle mam wrażenie w tej ciąży, ze moje dziecko jest bardzo nisko ułożone i jej ruchy tez czuje bardzo bardzo nisko.

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara_1985 wrote:
    Ja też mam wizytę w poniedziałek. Dopiero będę miała zleconą krzywą teraz. Coś mi dzisiaj brzuch drętwieje.
    Pisałam Wam, że planuję spakować awaryjną torbę do szpitala i dzisiaj się za to zabrałam, takie podstawy:kosmetyczka, bielizna, piżama, coś do ubrania.
    Zamowiłam też szlafrok z HM, zobaczymy czy warto, jak coś to zwrócę.
    Też tak macie, że czasami dziecko Wam w brzuchu tak ciąży nisko, mam nadzieję, że to nie skracająca się szyjka. Nie pamiętam tego z pierwszej ciąży na tym etapie.

Klara ja miałam bardzo nisko małego i strasznie mi uciskał szyjkę, bardzo bolało przy chodzeniu, ale lekarka sprawdziła i szyjka dluga i zamknięta. Wiec od tego momentu nie panikowałam już.
    Natomiast ostatnie 2 dni czuje go dużo wyżej i muszę przyznać, że osobiście dla mnie to tragedia. Zaczęła się zadyszka i ucisk przepony, dużo mi ciężej niż jak na dole siedzi

• Soleil Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara_1985 wrote:

Ja również tak mam, czasami wstając z kanapy czuje się jakbym miała znieść jajko.

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Leksa 😉 braciszek będzie się opiekował siostrzyczką 🥰 nie przejmuj się na zaś tą krzywą. Mi wyszła ok, ale nie wiem czy to do końca dobrze bo nie pilnuje się ze słodyczami i będzie ciężko 🤦

5ylwian córka też przyniosła jelitówke, bo niestety panuje i podobno wszędzie jest... My się zawsze ratujemy probiotykami branymi zanim nas weźmie, póki co działa, kiedyś nie braliśmy i całą 3 zmiatało. 😉

Mnie też tak ciągnie brzuch w dół... Co prawda urósł ostatnio i jest po prostu cięższy, ale dziwnie tak. Młodą mam wyżej już troszkę, raz rusza się pod pępkiem, raz nad. Ale ewidentnie kopie nogami w dół.🤣

5ylwian lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Kisielek Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo 🙈 dokładnie czuje jak Młody wierzga nogami na wysokości mojego łona 😅 dziwne uczucie … ja za tydzień mam wizytę u gina, liczę ze do tego czasu przekręci się już głowa do dołu 🙃

• martynkaa87 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a po co wam szlafroki? W szpitalach zazwyczaj jest mega duszno, ja nigdy nie korzystałam i z tego co pamiętam to raczej laski normalnie w samej koszuli lataja.
    Też zaczynam powoli myśleć o spakowaniu torby tylko wyprawkę kosmetyczna muszę zamówić :) wolę być przygotowana:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2022, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że też tak macie z ułożeniem bobasa. Trochę mnie to uspokoiło. Solei, świetne porównanie z tym jajkiem:)
    Moja młoda w nocy przemieszcza się wyżej i wtedy czuję ruchy nad pępkiem.

Mi się szlafrok przydał w szpitalu przy pierwszej ciąży, czułam się mniej skrępowana na korytarzach, zwłaszcza że odwiedzających były wtedy tłumy. Teraz będzie na pewno spokojniej. W domu też lekki ładny szlafrok się przyda.

Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Leksa :) - super, że zasiliłaś grono dziewczynek hehe 🎀

Ja uwielbiam szlafroki i też właśnie muszę upolować taki cieńszy, bo w domu mam grubszy, jest moim najlepszym kumplem po kąpieli i na śniadaniu😂

Wgl właśnie to dobry pomysł, aby awaryjnie mieć spakowaną jakąś torbe do szpitala. Może jakieś nowe klapki- żeście mnie uświadomiły 🙈

Ja we wtorek idę na krzywą i resztę badań. Coś czuje, że może mi też poleciały wyniki w tym żelazo, bo mam mniej sił. No chyba że to przez coraz większy brzuszek. 🥰

Ps. Moja córcia też mnie „zaczepia” bardzo nisko, szczególnie wieczorami. Dobrze, że wizyta już tuż, tuż...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2022, 22:23

Soleil lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam drugą partię „wyprawki” od szwagierki. I kurde nie wiem co myśleć. Prawie wszytkie body długi rękaw+ zabudowane nóżki- to chyba do spania? Ale raczej nie w lecie 🤔
    Ona córkę miała z grudnia więc może dlatego bardziej takie domowe ciuszki miała.

A tak to kilka spodni, body, ale wszystko na długi rękaw.
    Zero sukieneczek/rampersów, w których się kocham- szczególnie w lecie. Czas zacząć polowanie 😂

Tylko mam problem - od jakich rozmiarów zacząć 🙉 56 chyba nie?

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ponarzekalyscie troche na bóle w dole brzucha I od razu troche mi lepiej bo u mnie dziś ewidentnie gorszy dzień jest. Boli właśnie mnie tak nisko. Nie robilam dzis za wiele, po południu wybrałam się z mężem na spacer to musieliśmy go skrócić bo tak jakoś ten brzuch mi w kość dawal😒ciesze się ze mam lekarza lada dzień no oczywiście mały stresik się pojawil😏ehh a na te bakterie to ja tez niby pije sok z żurawiny, używam specjalnego płynu do higieny intymnej dla kobiet w ciąży, mam osobny ręcznik do okolic intymnych I już nie wiem co więcej można zrobić żeby temu zapobiec🤔
    Ana.ta Co do ubranek to ja mam właśnie na 56-62 i to takie cieńsze. Wiem ze dziewczyny pisały ze te 56 mają grubsze a od 62 ciensze😏hmm troche jeszcze czasu to na spokojnie przeanalizuję jak to rozegrać z tymi ciuszkami🙂

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba musimy się przyzwyczaić do różnych dolegliwości teraz 🙈 ja 3 razy musiałam w nocy wstawać do wc tak mnie mała tłukła po pęcherzu znów. A teraz po śniadaniu muszę leżeć, bo czuje takie ciągnięcie w dole. Nie wiem czy to jej ułożenie, czy poprostu znów się tam wszystko powiększa. Także zostaje leżenie...
    Może wczoraj przesadziłam z porządkami:/

Grunt to wiedzieć od czego zacząć z tymi ciuszkami - dzięki Asiulka87. Właśnie widziałam że był ten wątek, ale ciężko znaleźć. 😬

Ps. Ja mam wgl dzisiaj lekkie pieczenie w pochwie- do wizyty wjedzie lactovaginal i spanie bez majtek w długiej koszuli. 😬

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta sprawdźcie z mężem jaka mieliście długość po porodzie i mniej niż Wy raczej nie będzie mieć, 56 szkoda dużo kupować jeśli nie byliście mali. Najlepsze pajacyki po porodzie. 🥰 Body trochę krępuje pępuszek na początku który musi wyschnąć, ja body 56 mam tylko 2 -kopertowe, tak to 6 pajaców i 3 kaftaniki, jakby trzeba było drugą warstwę. Zawsze można podwinąć rękawek z 62. Tylko ja się sugeruję tym, że jesteśmy z mężem oboje wysocy i mieliśmy 55 i 59 po porodzie. 🤣 Córka moja miała jak ja 55.
    Odpoczywaj 😘

Dzień dobry 😁

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek wrote:
    Witaj Leksa 😉 braciszek będzie się opiekował siostrzyczką 🥰 nie przejmuj się na zaś tą krzywą. Mi wyszła ok, ale nie wiem czy to do końca dobrze bo nie pilnuje się ze słodyczami i będzie ciężko 🤦

5ylwian córka też przyniosła jelitówke, bo niestety panuje i podobno wszędzie jest... My się zawsze ratujemy probiotykami branymi zanim nas weźmie, póki co działa, kiedyś nie braliśmy i całą 3 zmiatało. 😉

Mnie też tak ciągnie brzuch w dół... Co prawda urósł ostatnio i jest po prostu cięższy, ale dziwnie tak. Młodą mam wyżej już troszkę, raz rusza się pod pępkiem, raz nad. Ale ewidentnie kopie nogami w dół.🤣
    Synek jednak ma anginę, wieczorem pokazała się ropa na migdałach,na 12 jedziemy do lekarza po antybiotyk... Ja już po glukozie. Kilka razy w życiu miałam to badanie,ale tym razem było najgorzej. Do teraz mam drgawki na myśl o smaku... przez godzinę myślałam,ze ją zwróce. Wyniki popołudniu,więc nerwy są...

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek dziękuje za rady 💛 ja byłam malutkim wcześniakiem 😬 ale oboje jesteśmy wysocy więc pewnie przyszykuje więcej na 62 :) musiałam sprawdzić co to sĄ kaftaniki - już wiem i nie mam ani jednego 😂

5ylwian dużo zdrówka dla synka- to jest dopiero mierzenie się z trudnościami przy ciąży 😘
    Dobrze że po glukozie pozostał tylko niesmak - trzymam kciuki za wyniki ✊

Leżenie pomogło ide tylko nastawić pranie i na króciutki spacer - nie wiem jak u Was ale u Mnie chwilowo piękne słońce ☀️

Jutro wkraczam w kolejny tydzień 🤗 coraz bliżej spotkania - ale to leci 🤭🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2022, 11:33

Zosiek, 5ylwian lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian dobrze, że to jednak nie jelitowka.
    Ja się boję tez, ze mnie zetnie po glukozie.
    Najgorsze jest to, że ja nie wiem jak wytrzymam bez jedzenia i picia przez 12h.
    Dzisiaj w nocy wstałam i 3 milkywaye zjadłam 😱😱😱 ją straszna jestem.

Ana.ta ja głównie 62 kupuje. Ostatnie kupiłam 2 zestawy 56 tylko do szpitala na wszelki wypadek, ale faktycznie mąż był dlugi przy urodzeniu, ja trochę krótsza, ale też 56 na długo się nie przyda u nas. Wiadomo różne sytuacje mogą się zdarzyć, ale jak coś to mąż kupi na szybko.

Tez wstaje po 3x na siku w nocy, ale strasznie dużo wody pije jak się budzę.
    Tez mam ostatnio gorsze dni, dużo leżę w łóżku, bo mnie plecy ciągną już mi trochę brzuch ciąży. Codziennie staram się iść na spacer I robić 10tys kroków, ale powoli ciężko z tym 😀 częściej teraz siedzę na bujanym fotelu przykryta kocem i coś oglądam, albo czytam. Wyglądam jak rasowa babuszka 😂 jeszcze kubek herbaty w ręce całkowicie oddaje piękno tego obrazu. A! I fotel ma podnóżek 🤣
    Ale naprawdę świetny zakup pod karmienie i przytulanie z małym

Asiulka87, Provitamina lubią tę wiadomość

‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ