Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Majetta wrote:Ja zauważyłam, że obecnie mdli mnie jak jestem lekko głodna albo pod sam koniec dnia jeśli ten był intensywniejszy, czytaj biegałam z młodą po placu zabaw
Ej czy wy też macie już widoczne brzuszki? W pierwszej ciąży to gdzieś w okolicy 12 tc był powiększony brzuszek ale to wyglądało z rana jak wzdęcie a teraz przez wzdęcia od samego początku to ja już wyglądam jakby to był no nie wiem 4 mc...
I jeszcze to, że się pocę strasznie. Wiem, że to podwyższony progesteron ale potrafię siedzieć przed kompem i nagle czuję falę gorąca, jak przy menopauzie
Ja też tak mam, że jak długo nie jjem albo jestem głodna to mi niedobrze.
U mnie brzuch będzie widać pewnie dużo później, bo mam trochę ciałka 😊
Mam ochotę na tortille z dużą ilością mięsa, ale mąż mnie sprowadził na ziemię :
,, chcesz żeby nasze dziecko urodziło się w tortilli? '' 😂😂😂
Uśmiałam się jak nie wiem, ale ochota nie minęła 😂😂28.08 ⏸️ 10dpo
30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
-
Ja mam taki brzuch jak w pierwszej ciąży w 5 miesiącu:( noe wiem czym jest spowodowane taki wzrost wagi, przed ciaza schudlam parę kg, a teraz wrocily chyba podwójnie, nie wiem o co chodzi... w pierwdzej ciazy zaczelam tyć od 22 tygodnia i szlo 4kg na miesiąc, po ciazy wrocila waga poprzednia, a teraz niedosc, ze waze 10kg wiecej niz przed urodzeniem Michaski, to jeszcze czuje, ze przytyje pewnie znowu ze 20kg.... bede wygladac jak chodzaca kulka.....
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
natalia1354 wrote:Ja mam taki brzuch jak w pierwszej ciąży w 5 miesiącu:( noe wiem czym jest spowodowane taki wzrost wagi, przed ciaza schudlam parę kg, a teraz wrocily chyba podwójnie, nie wiem o co chodzi... w pierwdzej ciazy zaczelam tyć od 22 tygodnia i szlo 4kg na miesiąc, po ciazy wrocila waga poprzednia, a teraz niedosc, ze waze 10kg wiecej niz przed urodzeniem Michaski, to jeszcze czuje, ze przytyje pewnie znowu ze 20kg.... bede wygladac jak chodzaca kulka.....
Ja głównie tyłam w brzuchu i przytyłam 13kg potem cześć zrzuciłam. Brzucha rano w ogóle nie widać ale po kilku godzinach pęcznieje i teraz ewidentnie jakbym była w 4-5mcu, na pewno by mi miejsca w metrze ustąpili 🙈07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Majetta wrote:Ja głównie tyłam w brzuchu i przytyłam 13kg potem cześć zrzuciłam. Brzucha rano w ogóle nie widać ale po kilku godzinach pęcznieje i teraz ewidentnie jakbym była w 4-5mcu, na pewno by mi miejsca w metrze ustąpili 🙈
A to mi jeszcze urosla druga broda, boje sie ze się roztyje baddzo i nie bede mogla zrzucic 🤷♀️ wiem, ze to niby nie najwazniejsze, ale jednak.. ma ktos jakies sposoby jak nie przytuc w ciazy?
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
natalia1354 wrote:A to mi jeszcze urosla druga broda, boje sie ze się roztyje baddzo i nie bede mogla zrzucic 🤷♀️ wiem, ze to niby nie najwazniejsze, ale jednak.. ma ktos jakies sposoby jak nie przytuc w ciazy?
Tak, dieta o niskim indeksie glikemicznym😊 poczytaj 😊 najlepiej ograniczyć chleb pszenny, makarony itp 😊28.08 ⏸️ 10dpo
-
natalia1354 wrote:Gratulacje ❤️ Będę miała z kim marudzić, ze do wizyty tyyyyyle czasu 😂 ja 23.09 pierwsza wizyta
-
Mam pytanie do Was. Pracuje zawodowo. Nie chcę od razu informować o ciąży współpracownic. Ogólnie atmosferę mam w pracy napięta. Już usłyszałam wcześniej: Ciąża? Chyba nie teraz...od jednej z nich. A tu po miesiącu starań od razu się udało. Po pracy dziś proponowały mi piwo...odmówiłam i już miny nie tege i podejrzliwe. Jak zrobić żeby nie dowiedziały się chociaż do 3 miesiąca?
-
natalia1354 wrote:Gratulacje ❤️ Będę miała z kim marudzić, ze do wizyty tyyyyyle czasu 😂 ja 23.09 pierwsza wizyta
Jestem z wami, ja tez wizyta dopiero 27.09. Ale myśle czy nie umówić się do innej ginekolog wcześniej z pakietu medycznego, jakby mi się spodobała to mogłabym zacząć chodzić.
Apropo brzuszka - ja tex czuje się od tygodnia jakaś wzdęta. Nie wiem o co chodzi ale czuje się ciężko i jakby co najmniej 5 miesiąc ciąży już był 😅natalia1354 lubi tę wiadomość
👩🏻26 👦🏻35
24.09.2020 🤰🏻⏸
Maj 2020 - 🎉🎀👨👩👧
Ponowne starania od sierpnia 2021
7.09 - ⏸🤰🏻
18.09 - puste jajo
07.10 - zabieg
Ponowne starania od listopada 2021
💊euthyrox 100 -
Lulu33 wrote:Mam pytanie do Was. Pracuje zawodowo. Nie chcę od razu informować o ciąży współpracownic. Ogólnie atmosferę mam w pracy napięta. Już usłyszałam wcześniej: Ciąża? Chyba nie teraz...od jednej z nich. A tu po miesiącu starań od razu się udało. Po pracy dziś proponowały mi piwo...odmówiłam i już miny nie tege i podejrzliwe. Jak zrobić żeby nie dowiedziały się chociaż do 3 miesiąca?
Dla mnie takie komentarze od kolezanek są mocno przesadzone, reaguje na takie cos jak płachta na byka bo sama mialam taką pracę, w ktorej obcy ludzie negatywnie komentowali moje wybory, na szczęście stamtad odeszlam ❤
Jak nie chcesz mówić o ciazy, po prostu powiedz, ze nie kazdy ma ochotę na piwo i nie musi byc to zwiazane z byciem w ciąży
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
nick nieaktualnyJestem Wam wdzięczna za każde wsparcie to robi robotę naprawdę Jakie macie dziś Kochane samopoczucie? Moje kiepsko odkąd dowiedziałam się o ciąży, brzuch ściśnięty, mdłości, metaliczny posmak wu ustach, ból głowy, wymioty i zero apetytu i to ciągle uczucie leku przed tym wszystkim, jeszcze dokucza w nocy brak snu dlatego czuję się potwornie zmęczona przez cały dzień Na ten ból głowy musiałam wziąć APAP chociaż broniłam się przed tym Ale już nie dałam rady. Jest ciężko na razie liczę że to jak najszybciej minie.
-
Mnie od nocy boli gardło ☹️ i jestem trochę skołowana, czytałam że po tym progesteronie co mi przepisał może tak być, czuję się jakbym była na kacu 😂
Mam straszna ochotę na śledzie, takie z cebulką w oleju, ale nie chce mi się zrobić. Polecacie jakieś sklepowe dobre w smaku i o dobrym składzie ?
Edit : wysłałam męża do sklepu, kupił wszytskie śledzie jakie były w sklepie hahahahahaha 😂😂 więc pojadłam i chyba długo już nie zjem śledzi 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2021, 14:28
28.08 ⏸️ 10dpo
-
Hej! Jestem tu nowa, pierwszy raz na forum. Wczorajszy test 12 dpo pokazał dwie kreski, to będzie 4 tydzień ciąży 😍 termin wypada na 20 maja 2022 😁
To moja pierwsza ciąża, bardzo się cieszymy 😍 starania zaczęliśmy pod koniec czerwca wiec jakoś tak w 4 cyklu sie udało 😊
Pierwsze objawy to w sumie dziwne sny 😂, non stop kichanie 😳, lekkie pobolewanie piersi i brzucha jak przed okresem oraz, co dziwne i nigdy u mnie nie spotykane, ból pleców 😬. Test zrobiłam w piątek wieczorem wiec czekam teraz do poniedziałku aby zrobić betę i umówić sie do ginekologa na usg oraz po l4 (tam gdzie pracuje na macierzyński idzie sie praktycznie od razu).
Zwarzywszy na to ze jestem świeżakiem w tym temacie 😂 liczę dziewczyny na Wasze dobre rady. Pierwsze co mnie nurtuje to czy w poniedziałek gdy będę robić betę poprosić również o zmierzenie progesteronu? 🤔 i czy mierzyć go później co dwa dni jak betę?
Pozdrawiam Wszystkie przyszłe majowe mamusie 🥰
-
Kisielek wrote:Hej! Jestem tu nowa, pierwszy raz na forum. Wczorajszy test 12 dpo pokazał dwie kreski, to będzie 4 tydzień ciąży 😍 termin wypada na 20 maja 2022 😁
To moja pierwsza ciąża, bardzo się cieszymy 😍 starania zaczęliśmy pod koniec czerwca wiec jakoś tak w 4 cyklu sie udało 😊
Pierwsze objawy to w sumie dziwne sny 😂, non stop kichanie 😳, lekkie pobolewanie piersi i brzucha jak przed okresem oraz, co dziwne i nigdy u mnie nie spotykane, ból pleców 😬. Test zrobiłam w piątek wieczorem wiec czekam teraz do poniedziałku aby zrobić betę i umówić sie do ginekologa na usg oraz po l4 (tam gdzie pracuje na macierzyński idzie sie praktycznie od razu).
Zwarzywszy na to ze jestem świeżakiem w tym temacie 😂 liczę dziewczyny na Wasze dobre rady. Pierwsze co mnie nurtuje to czy w poniedziałek gdy będę robić betę poprosić również o zmierzenie progesteronu? 🤔 i czy mierzyć go później co dwa dni jak betę?
Pozdrawiam Wszystkie przyszłe majowe mamusie 🥰
Hej, witamy 😊 gratulacje 😊
Zrób bete w poniedziałek i progesteron, a po 48h wystarczy powtórzyć betę 😊
Na macierzyński idzie się po urodzeniu dziecka, w ciąży możesz iść jedynie na L4 😊28.08 ⏸️ 10dpo
-
natalia1354 wrote:Dla mnie takie komentarze od kolezanek są mocno przesadzone, reaguje na takie cos jak płachta na byka bo sama mialam taką pracę, w ktorej obcy ludzie negatywnie komentowali moje wybory, na szczęście stamtad odeszlam ❤
Jak nie chcesz mówić o ciazy, po prostu powiedz, ze nie kazdy ma ochotę na piwo i nie musi byc to zwiazane z byciem w ciąży
Z objawów to czuje się świetnie. Oprócz zmęczenia i ciągnących bolących piersi.