Majowe mamy 2025 🤰🏼❤️👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja następną wizytę mam 2.10 😊
Co do zwolnienia to sama nie wiem...z chęcią bym pracowała jak najdłużej ale z drugiej strony pracuje na infolinii i obsługuje całą Polskę...często gęsto jednak Ci klienci potrafią podnieść ciśnienie..no i czuje się ogólnie mega ospała, zmęczona i rozkojarzona 😅MaAnia lubi tę wiadomość
-
Cześć,
Jestem nowa i od czasu do czasu sobię podczutuję, ale dołaczam prawdopodobnie do majowych rozpakowań
Moja beta:
14.09 - 3553
16.09 - 7576
Wg kalkulatora daje to 110% (czyli w górnej granicy normy).
Zastanawiam się jednak czy nie jest za duży przyrost. Spotkała się któraś z was z takim przyrostem?
Dziś 5+2. 35 lat. Jest to moja pierwsza ciąża.
Nie byłam jeszcze u gin (wizyta na NFZ dopiero w połowie października, więc prywatnie muszę coś ogarnąć).
Ciągle jestem w rozjazdach i na urlopach, więc ogólnie roller coaster w życiu.aganieszkam, Soleil_, Fafafą lubią tę wiadomość
-
Murarka wrote:Cześć,
Jestem nowa i od czasu do czasu sobię podczutuję, ale dołaczam prawdopodobnie do majowych rozpakowań
Moja beta:
14.09 - 3553
16.09 - 7576
Zastanawiam się jednak czy nie jest za duży przyrost. Spotkała się któraś z was z takim przyrostem?
Nie byłam jeszcze u gin (wizyta na NFZ dopiero w połowie października, więc prywatnie muszę coś ogarnąć).
Ciągle jestem w rozjazdach i na urlopach, więc ogólnie roller coaster w życiu. -
Moja beta:
14.09 - 3553
16.09 - 7576
Ciągle jestem w rozjazdach i na urlopach, więc ogólnie roller coaster w życiu.
Spokojnie, przysrosty nie sa za duze, u mnie bylo
32.8 po 72 h 224 a po tygodniu 8860.2 i na chwile obecna ciaza blizniacza. Kolejne usg mam 26.09
-
Uff dziękuję, bo już zaczełam się martwić.
Wszelkie objawy mi zeszły oprócz bólu pachwin, a piersi zrobiły się zflaczałe. Więc zaczełam wątpić.
Gratulacje dwóch fasolek
AniaŁ123 wrote:Umówiłam się dziś do gina na NFZ, a raczej w ramach KOC, termin dopiero za miesiąc, bo 15.10... pewnie pójdę gdzieś wcześniej, aby sprawdzić że kropek jest tam gdzie trzeba.
KOC pod stolicą Dolnego Śląska?
-
Soleil_ wrote:Jeśli lekarz nie zaznaczył kodu B, no to pracodawca go nie zobaczy, ale jeśli zaznaczył, to widać
Ogarniam ZLA pracowników, bo zajmuję się kadrami
A co do zwolnienia lekarskiego to jak jak Lexie pisze, nie ma czegoś takiego jak zwolnienie z automatu, tak jak nie ma zwolnienia Z POWODU CIĄŻY - to najczęściej powtarzany mit, że zwolnienie jest na ciążę 😅
Zwolnienie jest z powodu choroby W OKRESIE CIĄŻY. Nie ma znaczenia z powodu jakiej choroby, czy to jest skracająca się szyjka, czy to są niepowsciagliwe wymioty, czy sobie złamiesz rękę lub masz katar - cokolwiek dolega Ci w okresie ciąży, co powoduje brak możliwości pracy, jest podstawą do zwolnienia lekarskiego i ono jest wtedy z kodem B, płatne 100%.
Btw, moja gin u której dzisiaj byłam, nawet nie zapytała czy chcę zwolnienie lekarskie - i tak nie chcę, ale chodzi mi o to, że nie mam żadnych podstaw do niego- ciąża rozwija się prawidłowo, nie mam jakichś uciążliwych dolegliwości, poza tym pytałam ją czy mogę wrócić na siłownię 😅
Dziewczyny, bardzo nie lubię wtykać się do innych wątków miesięcznych, ale zaglądam tu z powodu dziewczyn z wątku staraczkowego (Lexia, Mervee i inne dziewczyny, trzymam cały czas kciuki i cieszę się, ze będziemy blisko terminowo ), więc się wtrącę - pierwszy i ostatni raz, obiecuję
Owszem, zwolnienie nie jest automatycznie z ciąży, ale istnieje cały dość ogólny kod na L4: "O26: opieka położnicza z powodu stanów związanych głównie z ciążą", w tym m.in. O26.8: "Inne określone stany związane z ciążą" - tu mamy "Wyczerpanie i zmęczenie, zapalenie nerwów obwodowych, choroby nerek", no więc pierwsze dwa są naprawdę szerokie, a kolejna podkategoria to O26.9: "Stany związane z ciążą, nieokreślone" - więc jeszcze pojemniejsze pojęcie. Swego czasu dostałam L4 na inny kod z powodu uciążliwego bólu pleców w II trymestrze; musiałam półleżeć na krześle, pracując, no i po prostu mnie to strasznie męczyło.
Gratuluję serduszek, rosnących bet i w ogóle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2024, 18:52
MaAnia lubi tę wiadomość
👧 07.2022 -
Daisy___ wrote:Dziewczyny, bardzo nie lubię wtykać się do innych wątków miesięcznych, ale zaglądam tu z powodu dziewczyn z wątku staraczkowego (Lexia, Mervee i inne dziewczyny, trzymam cały czas kciuki i cieszę się, ze będziemy blisko terminowo ), więc się wtrącę - pierwszy i ostatni raz, obiecuję
Owszem, zwolnienie nie jest automatycznie z ciąży, ale istnieje cały kod na L4: "O26: opieka położnicza z powodu stanów związanych głównie z ciążą", w tym m.in. O26.8: "Inne określone stany związane z ciążą" - tu mamy "Wyczerpanie i zmęczenie, zapalenie nerwów obwodowych, choroby nerek", no więc pierwsze dwa są naprawdę szerokie, a kolejna podkategoria to O26.9: "Stany związane z ciążą, nieokreślone" - więc jeszcze pojemniejsze pojęcie.
Gratuluję serduszek, rosnących bet
I z tym „z automatu”, o to mi chodziło -
Mervee wrote:Gratulacje!! Zobaczymy czy chłopak
Mój powiedział, że będzie dziewczynka, więc na 90% szykuje się chłopak (tak samo jak w szczęśliwym cyklu powiedział, że się nie uda).
Pytanie laika, czy dostaje się rutynowo ten wydruk z USG czy trzeba o niego poprosić? 🥹
@AniaŁ, super! Ja właśnie powinnam mieć dzisiaj bardzo podobną betę, dam znać co i czy coś widać na usg 🥹 już za 2h
Co do wydruku zależy od lekarza. Najlepiej od razu poprosić, jeśli Ci bardzo zależy 😊
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Moja beta:
14.09 - 3553
16.09 - 7576
Ciągle jestem w rozjazdach i na urlopach, więc ogólnie roller coaster w życiu.
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Cześć dziewczyny! Czy mogłabym dołączyć? Tydzień temu zobaczyłam na teście delikatne 2 kreseczki, dzisiaj jestem po trzecim przyroście bety i wszystko wygląda obiecująco na ten etap, więc pomyślałam, że dopuszczę w końcu do siebie myśl, że w maju 2025 zostanę ponownie mamą 💛 na ten moment termin z OM wypada mi na 23 maja.
Dajcie mi momencik to nadrobię wątek i poznam Was lepiej.
Gratulacje dla wszystkich ❤️MaAnia, Soleil_, hellohere665, Nalli, MamaOlka2021, pp2018, KAMA, aganieszkam, Lexia, AniaŁ123, AsiaF, Asia2121, okejka, Fafafą lubią tę wiadomość
-
Daisy___ wrote:Dziewczyny, bardzo nie lubię wtykać się do innych wątków miesięcznych, ale zaglądam tu z powodu dziewczyn z wątku staraczkowego (Lexia, Mervee i inne dziewczyny, trzymam cały czas kciuki i cieszę się, ze będziemy blisko terminowo ), więc się wtrącę - pierwszy i ostatni raz, obiecuję
Owszem, zwolnienie nie jest automatycznie z ciąży, ale istnieje cały dość ogólny kod na L4: "O26: opieka położnicza z powodu stanów związanych głównie z ciążą", w tym m.in. O26.8: "Inne określone stany związane z ciążą" - tu mamy "Wyczerpanie i zmęczenie, zapalenie nerwów obwodowych, choroby nerek", no więc pierwsze dwa są naprawdę szerokie, a kolejna podkategoria to O26.9: "Stany związane z ciążą, nieokreślone" - więc jeszcze pojemniejsze pojęcie. Swego czasu dostałam L4 na inny kod z powodu uciążliwego bólu pleców w II trymestrze; musiałam półleżeć na krześle, pracując, no i po prostu mnie to strasznie męczyło.
Gratuluję serduszek, rosnących bet i w ogóle
ZLA dostaje się z powodu dolegliwości, które uniemożliwiają pracę.
Z kolei w prawie pracy mamy określenie: zwolnienie lekarskie W OKRESIE CIĄŻY, co właśnie powoduje, że nawet jak boli Cię mały palec u stopy i nie ma to najmniejszego związku z ciążą, to dostaniesz ZLA z kodem B, płatne 100%.Lexia lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie nowe dziewczyny ❤️
Lexie, gratki wizyty! U mnie dzisiaj z USG wyszło identycznie: 6+6, a z OM 7+3, z kolei z CRL jakoś tam starsza ciąża, ale małe to takie jeszcze, że nie przywiązuję się bardzo do tego, że pomiary tak pokazały 😅KAMA lubi tę wiadomość
-
Tydzień byłam z mężem w podróży poślubnej i sobie pofolgowałam z jedzeniem. 😛
Gratulacje udanych wizyt.
Właśnie ja nie dostałam zdjęcia, zobaczę, czy na drugiej wizycie coś dostanę. W pierwszej ciąży chodziłam prywatnie i miałam wszystkie opisy wizyt oraz USG.
Na razie na ciąży się mniej skupiam, bo w głowie tylko powódź. 😕 -
Jeżowa wrote:Cześć dziewczyny! Czy mogłabym dołączyć? Tydzień temu zobaczyłam na teście delikatne 2 kreseczki, dzisiaj jestem po trzecim przyroście bety i wszystko wygląda obiecująco na ten etap, więc pomyślałam, że dopuszczę w końcu do siebie myśl, że w maju 2025 zostanę ponownie mamą 💛 na ten moment termin z OM wypada mi na 23 maja.
Dajcie mi momencik to nadrobię wątek i poznam Was lepiej.
Gratulacje dla wszystkich ❤️👩 28 👱♂️28
2018-👼💔 (9tydz)
2019-👼💔 (11tydz)
2021- 👶🏼 synek
2024- 👼👼💔 (16tydz) -
Jest pęcherzyk w macicy, wszystko się prawidłowo rozwija jak na ten etap 🥹
Dostałam duphaston 2x1 na podbicie progesteronu oraz Doktor mi założyła już kartę ciąży 😊 dalej do mnie nie dociera!!!Ammik, Soleil_, Lexia, MaAnia, Nalli, Olalala_22, AniaŁ123, AsiaF, pp2018, Jeżowa, okejka lubią tę wiadomość
2 cs 🍀
02/09/2024 ⏸️ 8dpo, cień cienia
03/09/2024 9 dpo, bHCG: 9,34, prog: 17,37
05/09/2024 11 dpo, bHCG: 64,14, prog: 26,75
07/09/2024 13 dpo, bHCG: 191,19, prog: 24,19
16/09/2024: pęcherzyk 🍀 (5+1)
19/09/2024: zarodek 2mm (5+4)
23/09/2024: serduszko ❤️ (6+1)
07/10/2024: 1.7 cm (8+1)
23/10/2024: 3.63 cm Żelusia (10+3)
02/11/2024: Wyniki Nifty: jestem zdrowa 👸🩷 (11+6)
04/11/2024:🧬 5.46 cm Uparciucha, ❤️163 bpm (12+1)
02/12/2024: Potwierdzona księżniczka na USG👸🩷 (16+1)
“If you can dream it, you can do it.” -
Jestem już po wizycie jak narazie mi ulżyło bo usłyszałam ze ciąża żywa , dzisiaj 5+6tc a CRL 6+2 z tego co brałam we wcześniejszych ciążach zostało -zastrzyki z neoparinu , duphaston no i dołożył mi luteinę a co do hemoglobiny to nie widziałam u niego ze to jakiś tragiczny wynik , żelaza nie może mi przepisać bo jest za wcześnie i to nie jest dobre dla płodu brać żelazo na tym etapie. Dostałam już skierowanie na prenatalne no i następna wizyta 07.10
No i gratuluje tez dziewczynom pozytywnych wizyt ❤️Soleil_, MaAnia, Mervee, Olalala_22, Lexia, AsiaF, aganieszkam, Jeżowa, KAMA, okejka lubią tę wiadomość
👩 28 👱♂️28
2018-👼💔 (9tydz)
2019-👼💔 (11tydz)
2021- 👶🏼 synek
2024- 👼👼💔 (16tydz) -
Mervee wrote:Jest pęcherzyk w macicy, wszystko się prawidłowo rozwija jak na ten etap 🥹
Dostałam duphaston 2x1 na podbicie progesteronu oraz Doktor mi założyła już kartę ciąży 😊 dalej do mnie nie dociera!!!
Gratulacje🎉🎉🎉🎉🎉Mervee lubi tę wiadomość
-
Mervee, MamaOlka2021 gratki😍😍
Mervee lubi tę wiadomość
-
Mervee wrote:Jest pęcherzyk w macicy, wszystko się prawidłowo rozwija jak na ten etap 🥹
Dostałam duphaston 2x1 na podbicie progesteronu oraz Doktor mi założyła już kartę ciąży 😊 dalej do mnie nie dociera!!!
Jakie masz objawy ciąży? Czy masz mdłości? Mnie bolą tylko piersi