🩷🩵 MAJOWE MAMY 2026 🤰🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny kciuki za wizyty ❤️
Ja się wczoraj fatalnie czułam 😔mdłości mnie strasznie męczyły a jeszcze musiałam się dowlec na wizytę ,przynajmniej miałam okazję popatrzeć na moją dzidzię ❤️potem byłam na kawce z koleżanką i nawet udało mi się wypić ciepłą ,bo synek zajął się w kąciku dla dzieci 😁
A dzisiaj szykujemy się na małe obchody halloween. Mamy dresik w dynie i planuje pizzę w kształcie duszków ☺️🙋♀️29
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️30
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
08.2025 Naturalny cud ❤️

-
IT_Girl wrote:Kciuki za dzisiejsze wizyty!
Ja przełożyłam prenatalne do placówki gdzie mnie lekarz skierował więc dopiero za tydzień mam 🫣 Ale za to z rana zamiast późnym popołudniem to może będę się mniej denerwować 😅.
A dzisiaj za to okulista, w przyszłym tygodniu cały pakiet badan mam do zrobienia i jakoś do przodu 😉
Panoramy dzisiaj nie zrobię bo mi odpisali w alabie, że punkt pobrań nie ma zestawu ale już zamówili więc pewnie w poniedziałek/wtorek pójdę.
Miłego dnia dziewczyny!
Ja byłam na prenatalnych w 12 +3 a lekarka mi powiedziała ze lepiej jakbym przyszła pozniej bo mam tyłozgiecie i np przez brzuch maluszka nie widziała a ten tydzien zrobiłby dużą różnice.
Do tego jeszcze mialam pelny pecherz wiec kazala opróżnić zeby cokolwiek zobaczyć. Zapytałam czy zawsze musi być opóźniony, powiedziała ze czasem lepiej pelny 😅 no ale dobrze ze w te stronę
-
U mnie termin oficjalnie przeskoczył na 5 maja, pani doktor mówi, że tego już będziemy się trzymać😉
Monika33, Ania 93 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny tak z ciekawości 😅
Sprawdza się u was chiński kalendarz płci ?
KurtynaMileczenia lubi tę wiadomość
-
Ja będę 12+5, muszę suwak zaktualizować bo jednak wychodzi mi tak z OM.Kassialka wrote:Ja byłam na prenatalnych w 12 +3 a lekarka mi powiedziała ze lepiej jakbym przyszła pozniej bo mam tyłozgiecie i np przez brzuch maluszka nie widziała a ten tydzien zrobiłby dużą różnice.
Do tego jeszcze mialam pelny pecherz wiec kazala opróżnić zeby cokolwiek zobaczyć. Zapytałam czy zawsze musi być opóźniony, powiedziała ze czasem lepiej pelny 😅 no ale dobrze ze w te stronę
Co do pęcherza to mi lekarz powiedział, że mam mieć pusty, ostatnio na USG miałam pełny i mówił że gorzej widać 😅 -
Angolek97017 wrote:Dziewczyny tak z ciekawości 😅
U mnie w poprzednich ciążach się sprawdził, w tej nie. Według kalendarza powinien być chłopiec a ma być dziewczynka, niby... Lekarz powiedział, że na 90% ale mam nadzieję, że trafnie ocenił i już tak zostanie 😊 -
U mnie chiński kalendarz twierdzi ze dziewczynka a ginekolog póki co potwierdza na 80% 😆
Kasieńka lubi tę wiadomość
-
My już po pogrzebie. Do południa zajęłam się robota w kuchni, nawet sernik upiekłam i umyłam okna w jadalni 🫣😁 zajęłam głowę.
Teraz leżę, bo jednak czuje zmęczenie i czekamy na gości. Coś czuję, że dziś padnę szybko. -
Jestem po wizycie, bobas ma 4 cm, a nawet 4,2 i jesteśmy już w 11+0/11+2 😊.
Koksuje dobrze, serce 176 🥰🥰🥰.
Sosenka93, Agat99, Karpatka95, Kassialka, Nicole123, Acmvj, anilewe, zosiasamosia, Ania 93, Default.owa, Kaaro90, kitka_, IT_Girl, KurtynaMileczenia, Wiolami, Scandi-B, A_nulka, Cavarathiel, ami_ami, Kasieńka lubią tę wiadomość
-
Super, pięknie rośnie 🥰Bezimienna wrote:Jestem po wizycie, bobas ma 4 cm, a nawet 4,2 i jesteśmy już w 11+0/11+2 😊.
Koksuje dobrze, serce 176 🥰🥰🥰.
Czekamy jeszcze na wieści od dziewczyn z prenatalnych 🙏❤️👩 30, 👨30
05/2024 cp
07/2024 cb
01/2025 cb
02/2025 cb
05/2025 poronienie zatrzymane (6/9tydz)
09/2025 ⏸️
09.09 pęcherzyk ciążowy z malutkim zarodkiem
17.09 crl 0,8cm i ❤️
30.09 crl 1,9cm 🥹
15.10 3,9cm Bobaska 😍
29.10 Prenatalne - 6cm Małego Człowieczka 🥰
6.11 7,1cm (Dziewczynka 🩷???)
27.11 USG 🙏
30.12 Prenatalne 🙏

-
Angolek97017 wrote:Dziewczyny tak z ciekawości 😅
U mnie kalendarz mówi, że dziewczynka, a będzie chłopak.
W ogóle przyjechałam do rodziców i poczta pantoflowa działa. Wyszłam z psem na spacer, zobaczyła mnie gdzieś córka siostry mojej babci, że przytyłam, że kurtka się nie dopina (akurat byłam zapięta pod szyję) i że chyba w ciąży jestem. To siostra babcia do mojej babci telefon, a ona do mamy, a mama dalej uparcie mówi, że nic nie wie.🤣 Ale kurcze, myślałam, że jeszcze nic nie widać, ale chyba jest inaczej.🙈🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
2 cs - wracamy do starań
⏸️ 22.08 🤞🏻
Beta 24.29
Prog 23
25.08🤞🏻
Beta 203.47
16.09 🤞🏻
0.59 cm bobasa z pięknie bijącym serduszkiem 🩵
23.09
1.21 cm bobasa, bicie serduszka się rozkręciło na całego 🩵
24.10
Prenatalne, 5.4 cm zdrowego bobasa 🩵
28.10
Badania do PAPP-A - 7cm zdrowego chłopca 🩵
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
-> Heparyna & Duphaston

-
Właśnie wróciliśmy do domu. Z Bobo wszystko ok ♥️ ma 6,2 cm, termin został na 12.05. Wyszło idealnie dziś 12+3. Lekarz mówił , ze wszystko ok. Nie widzi nieprawidłowości.
Technicznie - badanie na pustym pęcherzu. Najpierw przez brzuch i miałam tylko rozpięte spodnie, więc było komfortowo. Przez moje tylozgiecje nie mógł czegoś tam zmierzyć i powiedział,że jeszcze na koniec dwa pomiary przez usg dopochwowe. Sugestii co do płci nie było, ja nie pytałam, bo dowiedziałam się ,że on bardzo nie lubi tego pytania 😂 a mi jakoś na tym dziś nie zależało chciałam po prostu tylko usłyszeć że Bobo żyje i jest zdrowe ♥️ Za twa tygodnie wizyta u prowadzącego to może cis zobaczy. Pobrana krew na pappe , ma być do 10 dni wynik.
Agat99, zosiasamosia, Default.owa, Karpatka95, Kassialka, IT_Girl, Ania 93, anilewe, KurtynaMileczenia, Scandi-B, Nicole123, A_nulka, Acmvj, Cavarathiel, kitka_, Kasieńka lubią tę wiadomość
8 lat starań
3 ivf- 5 transferów:
•1 - poronienie zatrzymane 11/8tc - 2021r.
•2 - beta 0
•3 - beta 0
•4 - bladzioch 5-6dpt, potem beta 0
•5 - 26.09.2025 - transfer 5-dniowego zarodka- cudzie trwaj
-8dpt - beta 35, 10dpt - beta 116, 15 dpt - beta 796, 18dpt - beta 3251
*23dpt - ♥️ i 0,22cm ☀️
*29.09 - 1.06 cm Bobo ☀️
*06.10 - 2,00 cm Bobo ☀️ - idealnie 8+4
*10.10 - 2,58 cm Bobo ☀️- 9+3 (z transferu 9+1)
*20.10 - 3,95 cm Bobo ☀️- 10+6 (z transferu 10+4)
*31.10 - prenatalne 6,23 cm Bobo ☀️- 12+3 - usg ok♥️
*14.11 - wizyta
*29.12 - połówkowe
Ciąża z przyczepką leków

-
Kaaro90 wrote:Właśnie wróciliśmy do domu. Z Bobo wszystko ok ♥️ ma 6,2 cm, termin został na 12.05. Wyszło idealnie dziś 12+3. Lekarz mówił , ze wszystko ok. Nie widzi nieprawidłowości.
Technicznie - badanie na pustym pęcherzu. Najpierw przez brzuch i miałam tylko rozpięte spodnie, więc było komfortowo. Przez moje tylozgiecje nie mógł czegoś tam zmierzyć i powiedział,że jeszcze na koniec dwa pomiary przez usg dopochwowe. Sugestii co do płci nie było, ja nie pytałam, bo dowiedziałam się ,że on bardzo nie lubi tego pytania 😂 a mi jakoś na tym dziś nie zależało chciałam po prostu tylko usłyszeć że Bobo żyje i jest zdrowe ♥️ Za twa tygodnie wizyta u prowadzącego to może cis zobaczy. Pobrana krew na pappe , ma być do 10 dni wynik.
Tez mam termin na 12.05 i tez mam tyłozgiecie 😃
U mnie wczoraj bylo 5,95cm
Kaaro90 lubi tę wiadomość
-
Karoo super wiadomość ❤️
KurtynaMilczenia czekamy jeszcze na Twoją relacje z dzisiejszej wizyty
KurtynaMileczenia, Kaaro90 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję wszystkich wizyt!
Dostałam dzisiaj wyniki badań prenatalnych gdzie wszystkie ryzyka są niskie 😍🩷
Wczoraj miałam też wizytę u lekarza prowadzącego gdzie potwierdził, że na razie wszystko jest na bardzo dobrej drodze. Następna wizyta dopiero za 4 tygodnie, więc mam nadzieję, że jakoś szybko ten czas zleci 😅
Dzisiaj wg apki też rozpoczęłam II trymestr (13+0) jednak samopoczucie bez zmian - mdłości, zgaga, zmęczenie. Czekam z ogromną nadzieją jak nabiorę sił 🥹
KurtynaMileczenia, Ania 93, Default.owa, Kaaro90, IT_Girl, Nicole123, A_nulka, Cavarathiel, anilewe, kitka_, melody92, Kasieńka lubią tę wiadomość
-
U nas też wszystko w porządku, wszystkie wymiary prawidłowe, dziecko ma 6,8 cm, mamy 12+2 a wg USG wyszło 13+2 i termin na 7.05 🙈 dziwne, bo 22.10 też miałam USG, ale gdzie indziej i było idealnie co do terminu OM. Troszkę się tym martwię, bo do tej pory było idealnie
PAPPA pobrana, czekam na wyniki
Badanie przez brzuch, a też mam tylozgiecie, pęcherz pusty. W trakcie badania musiałam tylko zrobić 3 przysiady, żeby dziecko się przesunęło 🙈
Agat99, zosiasamosia, Wiolami, Default.owa, Scandi-B, Kaaro90, IT_Girl, Nicole123, A_nulka, ZuziaFruzia, anilewe, Ania 93, kitka_, Kasieńka lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dziewczyny za wszystkie dzisiejsze udane wizyty! ❤️ i dzięki za szczegółowe opisy prenatalnych, u każdego wygląda jednak trochę inaczej
Bardzo się cieszę, że jutro już nowy miesiąc, to był dla mnie najdłuższy październik, niech ten listopad leci raz dwa 😉
Już nigdy nie zgodzę się na tak długie przerwy w wizytach, nauka cierpliwości nie jest dla mnie.
Dziś jestem wykończona, wczoraj 11h w pracy, bo dodatkowe szkolenie po godzinach, dziś biurowe Halloween i jedyne na co mam siły to leżenie 😜
Dużo odpoczynku na weekend dla wszystkich!