WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Drobinka lepiej zapytaj się specjalisty 👌 😂😂
    🤣🤣🤣

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, wybaczcie ze sie nie odniosę, nie mam głowy...

Właśnie udało nam się fartem, dostałyśmy całą salę dla siebie. Nastolatka, z którą byłyśmy wczesniej w sali bardzo źle znosi. Są przy niej rodzice na zmianę, aktuaknie ojciec. Zmieniła się zmiana dyżurujących piekęgniarek, widząc jak próbuję karmić i usypiać okryta tetrą w pełnym świetle sali, podeszła do mnie jedna z nich i zaproponowała właśnie salę obok, za co jestem jej naprawdę wdzięczna. Cały dzień przesiedziałam z Julką na korytarzu (zabawki grające), żeby jednak nie zakłócać rekonwalescencji sąsiadce...

Karmię do 3. Julka idzie o 7:30.

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Ja jestem zaproszona na duza impreze urodzinowa i tez odwolam swoje przybycie😬

Kinga wlasnie, jak tam??!

O kurcze Emma to my nie mamy zadnej rutyny🤷🏻‍♀️ Chcialam kiedys wprowadzic stale pory roznych rzeczy Ale to mega meczenie sie bylo. Jak jest glodna tobje, Jak spiaca to spi, itp🤷🏻‍♀️
    A inne dziewczyny Jak to robicie?

My mamy żelazną rutynę. Ale nic nie było robione na siłę. Mała sama sobie taką wypracowała, ja tylko dbam, żeby nic tej rutyny nie zaburzało. I kładę się z nią zawsze o stałych porach, kąpię o stałej porze. Po spaniu dostaje jedzenie, wiec i posiłki mają stałe pory, mniej więcej bo to zależy ile pośpi. To świetna sprawa. Polecam.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    Jestem, wybaczcie ze sie nie odniosę, nie mam głowy...

Właśnie udało nam się fartem, dostałyśmy całą salę dla siebie. Nastolatka, z którą byłyśmy wczesniej w sali bardzo źle znosi. Są przy niej rodzice na zmianę, aktuaknie ojciec. Zmieniła się zmiana dyżurujących piekęgniarek, widząc jak próbuję karmić i usypiać okryta tetrą w pełnym świetle sali, podeszła do mnie jedna z nich i zaproponowała właśnie salę obok, za co jestem jej naprawdę wdzięczna. Cały dzień przesiedziałam z Julką na korytarzu (zabawki grające), żeby jednak nie zakłócać rekonwalescencji sąsiadce...

Karmię do 3. Julka idzie o 7:30.

To super. Całkiem inny komfort. O ile wczesniej w ogóle można było mówić o jakimkolwiek komforcie. To o której jutro mamy czatować na fotę Juli w nowym outficie? :)

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinko myślę, że podejmiesz najlepszą decyzję. Tylko Ty wiesz ile te wizyty Wam dają i ile to tak naprawdę kosztuje Olka. Jak to jest dla niego koszmarny stres, a nie ma jakiegoś poważnego problemu to kalkulacja jest prosta. Co innego jeżeli naprawdę bardzo tego potrzebuje, widzicie postępy i że to pomoga. Silny stres też nie jest zdrowy i też może mieć konsekwencje. Przytulam <3

Drobinka91 lubi tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    My mamy żelazną rutynę. Ale nic nie było robione na siłę. Mała sama sobie taką wypracowała, ja tylko dbam, żeby nic tej rutyny nie zaburzało. I kładę się z nią zawsze o stałych porach, kąpię o stałej porze. Po spaniu dostaje jedzenie, wiec i posiłki mają stałe pory, mniej więcej bo to zależy ile pośpi. To świetna sprawa. Polecam.
    Mój człowiek.

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wózka to my jesteśmy z naszej spacerówki bardzo zadowoleni. Amortyzacja kiepska, ale przecież dzieci lubią wertepy. Ciężki, ale żeby schudnąć, trzeba ćwiczyć. Za to był tani, jest ładny, a dzieć czuje się w nim komfortowo.
    I szczerze to od początku jak tu z Wami jestem omijam wzrokiem jak widzę, że piszecie o wózkach, bo jakoś kompletnie temat mnie nie jara 🤭

799d9c01817c.jpg

mikka86, KasiaLukasia, Lullaby, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

• Lullaby Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, że nie było mnie tu ostatnie kilka dni ale czas był bardzo intensywny. Całą sobotę spędziłam na sprzątaniu oraz urodzinach siostry i przyszłego szwagra. Było bardzo fajnie, dużo śmiechu. Przyszła rodzina siostry okazała się łapać nasze żarty. Tacy swoi ludkowie. W Dzień kobiet odwiedził mnie teść z kwiatami 😲. Na szczęście posiedział godzinę i leciał dalej. Potem odwiedziliśmy brata. Niestety okazało się, że jego żona jest poważnie chora. Trochę mnie to dobiło powiem szczerze. Przez to też nie miałam nawet siły nic sensownego napisać.

U nas w sumie w porządku. Tymek zaczął jakoś sensowniej jeść. Nawet udało mu się wciągnąć kromkę chleba i pulpety (dostał w całości do rączki i zjadł 😁). No i przemieszcza się szybciej. Nie jest to jeszcze czworakowania ale za to udahe się raczkować do przodu 👍

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    I szczerze to od początku jak tu z Wami jestem omijam wzrokiem jak widzę, że piszecie o wózkach, bo jakoś kompletnie temat mnie nie jara 🤭

Jak dobrze, że się do tego przyznałaś tak otwarcie 😅 mam dokładnie tak samo. Wybaczcie dziewczyny 🤷😁😘

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby wrote:
    Jak dobrze, że się do tego przyznałaś tak otwarcie 😅 mam dokładnie tak samo. Wybaczcie dziewczyny 🤷😁😘
    Lullaby ❤️

• xgirl Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby wrote:
    Haha ja to w ogole duzo rzeczy omijam🤭🤭🤭

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Haha ja to w ogole duzo rzeczy omijam🤭🤭🤭
    Ale Ty jesteś Specjalistą 🤣🤣🤣🙈

• xgirl Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia taaak ogolnie rutyna jest spoko i daje poczucie bezpieczenstwa dziecku tylko u nas jakos tak wyszlo inaczej. Byl np czas gdzie zasypiala 11-12 a teraz nie i tak ciagle sie jej zmienia🤷🏻‍♀️ Ale jest OK wiec nie cisniemy zeby zawsze bylo tak Samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 21:22

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Ale Ty jesteś Specjalistą 🤣🤣🤣🙈
    Ej o chuj wam chodzi😬

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo chyba zamieniam się trochę w Ciebie. Mianowicie zaczęłam ogarniać temat kontynuacji remontu. Zatem większość czasu spędzam na dzwonieniu, jeżdżeniu, robieniu projektów, wybieraniu materiałów itp. Do tego planuje co kupić na te usrane imprezy (uwierzycie, że jeszcze w tym miesiącu mnie na 60 ciotka zaprosiła 🤦) w prezencie i w czym iść.

No i za sprawą m.in Emmy mam teraz netflix. Straszne zło. Siedzę tam i oglądam. Niech mi ktoś to zabierze 🙈😁

Czarna kawa, Sylka135 dawno was tu nie było. Co tam u was? Jak dzieciaki?

Drobinko jeśli czujesz, że jest to słuszna decyzja a wizyty wcale nie są warte takiego poświęcenia to jasne odpuść. Tak jak pisała KasiaLukasia tylko Ty wiesz ile was to wszystkich kosztuje.

KasiaLukasia ostatnio mam podobne refleksje co do tempa w jakim rozwijają się moje dzieci. Za szybko, zdecydowanie za szybko niestety. Po Tymku też widzę, że zrobił się taki mocno kumaty. Nie jest już moja mała słodka cielepką a małym spryciarzem 😭😉 a o starszym to już w ogóle nic nie pisze. Urósł bardzo, za pół roku już do przedszkola. A jeszcze przecież przed chwilą się urodził 🙈

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem w team espiro next !

Monjaktalala lubi tę wiadomość

• Adria Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem fenomenu tacek zamiast pałąka za huja nie wi komu to ustrojstwo potrzebne🤔🙄

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga27_30 jak czytam co przechodzicie za każdym razem w szpitalach to podziwiam Cię coraz bardziej. Masz naprawdę ogromne serce oraz dużo wyczucia i taktu dla cierpienia innych❤️. Cieszę się, że dostałyście osobna salę. Trzymam kciuki żeby wszystko przebiegło zgodnie z planem i za szybki powrót do domku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 21:33

33Sylwia lubi tę wiadomość

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Mogłabym napisać to samo 😉

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby wrote:
    Myślicie, że mogę się wykręcić z tych moich 15 imprez korono wirusem❓Ci ludzie z Rybnika co się zarazili to mieszkają w dzielnicy obok🤦🤦🤦
    Przynajmniej nie będziesz musiała na bank napadać 😀.

Lullaby lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
‹‹ 3180 3181 3182 3183 3184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ