X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy - studentki
Odpowiedz

Mamy - studentki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dusia___ Nowa

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na początku marca, więc zastanawiam się, jak to wszystko ogarnąć. Jak sobie poradziłyście logistycznie z porodem i połogiem w trakcie studiów dziennych? Czy chodziłyście na zajęcia do końca ciąży? Jak prowadzący odnosili się do IPSa? I jak szybko wróciłyście na zajęcia?

• zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że warto abyś porozmawiała na ten temat w dziekanacie i z wykładowcami. Moja "kochana i cudowna" uczelnia powiedziała że ciąża jest moim problemem i ich nie interesuje. Nie chcieli dać mi dziekanki, kazali zaliczyć praktyki będąc na L4... Generalnie mieli chore podejście... Nie. Mogłam nawet starać się o "urlop zdrowotny" w związku z ciąża zagrożoną bo oni ciąży jako choroby nie uznają... Musiałam leżeć a wykładowcy kazali zjawić się na konsultacjach bo oni mailowo nie będą ze mną rozmawiać, mimo że przedstawiłam swoją sytuację, aby poznać możliwości, co prawda E-mailem ale nie mogłam ruszyć się z domu to zostałam obdarzona tekstem "o takich rzeczach nie powinna Pani mówić. A napewno nie wiadomością. Zapraszam na konsultacje." uczelnia prywatna, studia zaoczne. także ja musiałam rzucić to w cholerę...
    Musisz porozmawiać u siebie jak to z ich strony wygląda. Mam nadzieję i trzymam kciuki że u ciebie będzie po ludzku.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja konczylam studia będąc w zaawansowanej ciąży. Chodzilam na zajęcia, wyklady, jednak z własnej inicjatywy Panie prowadzące praktyki zwalnialy mnie z ich odbycia, mówiąc, ze mogę zaszkodzić dzidziusiowi :) dodam, ze studiowałam na uczelni medycznej, stad może tez większe zrozumienie z ich strony.(Co nie zmienia faktu, ze na każdej powinno tak być) Co do porodu i połogu to moja przyjaciolka aktualnie ma IOS i wykładowcy są również bardzo wyrozumiali, chodzi wyłącznie na zaliczenia. Wszystko jest do dogadania w dziekanacie i u samych wykładowców. Nawet zadeklarowali, ze jesli bedzie cos waznego, to moze przyjsc z wozkiem, wiec sie da :) Powodzenia!

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja syna urodziłam na 2 tygodnie przed pierwszą sesją :) Chodziłam na zajęcia do końca, nawet dzień przed porodem pisałam zaliczenie ale naprawdę dobrze się czułam i nie było z tym problemu. Później musiałam pojeździć na egzaminy (sesja) ale potem były ferie, więc te 2 miesiące byłam w domku. A potem to różnie. Część wykładowców pozwalała nie chodzić na zajęcia u części trzeba było być koniecznie, z ćwiczeniami też różnie, ogólnie udało mi się poprzenosić w różnych grupach i miałam zajęcia 2 dni w tygodniu a 3 miałam wolne. I na te 2 dni miałam ciocię, która zostawała z małym. A od drugiego roku chodziłam już normalnie. Moja uczelnia była państwowa :) Pamiętaj, żeby złożyć wniosek na jednorazową zapomogę, u mnie z tytułu urodzenia dziecka dawali 1000zł.

Milenka~11 lubi tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas ITS działał tak, że owszem, możesz mieć ale w zależności od wykładowcy albo możesz przyjść tylko na zaliczenie albo możesz wybrać grupę na którą chodzisz, albo masz 2 dodatkowe nieobecności albo co tam sobie w ramach tego ugadasz :) Co kraj to obyczaj :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Dusia___ Nowa

Wysłany: 6 stycznia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co chodzę na zajęcia, bo dobrze się czuję, ale poród coraz bliżej. Mam nadzieję, że dotrwam jeszcze do sesji i zaliczę ze wszystkimi w normalnym trybie. Dziękuję Wam za wpisy.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ