Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyImiona żeńskie nadane dzieciom urodzonym w 2018 roku.
ZUZANNA - 8866
JULIA - 8468
MAJA - 8033
ZOFIA - 7928
HANNA - 7723
LENA - 7650
ALICJA - 5759
MARIA - 5442
AMELIA - 5310
OLIWIA - 5058
ALEKSANDRA - 4428
Imiona męskie nadane dzieciom urodzonym w 2018 roku.
ANTONI - 9329
JAKUB - 8908
JAN - 8457
SZYMON - 8234
ALEKSANDER - 7324
FRANCISZEK - 7094
FILIP - 6407
MIKOŁAJ - 6008
WOJCIECH - 5862
KACPER - 5437
ADAM - 5168
MARCEL - 4661
STANISŁAW - 4649
MICHAŁ - 4586
WIKTOR - 3908
tunderka lubi tę wiadomość
-
My nadal walczymy z imienniem dla dziewczynki. Obecnie stworzyliśmy z mężem listę. Chyba z 15propozycji mamy, może przez święta uda się nam ja ograniczyć.
Dla chłopczyka przygotowaliśmy ok 5 i tak bym chciała dla dziewczynki ograniczyć.
Póki co pierwsze na liście są:
Laura, Wiktoria, Izabella, Amelia, nikola, korneli.
Jakoś nie mam do tego głowy ostatnio. -
Ja dziś mam dzień bez dzieci biec robię przymiarki sukienek na święta
🙊🙈🙉
Co bym wiedziała czy wogole się w coś zamieszczę.
Ta mi wczoraj przyszła. (chyba za bardzo podkreśla biust 😱)
Co by w końcu ktoś go zobaczyłWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 11:19
Natalia05, White Innocent, Inka150, Katy, Makt, Sofijka85, Agulkowa, KolendrA, Gratka, GWHT lubią tę wiadomość
-
Sweetmalenka piona. Ja dopiero co skończyłam przeglądać szafę i robiłam przymiarki w które bluzki jeszcze się mieszczę, bo idę dziś na wigilię firmową i muszę coś na siebie włożyć przecież 😁 i też aż zrobiłam sobie zdjęcie, bo mam wrażenie, że ten brzuch mi wyskoczył z dnia na dzień taki 🙈 a też dziś 26 tc dopiero.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 11:36
Dorjana, Natalia05, Inka150, Katy, talku, Mia ❤️, Makt, syllwia91, Agulkowa, KolendrA, Gratka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
White Innocent wrote:Sweetmalenka piona. Ja dopiero co skończyłam przeglądać szafę i robiłam przymiarki w które bluzki jeszcze się mieszczę, bo idę dziś na wigilię firmową i muszę coś na siebie włożyć przecież 😁 i też aż zrobiłam sobie zdjęcie, bo mam wrażenie, że ten brzuch mi wyskoczył z dnia na dzień taki 🙈 a też dziś 26 tc dopiero.
Makt lubi tę wiadomość
-
Katy, talku, Mia ❤️, Makt, syllwia91, Agulkowa, KolendrA, Gratka lubią tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
White u Ciebie tez już naprawdę duży!
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
słonykarmel wrote:Ja wczoraj zaczęłam 3 trymestr
chyba z tej okazji mały trochę więcej się ruszał, żebym się nie martwiła
byliśmy w kinie na Gwiezdnych Wojnach, to też na początku się kręcił- chyba było dla niego za głośno, aż próbowałam zasłaniać brzuch, później się uspokoił.
Jesteśmy dalej w lesie z wyprawką, imieniem, żadne nam się nie podoba, nawet nie mówimy nikomu o swoich typach, bo sami nie jesteśmy przekonani i nie chcemy słuchać komentarzy, bo w sumie nie ma co komentować. Nawet jak wybierzemy to nie będziemy za bardzo mówić, wszyscy się przyzwyczają jakoś a każdemu nie dogodzimy
Sylwia, a Wy jakie imię wybraliście?
Jeny, to my wczoraj byliśmy na koncercie PEZETa🤭 nie zaobserwowałam jakiejś nadmiernej ruchliwości, część spała, część się gibała raczej standardowo; generalnie krótkotrwałe narażenie na hałas nie jest szkodliwe (tak czytałam), o wiele groźniejsza jest np. praca w hałasie.
U nas chyba będzie Wanda, może na drugie Aneta, ale mnie dla odmiany byłoby łatwiej z męskim właśnie 😅 -
Natalia05 wrote:Piekne zgrabne brzuszki ☺️ Dorjana mi tez idzie w cycki i ramiona 😀
Ja to już nie mogę na siebie patrzeć 😱
Jak idę do kąpieli to wolę je ręką podtrzymywać co by za bardzo skóry nie rozciagnely 😜
Czuję się strasznie z tym balastem.
Icogorsza obawa o dziecko... Oby rosło i rozwijało się proqidlowo.
A po porodzie też masz takie nawaly???
Ja się zastanawiam czy tym razem będę karmić czy sobie odpuścić -
Sweetmalenka a znasz już płeć? Wg przesądów szykuj się na dziewczynkę 😂
Ja znalazłam zdjęcie z poprzedniej ciąży z podobnego etapu (dokładnie 26+6) i w sumie brzuch mam podobny. Nie wrzucę porównania, bo na tamtym zdjęciu jestem w samych gaciach i staniku 😅 ale jakoś wydawało mi się, że później się ten brzuch pojawił. Szybko człowiek zapomina 😅 -
Mam pytanie do tych z Was, które już mają za sobą USG III trymestru. Jak wyglądało Wasze badanie i opis? Tak samo szczegółowe jak np. Połówkowe?
Pytam bo właśnie jestem bo badaniu. Trwało dokładnie 4 minuty, nawet nie zobaczyłam na ekranie nic, bo był tak skierowany, że tylko lekarka widziała. Nie mam na wydruku żadnych konkretnych pomiarów, siatek centylowych itp, tylko 4 zdjęcia (na nich kilka parametrów wypisane).
Nawet nie zobaczyłam bobasa, bo ekran był skierowany tylko do lekarki, a na tych 4 zdjęciach nie ma fotki buzi
Jestem zdziwiona, bo poprzednie badania miałam prywatnie (a to w luxmed) i były właśnie siatki centylowe, sporo zdjęć, wszystkie wymiary wypisane.
To tak powinno wyglądać? Bo ja już się poważnie zastanawiam, czy nie iść jeszcze raz, prywatnie 😒
-
Ja nie miałam jeszcze usg 3 trymestru ale pamiętam jak miałam z Synkiem, byłam prywatnie i samo usg trwało dość długo i opis taki jak z połówkowego, do tego mieliśmy zdjęcie 3d i ginekolog nagrała nam na płyte kilka ujęć jak Mały szalał, później sama sobie robiłam zdjęcia z tych nagrań żeby uchwycić jak najlepiej twarz Stasia 🙂
Jejku lubi tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
White Innocent wrote:Sweetmalenka a znasz już płeć? Wg przesądów szykuj się na dziewczynkę 😂
Ja znalazłam zdjęcie z poprzedniej ciąży z podobnego etapu (dokładnie 26+6) i w sumie brzuch mam podobny. Nie wrzucę porównania, bo na tamtym zdjęciu jestem w samych gaciach i staniku 😅 ale jakoś wydawało mi się, że później się ten brzuch pojawił. Szybko człowiek zapomina 😅White Innocent lubi tę wiadomość
-
Ja chciałam żeby dziecko nie miało jednego z bardziej popluarnych imion ale moja mama od początku zaczęła wołać do brzucha "Stasinek" i tak Stasinek został Stanisławem. Szkoda że robi się takie popularne bo mi to przeszkadza 😂😂 ale może z kolejnymi dziećmi uda się mniej popularne imiona wybrać.
Dla dziewczynki mamy od dawna wybrane, niepopularne. Ale ostatnio jak powiedzieliśmy jakie, to okazało się, że w rodzinie też tak planują nazwać córkę ehh. A że to bliska rodzina to jeśli oni będą mieli pierwsza dziewczynkę to będziemy musieli szukać innego.
Ja dzisiaj po wizycie. U mnie nie mierzą dzieci. Tylko taki ogólny pogląd.
Ale niestety mam nakaz leżenia pod groźbą szpitala po nowym roku. Szyjka skrócona, miękka, Stasiek głową nisko. Wszytsko szykuje się do porodu. A tutaj jeszcze 8 tygodni...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2019, 09:16
Mia ❤️, Makt, White Innocent, Katy, marcela123, Agulkowa, KolendrA, Gratka lubią tę wiadomość