!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Natka95 wrote:Dziewczyny słyszałyście może coś na ten temat żeby torbiel powodowała dodatnią betę? Szukam różnych możliwości i coś takiego znalazłam w necie, ale nie wiem czy wtedy beta by wzrastała...
Dla mnie to jakiś mit i głupota. Ja też mialam torbiel wcześniej jak w ciąży nie byłam i HCG nie było. Teraz też mam torbiel ale HCG jest z powodu ciąży potwierdzonej na USG.
Moim zdaniem ten mit wziął się z tego że ktoś miał torbiel jednoczenie mógł być w ciąży biochemicznej której nie było widać na USG i stąd przekonanie że HCG jest przez torbiel. Ten kto to wymyślił powinien dostać Nobla głupoty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2020, 12:14
-
VianEthel2 wrote:Natka a ja zapytam jeszcze w jaki sposob on to USG zrobil?
Hmm.. no chyba standardowo. Przezpochwowe USG, szukał w macicy przez chwilę.. naciskał na brzuch...kazał pięści pod pośladki.. Może faktycznie nie było to najdokładniejsze i najdłuższe USG na jakim byłam...
Kur** nie warto wierzyć opiniom z neta... same pozytywne, podobno dokładny lekarz z dobrym sprzętem..dlatego myślałam, że u niego będę prowadzić..
Po 15 powinny być wyniki bety, będę dzwonić do swojej dawnej lekarki bez względu na wynik..
-
zokeia wrote:Bo jeśli masz skończony 7 tydzień i 2 dni, to jesteś W 8 tygodniu
To jak z wiekiem. Mam 36 lat i 2 miesiące, ale jestem w 37 roku życia. To chyba stąd te różnice?
-
Cześć. Nieśmiało się przywitam. Mam 32 lata jestem w pierwszej ciąży, pierwsze 2 tygodnie miałam krwawienia/plamienia. BHCG przerasta dobrze. Dziś idę na usg, dotąd jeszcze zarodka nie widziałam, wg om jestem w 8mym tygodniu.
beyourself, BlackRose 89, Ania81, sisi, Alala lubią tę wiadomość
-
Natka, serio idź do innego lekarza. W poprzednim cyklu miałam biochemiczną (beta podwajała mi się przez tydzień) i lekarz robił mi 2 razy usg, że względu na to że rosła. Naprawdę za każdym razem szukał dokładnie mimo, że beta była na poziomie 200. Później już kazał mi przyjść do siebie do szpitala, bo stwierdził, że tego nie można tak zostawiać. Mam nadzieję, że u Ciebie ostatecznie będzie wszystko dobrze, po prostu Ci się przesunęła owu, a jego sprzęt jest kiepski
Czekamy na wyniki
-
Moanka wrote:Cześć. Nieśmiało się przywitam. Mam 32 lata jestem w pierwszej ciąży, pierwsze 2 tygodnie miałam krwawienia/plamienia. BHCG przerasta dobrze. Dziś idę na usg, dotąd jeszcze zarodka nie widziałam, wg om jestem w 8mym tygodniu.
-
Natka95 wrote:U mnie nie ma nic.... brak nawet przecherzyka w macicy...tylko bardzo grube endometrium.. nic więcej 😭😭😭
Mam zrobić betę i odstawić Duphaston... potem badanie.... możliwe, że pozamaciczna ale nic w sumie niewiadomo.
Trzymajcie się dziewczyny, życzę wam wszystkiego dobrego i powodzenia...Martwię się, że nie obejrzał jajowodów, jeżeli odpukać tam rozwijałby się zarodek to przecież może go rozerwać w każdej chwili...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2020, 13:28