!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
W sumie żadnych zaleceń... odstawić Duphaston, zrobić betę i wysłać mu wyniki, wtedy powie co dalej...
Ale dziewczyny skoro w macicy nic nie ma.... (ja tam na monitorze też nic nie widziałam..) to raczej nie ma już szansprzecież to już 7 tydzień, powinien być choć pęcherzyk...
Kwestia rozwikłania co się wgl wydarzyło i gdzie jest ewentualny zarodek.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Natka95 wrote:Odstawić ten Duphaston?
Lekarz może rzeczywiście nic nie widział, może masz młodszą ciążę. Sprawa jest jeszcze otwarta. Póki co - nie wiesz. Tylko to jest pewne. A 'nie wiem' zawiera w sobie jeszcze możliwy dobry scenariusz
-
Natka a ja zapytam jeszcze w jaki sposob on to USG zrobil?
e_mil_ka lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Cześć mam wynik bety 8656. Nie mogę wyliczyć w kalkulatorze czy jest ok. Któreś was mogłaby mi sprawdzic?Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
nick nieaktualnyNatka tak mi przykro.
Posluchaj sie dziewczyn, nie odztawiaj leków i znajdz innego lekarza. Moze ciaza jest mlodsza.
Jesli bylaby pozamaciczna mialabys juz objawy i bol w jajniku gdzie sie ciaza rozwija. No i jakies krwawienie by sie pojawilo.
Nie trac jeszcze nadzieji
A lekarz niezbyt fajny, moim zdaniem nawet cie nie zbadal porzadne, bo powinien sprawdzic jajniki jesli podejrzewa pozamaciczna i wszystko wyjasnic porzadnie. A nie jak tak jak zrobil -
Ja mam wysokie TSH, które zbijam dawką eutyroxu powiększoną.
Ciąża to cud jak dla mnie.
Z dolegliwości mam obrzmiałe piersi, wychodzą mi żyłki.
Wzdęcia.
A od przedwczoraj jestem ciągle głodna na zmiane z "zaraz zwymiotuje"
Póki co nic nie zwymiotowałam, ale czuje jakby mi wszystko podchodziło do gardła.
Staram się pić 3 l wody dziennie.
Zwiększyłam dawkę kwasu foliowego.
Każda aplikacja mi mówi inny tydzień ciąży.. Nie wiem czego się spodziewać dzisiaj. Czuje lekki stres. Ale wychodzę z założenia, że jak fasolka miałaby się meczyć w moim organizmie to lepiej jej będzie wśród aniołków.
To moja pierwsza ciąża. Raczej jestem dobrej myśli, mimo wszystko -
Beatti wrote:Cześć mam wynik bety 8656. Nie mogę wyliczyć w kalkulatorze czy jest ok. Któreś was mogłaby mi sprawdzic?
6 tydzień - 158 do 31795
7 tydzień- 3697 do 163563
A ty dzisiaj dopiero zaczęłaś 6 tydzień (widze na pasku) czyli ok!
Zobacz ty masz wynik 8656, a beyourself, która jest w 7 tygodniu 3412! Takie sa zakresy, nie ma się co martwić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2020, 10:42
-
zokeia wrote:Cześć BeYourself
Na jakiej dawce Euthyroxu jesteś? Przyjmujesz jod?
Jod mam w Sundose (witaminy które przyjmuje od roku personalizowane pode mnie) i dodatkowo w sumvital mama
Tak mi zalecił lekarz i póki co tego się trzymam. Nie mam plamień (odpukać) i czuje się ok. Wieczorami zdarza się że mam skurcze podbrzusza. -
zokeia wrote:Nie mam kalkulatora, ale na zakresie w tabeli, którą mam na wynikach z laboratorium, to może to być 6 albo 7 tydzień.
6 tydzień - 158 do 31795
Zobacz ty masz wynik 8656, a beyourself, która jest w 7 tygodniu 3412! Takie sa zakresy, nie ma się co martwić
Ja mam chyba 6 tydzień, dzisiaj się okaże. Zobaczymy -
zokeia wrote:Nie mam kalkulatora, ale na zakresie w tabeli, którą mam na wynikach z laboratorium, to może to być 6 albo 7 tydzień.
6 tydzień - 158 do 31795
Dziękuję uspokoilas mnie.
zokeia lubi tę wiadomość
Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
Natka, dziewczyny dobrze mówią, koniecznie sprawdź to u innego lekarza. Ja niestety mam niemile doświadczenia z ginekologami wiec nie ufalabym tak szybkiej negatywnej diagnozie, zwłaszcza ze betę miałaś super, Ciąża kosę być przecież dużo młodsza niż mogłoby się wydawać. U mnie jest 6 dni starasza niż wychodzi z ostatniej miesiączki, sam lekarz był zdziwiony. kiedy będziesz mieć wyniki bety?
Beatti, jaka miałaś wcześniejsza betę i w którym dniu cyklu robiłaś, i w kiedy dokładnie? -
beyourself wrote:75 przyjmuje co drugi dzień.
Jod mam w Sundose (witaminy które przyjmuje od roku personalizowane pode mnie) i dodatkowo w sumvital mama
Tak mi zalecił lekarz i póki co tego się trzymam. Nie mam plamień (odpukać) i czuje się ok. Wieczorami zdarza się że mam skurcze podbrzusza.Ale TSH 0,8
Po kazdym porodzie wpadałam w nadczynność i po ostatnim razie jak przeczytałam wynik, to szybko odstawiłam euthyrox na miesiąc (w takich odstępach badam) i wyszło mi TSH 30! To był hit
-
zokeia wrote:A miałaś wcześniej problem z tarczycą? Ja jestem teraz na dawce 100 codziennie. Ciekawe do ilu mi wywali za jakiś czas
Ale TSH 0,8
Po kazdym porodzie wpadałam w nadczynność i po ostatnim razie jak przeczytałam wynik, to szybko odstawiłam euthyrox na miesiąc (w takich odstępach badam) i wyszło mi TSH 30! To był hit
Tak.. Miałam ale totalnie olałam temat. Tarczyce na początku lipca miałam ponad 4..
Mam brać leki, lekarz stwierdził ze jeśli mam FT3 i FT4 w normie to nie jest źle i tylko miałam zwiększyć eutyrox.