X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !! MARZEC 2021 !!
Odpowiedz

!! MARZEC 2021 !!

Oceń ten wątek:
  • Aleksandra 84 Koleżanka

Wysłany: 20 października 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym - co macie na myśli pisząc "rzeczy higieniczne"? (może mi czegoś brakuje...)

A i PS. potwierdzam odmóżdżenie! ;)

• KJ2020 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja czuje malucha ale dość nieregularnie. Przy czym ja prowadzę cały czas dość aktywny tryb życia wiec na sygnałach z ciała niezbyt się skupiam. Czekam na piątkową wizytę bo po moich początkowych przejściach każde spotkanie z lekarzem mnie stresuje.

Dla maluszka nic nie kupuje, choć po starszym synu została mi hmm wanienka :) chyba przez przypadek :) ale ja planuje zakupy hurtowo, pewnie po nowym roku.

Przy starszym miałam i cały czas mam za dużo rzeczy, teraz ma do tego innego podejście. Chciałabym kupić jak najmniej i jak najrozsądniej. Sporej ilości rzeczy poprzednio po prostu nie wykorzystałam a z innych młody wyrastał w takim tempie że ledwo się obejrzałam.

W ogóle najchętniej kupiłabym używany wózek, poprzednio miałam nowy ale nie wydaje mi się to niezbędne. Tylko ze przy moim trybie życia pewnie najłatwiej będzie mi zamówić coś szybko przez internet. A używany jednak wolałbym zobaczyć na żywo. Ale ani nie mam na to czasu ani ochoty bo o ile normalnie pracuje to zbędne kontakty staram się ograniczyć.

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ale ja tez włożyłam do torby szlafrok , piżame czy kosmetyczke tam zeby leżały. Chyba się wstrzymam jeszcze z zakupami 🙂
    Wiadomo przy pierwszym dziecku człowiek troche bardziej wariuję ale ja az tak nie szaleje staram się korzystać z datków od rodziny, wozek tez mam używany. butelkę chce jedna jak narazie ale poprostu nie mam porównania dlatego pytam.
    Co do higienicznych to wkladki laktacyjne, majtki, wkladki poprodowe, podklady, waciki tego typu rzeczy czyli to co i tak trzeba będzie kupic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 13:22

• KJ2020 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed urodzeniem Juniora sporą część kosmetyków i artykułów higienicznych kupowałam w internetowej aptece Gemini. I do tej pory robię tak zakupy regularnie. Polecam. Mają fajne ceny i szeroki asortyment. Czas realizacji nie jest najkrótszy ale jeśli Wam się nie spieszy to moim zdaniem warto zaczekać.

• Beatti Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka niestety brzuch w nocy bolał mnie dalej bo czułam przez sen. Od rana również trochę lepiej ale nadal boli. Jestem na lekach, większość czasu leżę. Staram się za dużo nie robić.
    Adę czuję sporadycznie, raz na 2-4dni. Ale u mnie może być to spowodowane łożyskiem na przedniej ścianie.
    Ja pokupywalam już rzeczy, nie wszystkie ale większość tylko dlatego że boję się że znów wszystko pozamykają. W poprzedniej ciąży miałam torbę spakowaną juz w 7 m-cu i teraz też tak pewnie zrobię. Niech sobie leży. Urodziłam ponad miesiąc przed terminem, pewnie teraz może być podobnie. Wolę być przygotowana.

Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
    👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
    17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie , że lepiej predzej się przygotowana niz pozniej na wariata. Ceny przez internet maja lepsze ja akurat na allegro chce zamówić ale obczaję tez przez apteke 😉 Beatii a lekarza masz teraz w czwartek? Odpoczywaj jak najwięcej ❤

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatii odpoczywaj o ile możesz. Coś się dzieje, ze brzuch tak daje o sobie znać?
    Ja po wizycie generalnie wszystko ok, posłuchała serca, zrobiła badanie, wypisała skierowanie na kolejne badania, dostałam skierowanie na echo serca płodu, tyje bardzo szybko, chociaż 2 kg na miesiąc to chyba ok, zreszta dopóki mogę chodzić to jest dobrxe😂
    Nie zrobiła usg, ale dzień jakiś dziwny był może dlatego. 10 listopada mam połówkowe, a tydzień później znów wizytę. A 19 echo serca.
    Co do higienicznych artykułów to chyba podstawy, majtki poporodowe, wkładki laktacyjne, podkłady higieniczne , podkłady poporodowe( ja życzyłam dwa opakowania PoNiej już rylko Podpaski, generalnie to najlepiej leżeć na podkładzie jeśli jest taka możliwość ) każda oczyszczanie przechodzi inaczej. Ja to długo miałam i już częściowo dosyć, ze ciagle coś leciało. Dla dzieck kupię pieluszki bambusowe jednorazowe i będę używać wacikow z delikatnym płynem lub mydłem bo ja nie lubię chusteczek nawilzaanych, tak kupuje duże waciki na Allegro i wychodzą tanio, moczę w cieplej wodzie i tyłek czysty, do tej pory tak traktuje maja 2.5 łatkę ( bo jest mama umyj pupkę). A dla dziecka minimum nożyczki z zaokrąglona końcówka , szczoteczkę mam z naturalnego włosia i drewniana tylko wyczyścić, wózek mam, fotelik kupić , a No i delikatny jakiś płyn, u nas sprawdził się hipp, ale chce sprawdzić eco derme, skore miała ok wiec smarowania jako tako niw było potrzeby żadnych nawilżaczy, ciemieniucha była, ale udało się ja zwalczyć masłem, śmierdziało jak cholera, ale nawilzalo , szczoteczka ścieralna i było ok, a kupcie sobie lanoline na sutki i kremik pod pieluszkę bo moja miała strasznie delikatna pupę, widziałam fajna maść z nagietka i pod nie mega tłusta żeby siki i kupa nie podraznialy pupy. Moja do tej pory ma często czerwone w kroku jak się dobrze nie wytrze i trzeba smarować

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Beatti Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w czwartek. Trochę to ciężkie odpoczywać w tym tygodniu bo mam sporo rzeczy. Ale wiadomo wszystko dla malutkiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 14:23

👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona tez słyszałam, że waciki są lepsze, co do kremu na sutki to nie wiem ale pod pieluszki na 100% to chyba taka podstawa, Beatii przy dwójce dzieci napewno jest ciężko odpocząć ale chociaż osiedlaj się do wizyty 😉

Wysłany: 20 października 2020, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie lubię chusteczek nawilżanych... mam wrażenie, że mi się po nich ręce kleją, nie chciałabym sobie nimi wycierać twarzy czy innych części ;)
    U nas świetnie się sprawdziły większe waciki i woda. "Na wynos" kupowałam chusteczki 99% wody. I teraz używamy tylko tych 99% wody, bo nie mamy już przewijaka i pudełko z wodą raczej byłoby dla Małej zbyt intrygujące...

Na pupę - serdecznie polecam WELEDA krem przeciw odparzeniom. Serio - przy największym odparzeniu starczyły może 3 razy, żeby wszystko zniknęło (tu pojawił się mój jedyny błąd zakupowy - sudokrem, który do tej pory grzecznie leży sobie w szufladzie)
    I potwierdzam - maść z lanoliną może się baaardzo przydać

Wysłany: 20 października 2020, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Beatti: jeśli przekraczam granice, to przepraszam...
    Jesteś w ciąży i to jest twój priorytet.
    Przykro mi z powodu Twojego taty. Jeśli jest to Twoja wewnętrzna potrzeba, to jedź nawet kilka razy dziennie na taką mszę - to zrozumiałe. Ale masz prawo nie pojechać, bo jest daleko, bo czujesz ból, bo jest ryzyko korony, bo zwyczajnie jesteś zmęczona...
    Jeśli to był fajny Tata, to z pewnością chciałby, byś była zdrowa

Z tymi zwierzętami - no to ciężka sprawa... nie ma tam u was w pobliżu młodzieży żądnej paru złotych za prostą robotę? tak chociażby przyszłościowo przydałaby się jakaś możliwość. Jeśli nie - wiadomo, dasz radę. Ale może jednak jest jakaś alternatywa :)

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w nocy i teraz czuję kłucie w pochwie...nie jest to bardzo mocne ale doskwiera..czy Wy tez macie takie kłucia? Kurde miałam je na samym początku ciąży a teraz zaczęłam się martwić :/ z szyjką ostatnio było wszystko ok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 08:08

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki, Misiaa mnie czasami qiec mysle , ze nie ma sie czym przejmować. Beatii ja nie znam powodu dla, którego ciężko jest odpocząć ( nie wiem czy nie napisałaś czy mi umknęło). Ja nigdy nie wzięłabym zwierzątka do bloku, to zawsze jest problem z wyprowadzeniem czy podczas wyjazdu.

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka napisz jak po wizycie u diabetologa :)

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa jutro mam wizyte ale będzie dobrze ☺

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka to mi się pomyliło :p ja też spojrzałam źle ostatnio i pisałam że mam teleporadę 21.10 a finalnie jednak 22.10..jakiez bylo moje zdziwienie wczoraj gdy zadzwoniła Danyluk :p dobrze ze byłam w domu, nie wiem czemu zmienili mi dzień rozmowy :p

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaaa ja zawsze zapisuje bo pamięć szwankuje, a jak się czujesz? Q przywslym tygodniu masz wizytę?

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wizyta 29.10 i już znowu się cała trzęsę bo teraz wizyta prywatna to mi powie ile maluch waży, mierzy itp i się denerwuję czy nadal tydzień do tyłu czy więcej (oby nie)

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Beatti Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej nie wiem co się stało ale w jakiś sposób zniknęły moje ostatnie posty.
    Agnieszka ja mieszkam na wsi w domu, mam konie i kury, popołudniami pomaga mi znajoma młodą osobą i dzieci z mężem ale rano muszę je sama ogarnąć bo mąż wychodzi o 5. Zwierzaka zostawić nie możesz, sam sobie jeść nie da. Poza tym niedawno zmarł mój tata, mamy mszę za niego 40km dalej. Dziś odpuścić nie chcę bo są moje urodziny i tata zawsze ze mną był. Ile mogę to odpoczywam, niestety są inne obowiązki których przełożyć się nie da.
    Z dobrych informacji pierwszy raz dziś w nocy poczułam Adę tak wyraźnie. Zrobiła sobie dyskotekę w brzuch i przestał mnie tak boleć brzuch. Więc chyba to była kwestia rozciągających się więzadeł. Jutro sprawdzimy. Dziś od rana dużo gości i
    masa telefonów.
    Misiaa wszystko będzie dobrze na wizycie !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 16:13

👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ale ty przecież nie po in vitro to zwyczajnie owulka się mogła przesunąć. Ponoć do 2 tyg różnicy może być. Ja mam czasem kłucia w pochwie, mówiłam lekarce, ale twierdzi, że takie odczucia mogą być. Nie powoduje to u mnie żadnego problemu z szyjką, także dopóki ona trzyma to ja jestem zadowolona. :)

Wróżę sobie jutro nienajlepszy dzień, bo właśnie wtedy zaczęły się w poprzedniej ciąży moje szyjkowe problemy. I niestety działa mi to na psychikę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 16:13

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ