!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
6+6 to już będzie ❤️👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczkatętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
nick nieaktualny
-
agika88 wrote:To musi być uciążliwe brać leki pół h przed posiłkiem. Nie mdli Cię?
Właśnie mam problem z braniem leków rano. Ja cały czas mam mdłości rano i wieczorem wymioty. Muszę wyczuć sytuację kiedy je wziąć żeby ich nie zwymiotować. Mega z tym problem ale muszę się przemeczyć. -
nick nieaktualnye_mil_ka wrote:Właśnie mam problem z braniem leków rano. Ja cały czas mam mdłości rano i wieczorem wymioty. Muszę wyczuć sytuację kiedy je wziąć żeby ich nie zwymiotować. Mega z tym problem ale muszę się przemeczyć.
Problem się zaczyna kiedy weźmiesz leki i je zwymiotujesz np po pol h, i co wtedy? brać kolejną dawkę czy omijać? -
Natka95 wrote:To mnie znów zmartwila ta statystyka... Wg apki pierwszą betę zrobiłam 13 dpo i byla malutka... W sumie od początku się martwię małymi wartościami jak na ten dzien cyklu... Nie wiem czy owulka się przesunela bo ovu wyznaczył ją dokładnie w ten sam dzień gdy miałam pozytywnego owulaka i spadek temp... Jesli nawet to max o 2 dni, bo potem już wzięłam luteinę.
Ehh no nic, piątej bety nie robię, okaze się na USG.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualnySemireguska, ja tez jutro wizytuje 😊
Co do wyprawki, to ja zaczynam powoli (ale oczywiście bez żadnych decyzji czy zakupów) tez rozkminiac logistykę: czy w ogóle myśleć o wózku rok po roku, co z lozeczkami??
Ale tez za chwile łapie się za głowę i pojawia się strach, czy wszystko będzie dobrze 😏
Osobiście polecam detektor tętna, mnie baaardzo uspokajał. Tylko ja nie wpadałam w panikę, jak nie mogłam znaleźć tętna np. w 12 tc w ciągu dnia, czekałam do rana i wtedy zawsze znalazłam. Ten dźwięk mnie bardzo uspokajał ❤️ Włączałam tylko przez kilka sekund oczywiście (dla tych co się naczytaja, ze szkodliwe 😉). No i maz tez mógł posłuchać 😬
Teraz detektor ma koleżanka, która czeka na rozwiązanie i ja tez bardzo uspokaja (nawet na tym etapie).
Miłej niedzieli ❤️ -
Dziewczyny tak siedziałam i przeglądałam stare zdjęcia usg jak byłam w ciąży z dziewczynami. I zastanawia mnie jedna rzecz.. MIANOWICIE..
Pierwsza Ciąża 1 usg zarodek 8mm i wyszło lekarzowi 7tc 3d
Druga Ciąża 1 usg zarodek 11mm i wyszło lekarzowi 7tc 1d
Wychodzi, że w drugiej ciąży zarodek był większy 3mm a ciąża wg wieku wychodziła młodsza.. Ja już nic nie rozumiem🤦
Czy takie rozbieżności zależą od sprzętu usg? Podkreślę że dwie ciąże były prowadzone u innych lekarzy.. -
Inka, a porównaj jeszcze wielkość GS bo z twgo jakoś tez jest wyliczany wiek ciąży.
2 dni a tak ciężko was nadrobić, nie mam jeszcze nawyku żeby tu zaglądać
Znalazłam przyczynę moich mdłości- kawa! A już się bałam, ze słodycze
Co do wyprawki, to ja za wiele nie muszę kupować, wózek, fotelik, łóżeczko mam. Ciuszki po synku dałam kumpeli bo rodzi bliźniaki w sierpniu, wiec coś tam wróci do mnie do marca. No chyba, ze będzie dziewczynka
Będę musiała kupić na pewno staniki do karmienia, bo poprzednie wyrzuciłam, wyglądały już okropnie. Musiałam każdy prac w pralce po jednorazowym uzyciu, bo strasznie mnie zalewało nawet na końcu karmienia. A po praniu ręcznym nadal czułam zapach starego mleka -
Cabrera fajnie że w rozsądny sposób korzystałaś z detektora, ja właśnie nie wiem czy by mnie bardziej uspokajał czy wręcz odwrotnie. Moja koleżanka z powodu detektora kilkanaście razy jeździła na IP bo nie potrafiła wyłapać tętna lub jej się wydawało, że jest nieprawidłowe bo się czegoś naczytala. Pamiętam jak ją położna skrzyczała, że trzeba umieć z nich korzystać i że takich spanikowanych ciężarnych jest więcej.
I mówiła że najwcześniej jest sens dopiero po 16tyg bo wcześniej ciężko wyłapać. A po 16tyg już powoli zaczynają się ruchy wyczuwalne , więc ja sama nie wiem czy umiałabym ze spokojem i w rozsądny sposób z niego korzystać 🙄
-
Zaokrąglają Wam się już brzuszki? W sensie zmienia się coś w nich? Czy to jeszcze dużo czasu?👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
nick nieaktualnyMisiaa wrote:Mam 2 córki, lecz niestety obie nie żyją i po nich mam prawie wszystko...bo nigdy nie zdążyły nic założyć...druga córeczka żyła 2.5 miesiąca więc wózek też był już kupiony.. teraz dla kolejnego Szkraba będę dokupowała coś ok 30tc bo modlę się dotrwać choć do 34tc..
Missia tak mi przykro, niezwykle silna kobieta z ciebie jest. Trzymam kciuki zeby teraz wszystko skonczylo sie dobrze. -
Frelciaa wrote:Zaokrąglają Wam się już brzuszki? W sensie zmienia się coś w nich? Czy to jeszcze dużo czasu?
Nieee, to za szybko raczej, chociaż to sprawa mocno indywidualna.
Mnie w drugiej wypchnęło wcześniej niż w pierwszej ciąży i to o jakieś 4 tygodnie, w 12 tc nie miescilam się w normalne spodnie chociaż nie miałam kg na plusie względem początku ciąży. -
Frelciaa wrote:Zaokrąglają Wam się już brzuszki? W sensie zmienia się coś w nich? Czy to jeszcze dużo czasu?
Zależy od budowy kobiety i u mnie wszystkie ciąże były widoczne bardzo wcześnie, w piątym miesiącu wyglądam jakbym szła do porodu a w terminie jak w ciąży mnogiej...
U mnie już widać dół brzucha lekko zaokrąglony.sisi lubi tę wiadomość
-
Pytam bo u mnie brzuch spuchnięty ale oczywiście od zastrzyków i progesteronu. Jestem ciekawa kiedy zauważają osoby normalnej postury. Mam szerokie biodra ale wąska talie 🙈👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
nick nieaktualnySemireguska o 14:00, a Ty??
Frelcia, ja tez mam nieco wydety brzuch, ale wydaje mi się, ze to od progesteronu 😊
Mam podobna budowę (szerokie biodra i wąska talia) i z synem brzuch ledwo widoczny w 16 tc. W sumie nawet przy porodzie (37+4) nie był zbyt duży 🤷♀️ -
W 16tc? Wow to mega późno chyba 😃👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
Litania do św Józefa 🙏🏻