X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAŚCI, KREMY PRZECIW ROZSTĘPOM jakie, od kiedy?
Odpowiedz

MAŚCI, KREMY PRZECIW ROZSTĘPOM jakie, od kiedy?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co smaruję się oliwką Nivei, ale kupiłam też w aptece balsam Linoderm firmy Ziołolek. Jak wykończę oliwkę - a to już niebawem - zabieram się za ten balsam. A później chyba spróbuję tego kremu rossmanowskiego, bo wiele osób go sobie chwali :)
    A jakie będą efekty, okaże się za kilka miesięcy :)

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem wielką fanką kremu Baydreama ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2013, 19:15

• mała mi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni temu rozpoczęłam przygodę z serum z Palmers'a i muszę z przykrością stwierdzić, że jestem trochę rozczarowana. Serum jest bardzo gęste, dość ciężko się rozprowadza i w ogóle się nie wchłania. Obecnie mam problem ze skórą - brzusio rośnie, skóra rozciąga się powodując uczucie pieczenia ( porównywalne z poparzeniem słonecznym)i tu ukojenie przynosi La Roche Posay LIPIKAR AP ( do skóry atopowej i podrażnionej, przeznaczony również dla niemowląt od 1 dnia życia). Mimo, że nie jest typowo ciążowym kosmetykiem to naprawdę świetnie się sprawdza. Polecam głównie tym, które mają podobny problem ze skórą :)

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• KamilaB Nowa

Wysłany: 26 maja 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero staram się o dziecko, ale moja młodsza siostra ma już za sobą ciążę i podczas jednej z rozmów z nią temat zszedł na rozstępy powstające w czasie ciąży. podesłała mi stronę, z której korzystała kremnarozstepy.com.pl , która dość szczegółowo porusza ten problem. Teraz wiem, że na pewno zamówię sobie jakiś krem już w czasie ciąży bo walka z powstałymi już rozstępami jest zazwyczaj długa i trudna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchaj ja naczytałam się w pewnej książce że na rozstępy żaden krem nie pomoże :( ewentualnie zniweluje ich widoczność :(
    żeby się ich ustrzec należy opuszkami palców lekko szczypać brzuszek codziennie chociaż 5 min. Podobno wtedy my same ten brzuszek przygotowujemy do rozciągnięcia się i rozstępów nie powinno być.Tak jak wiadomo że to macica
    sama rozciąga nam brzuszek i dlatego mamy rozstępy bo skóra jest nie przygotowana na takie rozciągnięcie DODATKOWO! wcierać po każdym takim szczypanku oliwkę ;))
    Mam nadzieję że mogłam pomóc :)

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozstępy powstają ,gdy poziom kortyzolu we krwi wzrasta (a jak wiadomo w ciąży on rośnie ,kortyzol osłabia włókna kolagenowe i sprężyste) Wówczas skóra staje się cieńsza i bardziej podatna na rozciąganie.
    Aby obniżyć poziom kortyzolu trzeba w swojej diecie mieć dużo ryb. Lub łykać kwasy dha ,które zmniejszają poziom kortyzolu.
    Czynniki genetyczne nie do końca są zbadane , bo są np ja miałam rozstępy przed ciążą , w ciąży nie pojawił mi się ani jeden ,a moja mama miała rozstępy po 2 córce na piersiach...

Jeśli chodzi o kremy ja stosowałam płynu do kąpieli z babydrema + krem z babydrema od 1 m-ce , od 4 m-ce na zmiane stosowałam babydrema , z ziają maamamia i palmersa :)) nic mi nie wyszło:)

Ale ja też nie przytyłam dużo bo 12 kg a 3 dni po porodzie 9 kg mniej było.
    Potem już woda schodziła

Co do balsamów nawilżających nie stworzonych dla kobiet w ciąży.
    Ja bym ich nie stosowała na brzuch... bo nie są przeznaczone dla kobiet w ciąży... i zawierają parabeny i inne sub ,które nie powinna stosować kobieta ciężarna ,ale to już każdego decyzja.

Ja jako kosmetolog mówię nie dla takich produktów...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja stosuje oliwke z ziajki- fajnie zmieksza skóre i nie ma tego parcia...ze zaraz mi skóra peknie na brzuszku :-)

oliwka o miłym zapachu i dobrze sie wchłania- koszt ok 14zł- starcza mi na 3tyg.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ