X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 ja nie mam problemów z cisnieniem a ręce spuchnięte cały dzień. Moje palce jak serdelki wygladaja- krotkie grube 😡W ogole to ręce mam za krótkie 🙉🙉🙉

• Kaach Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj miałam Was pytać od kiedy przestałyście nosić pierścionki ? Ja wczoraj zdjęłam obrączkę bo boje się, że później już nie zdejmę 🙈, ale lewa ręka jeszcze spoko :).

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • antonna Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    A wczoraj miałam Was pytać od kiedy przestałyście nosić pierścionki ? Ja wczoraj zdjęłam obrączkę bo boje się, że później już nie zdejmę 🙈, ale lewa ręka jeszcze spoko :).

Ja zdjelam jakos w 30 tc. Mi co prawda nic nie puchnie, ale rozchodzą sie stawy i w pierwszej ciazy przegapilam dobry moment i sie musialam mocno nameczyc, zeby zdjac obraczke 🙈

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co na uporczywe skurcze łydek? Myślałam, ze dziś w nocy utne sobie nogi 😭. Złapały mnie skurcze w łydkach 3 razy!! Biorę magnez 2x1 i asparganian 3x1 ale to chyba za mało... borykała się któraś z podobnym problemem?

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo a myślałaś o wizycie u osteopaty ,fizjoterapeuty ? Oni na prawdę potrafią już na jednej wizycie zdziałać cuda.
    Rozluźniają mięśnie . Faszerowanie się dodatkowymi lekami to też nie dobrze.
    Ja piłam też sok z buraków żeby zaparć nie było bo jelita też mają wpływ na skórcze
    czegoo nie wiedziałam nawet.🤷

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Martynkowo a myślałaś o wizycie u osteopaty ,fizjoterapeuty ? Oni na prawdę potrafią już na jednej wizycie zdziałać cuda.
    Rozluźniają mięśnie . Faszerowanie się dodatkowymi lekami to też nie dobrze.
    Ja piłam też sok z buraków żeby zaparć nie było bo jelita też mają wpływ na skórcze
    czegoo nie wiedziałam nawet.🤷

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi 🙂

Za dużo - właśnie ostatnio rozmawiałam z ginem i pisze tutaj jako osoba z problemami z szyjka i też właśnie mówił, że wzdęcia zaparcia mogą indukować skurcze i wpływać na szyjkę, więc jak są osoby z dużymi problemami to warto aby i również o to dbały, ale czy ma to też wpływ na skurcze łydek 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 właśnie ten osteopata co ja do niego chodzę to on mi to tłumaczył że jelita są powiązane z kręgosłupem kręgosłup z nogami itd. Ja do dzisiaj mam taki nerwoból w pośladku ale musimy czekać aż urodzę bo właśnie chce to rozmasować przez brzuch . Sama zdziwiona byłam że jak to tak działa.
    Ale to się gdzieś spina od góry wszystko . Przepraszam że takie trochę masło maślane ale nie umiem tak fachowo wytłumaczyć jak on 🙈

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo, też uważam ze wizyta u osteopaty potrafi zdziałać cuda ;) polecam wszystkim :) a byłaś po 38 tc żeby „przygotował” Cię do porodu? Ja miałam na początku duży problem z bólem w pośladku właśnie promieniującym do kręgosłupa, myślałam że to rwa a okazało się że winna była noga 😂😂 po wizycie jak ręka odjął ;) teraz wybieram się na początku nowego roku :)

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Monia88 właśnie ten osteopata co ja do niego chodzę to on mi to tłumaczył że jelita są powiązane z kręgosłupem kręgosłup z nogami itd. Ja do dzisiaj mam taki nerwoból w pośladku ale musimy czekać aż urodzę bo właśnie chce to rozmasować przez brzuch . Sama zdziwiona byłam że jak to tak działa.
    Ale to się gdzieś spina od góry wszystko . Przepraszam że takie trochę masło maślane ale nie umiem tak fachowo wytłumaczyć jak on 🙈

Rozumiem, dzięki🙂 ja też zacznę chodzić ale to fizjoterapeuty, który też jest osteopata bo kręgosłup zaczyna mi doskwierać, ake już przed ciąża miałam problemy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 ostatni raz byłam przed tym incydentem co szyjka zaczęła się skracać. Potem on stwierdził że odpuszczamy i spotkamy się po porodzie. Pewnie gdyby było ok chodziła bym do dziś albo bym urodziła naturalnie już.
    Jedyne co to dotykał brzucha i patrzył ułożenie małej i coś tam z moimi biodrami ale nie pamiętam o co chodziło .

Gaja88 lubi tę wiadomość

• Anulas Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Propo zaparc... Czy ból, kłucie, skurcze odbytu to normalne??? Miałam już tak kilka razy. A wczoraj mała była wyjątkowo ruchliwa to już całkiem tragedia😡😡😡 Skurcz trwa kilka sekund ale daje popalic.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Dziewczyny, co na uporczywe skurcze łydek? Myślałam, ze dziś w nocy utne sobie nogi 😭. Złapały mnie skurcze w łydkach 3 razy!! Biorę magnez 2x1 i asparganian 3x1 ale to chyba za mało... borykała się któraś z podobnym problemem?

Ja bralam 2x1 asparginian i 2x1 chela magbe 6. Ze skurczami mam problem całe życie więc dr już przed transferem kazala mi brać. W ciąży mialam 1 incydent w ciagu kilku minut 5x w jedną łydkę mnie chwycil😵😵😪😪 Nie wiem czy jest na to cos skutecznego. Teraz każdej nocy się boję. Co prawda dr mówiła że mogę dalej brać ten magnez ale już odstawiłam skoro szyjka dluga i skurczy brak.

• antonna Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam, ze jak w pierwszej ciazy lapal mnie skurcz lydki to robilam cos ze stopa i przechodzilo. Chyba chwytalam za palce stopy i przyciągałam do siebie. Nie pamietam na 100% czy robilam to wlasnie w ten sposób, ale moze nie zaszkodzi Wam sprobowac 🙈

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ten manewr z unoszeniem palcy na mnie nie działa, ale są osoby którym przynosi to ulgę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Niestety ten manewr z unoszeniem palcy na mnie nie działa, ale są osoby którym przynosi to ulgę.

To chyba trzeba poprostu przetrwać 😪, ja jak miałam problemy z drętwieniem palców i rąk i bólem a brałam asparginy 3x2 dziennie opaski, i dl gin właśnie mówił, ze niestety jak nic innego złego się nie dzieje to muszę jakoś to przetrwać....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2020, 13:50

• antonna Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Anulas juz niedlugo! Wyczuwam, ze masz jakis spadek nastroju. Juz niewiele zostalo! Koncowka jest trudna, ale dasz rade! 😘

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Możecie mi powiedzieć jak wygląda prenatalne badanie USG u p. Sz. w okolicy 20 tygodnia?
    Doktor przełączy się na 3D? Czy będzie to wyglądać jak pierwsze prenatalne?
    Tak patrzę ma Wasze suwaczki i Ale już Większość z Was ma blisko do porodu. Super. Trzymam za Was kciuki.
    Ja właśnie siedzę i oglądam film od dr Sz.
    Życzę też Wszystkiego Najlepszego po Świętach 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2020, 14:09

l22nej28tcppkg68.png
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiaa we wtorek mogę zdać relację bo właśnie będę miała wizytę u Sz 🙈. Już się boje, że o brzuch będzie sapał.

Jasiaaa lubi tę wiadomość

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiaaa wrote:
    Cześć.
    Możecie mi powiedzieć jak wygląda prenatalne badanie USG u p. Sz. w okolicy 20 tygodnia?
    Doktor przełączy się na 3D? Czy będzie to wyglądać jak pierwsze prenatalne?
    Tak patrzę ma Wasze suwaczki i Ale już Większość z Was ma blisko do porodu. Super. Trzymam za Was kciuki.
    Ja właśnie siedzę i oglądam film od dr Sz.
    Życzę też Wszystkiego Najlepszego po Świętach 😊
    Całość badania jest przez brzuch. Jedynie szyjkę Ci zmierzy dopochwowo. Nagrywa Ci film, ale nie jest tak ładnej jakości jak prenatalne. Nie przełącza się chyba na 3D, bynajmniej ja nic nie widziałam. I niestety dr mocno ciśnie brzuch. Ja pamietam, ze rzucał mną 3 razy po kozetce, bo mały się schował. I kazał się na boki obracać. Zrobi Ci zdjęcie jak się maluch pozwoli sfotografować. Nasz miał dr w nosie i przytulił się do łożyska ;). Pamiętaj o pendrivie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2020, 14:55

Jasiaaa lubi tę wiadomość

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi 🙂
    Kaach, trzymam kciuki za wizytę. Powodzenia.
    Ja jeszcze trochę zanim pojadę do dr Sz. ale muszę przyznać, że nie tęsknię za nim.
    Kaach, a jaki masz problem z brzuchem? Siniaki?
    Martynkowo, nasza ostatnio też nie chciała mu się odwrócić tak jak chciał to naciskał brzuch.

l22nej28tcppkg68.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ