🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
A wczoraj miałam Was pytać od kiedy przestałyście nosić pierścionki ? Ja wczoraj zdjęłam obrączkę bo boje się, że później już nie zdejmę 🙈, ale lewa ręka jeszcze spoko .HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Kaach wrote:A wczoraj miałam Was pytać od kiedy przestałyście nosić pierścionki ? Ja wczoraj zdjęłam obrączkę bo boje się, że później już nie zdejmę 🙈, ale lewa ręka jeszcze spoko .
Ja zdjelam jakos w 30 tc. Mi co prawda nic nie puchnie, ale rozchodzą sie stawy i w pierwszej ciazy przegapilam dobry moment i sie musialam mocno nameczyc, zeby zdjac obraczke 🙈👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Dziewczyny, co na uporczywe skurcze łydek? Myślałam, ze dziś w nocy utne sobie nogi 😭. Złapały mnie skurcze w łydkach 3 razy!! Biorę magnez 2x1 i asparganian 3x1 ale to chyba za mało... borykała się któraś z podobnym problemem?13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
nick nieaktualnyMartynkowo a myślałaś o wizycie u osteopaty ,fizjoterapeuty ? Oni na prawdę potrafią już na jednej wizycie zdziałać cuda.
Rozluźniają mięśnie . Faszerowanie się dodatkowymi lekami to też nie dobrze.
Ja piłam też sok z buraków żeby zaparć nie było bo jelita też mają wpływ na skórcze
czegoo nie wiedziałam nawet.🤷
-
nick nieaktualnyZa dużo za dużo wrote:Martynkowo a myślałaś o wizycie u osteopaty ,fizjoterapeuty ? Oni na prawdę potrafią już na jednej wizycie zdziałać cuda.
Rozluźniają mięśnie . Faszerowanie się dodatkowymi lekami to też nie dobrze.
Ja piłam też sok z buraków żeby zaparć nie było bo jelita też mają wpływ na skórcze
czegoo nie wiedziałam nawet.🤷
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi 🙂
Za dużo - właśnie ostatnio rozmawiałam z ginem i pisze tutaj jako osoba z problemami z szyjka i też właśnie mówił, że wzdęcia zaparcia mogą indukować skurcze i wpływać na szyjkę, więc jak są osoby z dużymi problemami to warto aby i również o to dbały, ale czy ma to też wpływ na skurcze łydek 🤔 -
nick nieaktualnyMonia88 właśnie ten osteopata co ja do niego chodzę to on mi to tłumaczył że jelita są powiązane z kręgosłupem kręgosłup z nogami itd. Ja do dzisiaj mam taki nerwoból w pośladku ale musimy czekać aż urodzę bo właśnie chce to rozmasować przez brzuch . Sama zdziwiona byłam że jak to tak działa.
Ale to się gdzieś spina od góry wszystko . Przepraszam że takie trochę masło maślane ale nie umiem tak fachowo wytłumaczyć jak on 🙈 -
Za dużo, też uważam ze wizyta u osteopaty potrafi zdziałać cuda polecam wszystkim a byłaś po 38 tc żeby „przygotował” Cię do porodu? Ja miałam na początku duży problem z bólem w pośladku właśnie promieniującym do kręgosłupa, myślałam że to rwa a okazało się że winna była noga 😂😂 po wizycie jak ręka odjął teraz wybieram się na początku nowego rokustarania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
nick nieaktualnyZa dużo za dużo wrote:Monia88 właśnie ten osteopata co ja do niego chodzę to on mi to tłumaczył że jelita są powiązane z kręgosłupem kręgosłup z nogami itd. Ja do dzisiaj mam taki nerwoból w pośladku ale musimy czekać aż urodzę bo właśnie chce to rozmasować przez brzuch . Sama zdziwiona byłam że jak to tak działa.
Ale to się gdzieś spina od góry wszystko . Przepraszam że takie trochę masło maślane ale nie umiem tak fachowo wytłumaczyć jak on 🙈
Rozumiem, dzięki🙂 ja też zacznę chodzić ale to fizjoterapeuty, który też jest osteopata bo kręgosłup zaczyna mi doskwierać, ake już przed ciąża miałam problemy. -
nick nieaktualnyGaja88 ostatni raz byłam przed tym incydentem co szyjka zaczęła się skracać. Potem on stwierdził że odpuszczamy i spotkamy się po porodzie. Pewnie gdyby było ok chodziła bym do dziś albo bym urodziła naturalnie już.
Jedyne co to dotykał brzucha i patrzył ułożenie małej i coś tam z moimi biodrami ale nie pamiętam o co chodziło .
Gaja88 lubi tę wiadomość
-
Martynkowo wrote:Dziewczyny, co na uporczywe skurcze łydek? Myślałam, ze dziś w nocy utne sobie nogi 😭. Złapały mnie skurcze w łydkach 3 razy!! Biorę magnez 2x1 i asparganian 3x1 ale to chyba za mało... borykała się któraś z podobnym problemem?
Ja bralam 2x1 asparginian i 2x1 chela magbe 6. Ze skurczami mam problem całe życie więc dr już przed transferem kazala mi brać. W ciąży mialam 1 incydent w ciagu kilku minut 5x w jedną łydkę mnie chwycil😵😵😪😪 Nie wiem czy jest na to cos skutecznego. Teraz każdej nocy się boję. Co prawda dr mówiła że mogę dalej brać ten magnez ale już odstawiłam skoro szyjka dluga i skurczy brak. -
Pamietam, ze jak w pierwszej ciazy lapal mnie skurcz lydki to robilam cos ze stopa i przechodzilo. Chyba chwytalam za palce stopy i przyciągałam do siebie. Nie pamietam na 100% czy robilam to wlasnie w ten sposób, ale moze nie zaszkodzi Wam sprobowac 🙈👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyAnulas wrote:Niestety ten manewr z unoszeniem palcy na mnie nie działa, ale są osoby którym przynosi to ulgę.
To chyba trzeba poprostu przetrwać 😪, ja jak miałam problemy z drętwieniem palców i rąk i bólem a brałam asparginy 3x2 dziennie opaski, i dl gin właśnie mówił, ze niestety jak nic innego złego się nie dzieje to muszę jakoś to przetrwać....Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2020, 13:50
-
Anulas wrote:Niestety ten manewr z unoszeniem palcy na mnie nie działa, ale są osoby którym przynosi to ulgę.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Cześć.
Możecie mi powiedzieć jak wygląda prenatalne badanie USG u p. Sz. w okolicy 20 tygodnia?
Doktor przełączy się na 3D? Czy będzie to wyglądać jak pierwsze prenatalne?
Tak patrzę ma Wasze suwaczki i Ale już Większość z Was ma blisko do porodu. Super. Trzymam za Was kciuki.
Ja właśnie siedzę i oglądam film od dr Sz.
Życzę też Wszystkiego Najlepszego po Świętach 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2020, 14:09
-
Jasiaa we wtorek mogę zdać relację bo właśnie będę miała wizytę u Sz 🙈. Już się boje, że o brzuch będzie sapał.
Jasiaaa lubi tę wiadomość
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Jasiaaa wrote:Cześć.
Możecie mi powiedzieć jak wygląda prenatalne badanie USG u p. Sz. w okolicy 20 tygodnia?
Doktor przełączy się na 3D? Czy będzie to wyglądać jak pierwsze prenatalne?
Tak patrzę ma Wasze suwaczki i Ale już Większość z Was ma blisko do porodu. Super. Trzymam za Was kciuki.
Ja właśnie siedzę i oglądam film od dr Sz.
Życzę też Wszystkiego Najlepszego po Świętach 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2020, 14:55
Jasiaaa lubi tę wiadomość
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Dzięki za odpowiedzi 🙂
Kaach, trzymam kciuki za wizytę. Powodzenia.
Ja jeszcze trochę zanim pojadę do dr Sz. ale muszę przyznać, że nie tęsknię za nim.
Kaach, a jaki masz problem z brzuchem? Siniaki?
Martynkowo, nasza ostatnio też nie chciała mu się odwrócić tak jak chciał to naciskał brzuch.